wojkr Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 Tarp inaczej płachta biwakowa, tania, lekka, zajmująca mało miejsca, idealne dodatkowe wyposażenie plecaka ucieczkowego. Można ją rozwiesić w kilku konfiguracjach, kupując tarpa - warto kupić takiego już z oczkami zarobionymi - oczka z tworzywa lub metalu, zapobiega to targaniu się plandeki na wietrze. Do budowy schronienia niezbędna linka paracord . Koszt tarpa : 15 zł za plandekę 3x5m - szukając warto zamiast " tarp" warto wpisać "plandeka" - nie wiem czemu ale ta sama plandeka ale opisana "tarp" - płachta biwakowa kosztuje 55 zł ale już wpisana jako plandeka w dziale motoryzacyjnym kosztuje 15 zł Poniżej przykładowe konfiguracje plandeki. (obrazek z : http://lesovik.eu/poradnik/ochrona-przed-deszczem-wiatrem-i-sniegiem/ ) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 Do tego można użyć jej do przykrycia np quada czy motocykla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
typiarz Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Fajny film odnośnie robienia tarpa mieli chłopaki z kanału ekwipunek dzwigany codziennie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkr Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Fajne zastosowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkr Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Fajny materiał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkr Posted April 5, 2019 Author Share Posted April 5, 2019 Test namiotu jedynki wzorowanego na starej wojskowej norce, można dostać tańsze jego wersję z innych firm. Przy okazji kilka ciekawych rozwiązań związanych z biwakiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkr Posted June 20, 2019 Author Share Posted June 20, 2019 Ostatnio kupiłem i sprawdziłem poncho/pałatkę wzór US - po zawiązaniu kaptura mamy prostą plandekę - tarpa w sam raz na jedną osobę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts