MG-42 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam Bracia Mam pytanie odnośnie jedzenia skorupek z jaj kurzych Jak mielić je ? czy wystarczy takim młynkiem jak do pieprzu na drobno? bo zmieliłem już 100 ale tak przyglądam się niby miałkie i myślę czy niema obawy by się to nie powbijało w jelita czy gdzieś tam bo to jednak ostrawe jest , i ile tego brać na dzień czy do posiłku? czy szczypt parę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WąsatySamiec Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Jak się powbijają w jelito, to banana zjesz, to Cię przeczyści i nic złego się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ja mielę w młynku do kawy i jedną łyżeczkę dziennie, za radą Marka kiedyś na lajfie, popijam wodą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MG-42 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Oki Dzięki Bracia Małymi krokami będę próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Kotoński Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Nie zaszkodzi na pewno - pierwsze dni będzie większa objętość wypróżnienia (ale nie biegunka, po prostu więcej "towaru"), efekt podrażnienia jelita (nie zaszkodzi na pewno, byleś porządnie zmielił), a później wszystko jest ok. @Damian łyżeczka płaska, bo niektórzy sypią kopiastą :> 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endeg Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 A nie lepiej konsumować skorupek jaj przepiórczych? Po ugotowaniu jajeczek i spożyciu zawartości, która notabene ma mniej cholesterolu, skorupek nie trzeba mielić ani rozdrabniać. Ten problem można po prostu rozgryźć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser39 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Panowie a co dają te skorupki jaj pod kątem jelit? Jestem na kuracji jelitowej teraz i szczerze zapomniałem o tym sposobie a gdzieś już o tym słyszałem. Dbajcie o jelita panowie - ja z 78kg po 2 miesiącach kuracji wskoczyłem na 72 tylko przez to, że zadbałem o jelita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter_1982 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Wydaje mi się, że pobudzają jelito do ruchów 'robaczkowych', bo dzisiejsze przetworzone jedzenie rozleniwiło je. Nie mają bodźców i się nie ruszają. Ja ze swojej strony powiem, że mi bardzo na jelita pomógł popcorn. Miałem problemy z regularnym chadzaniem w wiadome miejsce. Męczyłem się strasznie co kilka dni na kilka posiedzeń, a potem znowu 4,5 dni przerwy. Ogarnąłem dietę (ogólnie nie jadam świństw) + właśnie popcorn i wszystko zaczęło być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezprym Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Do skorupek jaj kurzych dołączyłbym od czasu do czasu witaminę C w postaci proszku. Witamina C ma taką właściwość, że zatrzymuje wodę w jelicie grubym i tym samym rozrzedza stolec, więc użytkowanie w dużych dawkach jak najbardziej blisko toalety. Ale uzyskujemy w ten sposób koncertową prestaltykę jelit, a co za tym idzie, mniej tego syfu zalega w organiźmie. Jeżeli chodzi o same skorupki, to rozdrobnienie w młynku do kawy jest jak najbardziej bezpieczne. Kwas solny w żołądku powoduje rozpad takiego proszku w bardzo krótkim czasie na prostsze składniki. Pamiętajcie jednak o jednej sprawie, na którą ja się ostatnio naciąłem. Skorupki jaj są nośnikiem pałeczek salmonelli, które są wrażliwe jedynie na wysoką temperaturę (powyżej 70 st. C) lub na alkohol. Dlatego ja zawsze prze użyciem myję jaja. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_am_the_Senate Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Ja jem od czasu do czasu zmielone skorupki. Raz przesadziłem z ilością i ciągle się drapałem na plecach i pod pachami. Zmniejszyłem ilość i jest spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MG-42 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Słyszałem by nawodnić organizm powinno się pić wodę z solą (porządna szczypta soli kopalnianej na szklankę wody) rano pół godziny przed posiłkiem a po posiłku 2-3 godz Dwie trzy szklanki w zależności od potrzeb Zauważyłem u Siebie lżejsze wypróżnianie być może nawodniły się jelita I że mocz powinien być jasno żółty bo jak ciemny to że organizm jest nie nawodniony No chyba że się buraki ćwikłowe zje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomko Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 @MG-42 wyczytalem w googlach na jakiejs stronie, ze umycie w wodzie skorupek jaj, pogotowanie ich przez kilka minut w wodzie a nastepnie w piekarniku wysuszenie na 180st przez ok 10min zalatwia kompletnie sprawe bakterii i wirusow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MG-42 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Dzięki Tomko za info. A ciekaw jestem gdzie trzymać te zmielone skorupki jaj ? w lodówce? czy w słoiku w temp. pokojowej ? i czy mają jakiś czas przydatności? Też słyszałem o naturalnej wit D czyli o opalaniu najlepiej między 10 godz a 14 godz Że wtedy wystarczy pół godz. opalania by dostarczyć dzienne zapotrzebowanie w wit D i jeszcze do tego że nie powinno się myć ciała przez 24godz. by ta Wit D wsiąkła przez skórę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser39 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ja ze swojej strony dodam ze łyżeczka soli himalajskiej i do tego litr cieplej wody mnie niezle czyścił. Ostatnio to już nie działa ale dawało czadu konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MG-42 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 A słyszeliście Bracia że węgiel aktywny dobrze wyczyszcza organizm z toksyn metali ciężkich? A podobno dużo tego w naszych organizmach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeq Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Kotoński Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ja na miejscu sprzedawców suplementów kolagenowych itd., byłbym konkretnie wkurwiony na to, że taką wiedzę się propaguje. Nie dość że skorupka i błonka to suplement najlepszy jaki istnieje na świecie, to jeszcze jest DARMOWY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
login Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Babcia mojej ex żony ma teraz obecnie około 95 lat, żyje i ma się świetnie, jest w doskonałej kondycji fizycznej i psychicznej jak na swoje lata. Podczas II Wojny Światowej, trafiła do niemieckiego obozu z Ravensbrück wraz z swoją matką. Często opowiadała, że matka w obozie zmuszała ją do jedzenia skorupek od jajek, czego nienawidziła, lecz teraz twierdzi że dzięki temu do tej pory ma wszystkie swoje zdrowe zęby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser15 Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Edycja: Nie doczytałem tematu. Edytowane 28 Września 2018 przez Towarzysz_Winnicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi