radeq Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Potrzebuję zrobić mini turystyczną wędzarnię, zna się ktoś na tym temacie? Plan jest taki: - Posiadam taki grill - http://www.jula.pl/catalog/ogrod/wyposazenie-ogrodu/grille-i-paleniska/grille-weglowe/grill-weglowy-000691/ - Pod grill wrzucam taki zestaw - http://allegro.pl/garnek-2-3l-garnki-18cm-do-gotowania-na-parze-010-i6769052844.html Na tym sitku rozpalam węgiel drzewny albo brykiet i na wszystko wrzucam ścinki albo trociny, w tej dolnej części robię regulowane otwory wentylacyjne, w grillu w dnie wiercę otwory i cały grill kładę na ten stos dwóch garnków. Do otworów wentylacyjnych w pokrywie grilla wkładam termometr. W teorii chyba powinno śmigać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuckerfrei Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Pomocą bym może i służył, lecz nie mam pojęcia i nie jem mięsa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Kotoński Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ponoć wędzone bardzo niezdrowe, a w temacie się kompletnie nie znam :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeq Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ostatecznie odpuściłem kombinowanie i zamówiłem gotowca: http://www.ceneo.pl/27235882 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi