deleteduser45 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Witam. Zainspirowany dzisiejszą audycją odnośnie diety i zdrowia postanowiłem założyć ten temat. Ogólnie założenie tematu jest proste - wklejacie zdjęcia własnych posiłków, które sobie przygotowaliście. Dzięki temu możemy się wspierać i motywować do zdrowego odżywiania. Mam nadzieję, że każdy, który przeczytał słowo zdrowe od razu ma skojarzenie co jest zdrowe a co nie. Zdjęcie musi mieć dobrą jakość aby ten temat miał ręce i nogi i schludnie się prezentował. Jeśli temat się przyjmie, a powinien - super. Zapraszam do udzielania się. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kotoński Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Świetny pomysł, sam taki miałem ale kto pierwszy ten lepszy :> Mój obiad kilka dni temu: https://imgur.com/a/qlBuH Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgio Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Marek zamiast ziemniaków spróbuj kasze bulgur, albo ryż parboilded. Zapewniam cię, że za szybko nie wrócisz do ziemniaków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 28 minut temu, Niepowtarzalny napisał: Mam nadzieję, że każdy, który przeczytał słowo zdrowe od razu ma skojarzenie co jest zdrowe a co nie. Dla mnie np. "swojska" kaszanka z co dopiero ubitego świniaka z kiszonym ogórkiem i setką dobrze schłodzonego bimbru jest bardzo zdrowa:). 3 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomko Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 https://imgur.com/a/cHvYm Tu moje żarcie z ostatnich kilku dni. Różne warianty do diety keto pod przewodnictwem kolegi @qbacki. Jest karczek smażony z sałatką grecką, kurczak z piekarnika ze skórą i kiszoną kapustą, jest jajecznica na smalcu z kawałkami boczku i warzywami oraz rolka (jedna z kilku hehe) temaki sushi (wariant bez ryżu). Bardzo nisko z węglami stąd praktycznie zero pieczywa/zbóż, wysoko w tłuszcz i średnio w białko. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 No to tu nasza kombinacja eksperymentalna - wariacja na temat falafeli, tyle że na bazie bobu a nie ciecierzycy (spox, nie zapuszczam vege-brody). Do tego sos jogurtowo-czosnkowy. Jedno z moich najbardziej ulubionych dań - faszerowane papryki. Farsz to bulgur pełnoziarnisty, mielone mięso i warzywa. Sos paprykowy mógłbym pić saute. Albo maczać w nim czerstwy chleb. I następny mój pokarmowy fetysz - małże 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeq Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Curry z 1kg mięsa na obiady na 4 dni: Zupa z 2kg warzyw i 0,5 mięsa na tydzień albo i dłużej: Także artyści @Stulejman Wspaniały nie muszą robić pojemników 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kotoński Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Ślinka mi pociekła, wklejajcie co jecie :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 To dorzucę jeszcze produkcję pasztetu z dziczyzny. Najczęściej jeleń i sarna + podroby drobiowe. Przepyszne z własnym, ostrym (i nie fabrycznie kwaśnym) chrzanem na pajdzie chleba. I zabijam 1% uczulonej na gluten populacji - moje wyroby piekarskie: 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomko Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @Rnext Wow!!! Szacun kolego, szczególnie za wypieki. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @Tomko mo masz jeszcze na smaka dwa eksperymenty - bułeczki oliwkowo-kaparowo-pastowo-serowo-...: i chlebek oliwkowo kaparowy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @Rnext Sam to wszystko tworzysz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomko Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @Rnext A weź mnie nie denerwuj jak ja węgli jeść nie mogę! Ku..a nawet zamknąłem bułki i ryż w garażu, żebyśmy tego samego powietrza nie dzielili hehe. Tęsknię za pizzą z podwójnym glutenem... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @Quo Vadis? samiusieńki, tymY rENcamY @Tomko no ta a masz glutenem! (dobra, na zakwasie jest) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @Rnext Moja kobieta (w przyszłości) ma umieć tak gotować i piec, jak nie bedzie umiała, odeśle do Ciebie Dobra, koniec off topu 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
volcaniusch Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) @Quo Vadis? To mogłoby być brzemienne w skutkach. Edited November 6, 2017 by volcaniusch Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoszeKortuxy Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 @Rnext Wszystko wygląda apetycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 20 minut temu, volcaniusch napisał: To mogłoby być brzemienne w skutkach. Doświadczony kucharz nie pozwoli aby blat w jego kuchni napeczniał pod wpływem obcych czynników 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 To Wam jeszcze polecę coś na wizytę gości. Lasagne z farszem z wołowiny (dodajcie trochę tartej gałki muszkatołowej do farszu), mozarellą i oczywiście z własnej produkcji płatami makaronowymi pięciojajecznymi na semolinie, obficie sosem pomidorowym podlane z pomidorów pelati z przesypkami z tartego parmigiano. Zawsze wychodzi, róbcie w ciemno. Nie za wiele roboty, 6 osób najedzone na pysznie: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voqlsky Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Kaszanka+chleb+samcze łzy 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 @Voqlsky zrobiłeś to danie chyba tylko po to, żeby zrobić taką fotę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 @Voqlsky bezbożniku, a gdzie cebulka ? 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 @Voqlsky A gdzie ogóreczek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert_m Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 U mnie dziś na śniadanie była owsianka z bananem i odrobiną miodu. Posiłek który wystarcza od rana do mniej więcej obiadu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser34 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 (edited) Rnext chyba już nie jednej pannie trafiłeś do łóżka... tfu do serca przez żołądek Edited November 8, 2017 by IgorWilk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts