Slate
Blackcurrant
Watermelon
Strawberry
Orange
Banana
Apple
Emerald
Chocolate
Marble
Slate
Blackcurrant
Watermelon
Strawberry
Orange
Banana
Apple
Emerald
Chocolate
Marble
-
Similar Content
-
By pawell
Drodzy Bracia,
w ciągu najbliższych 2-3 lat planuję zakup działki i budowę domu. 5-10 km od miasta, w którym pracuję. Nie jestem w związku małżeńskim i w ciągu najbliższych 5 lat nie mam zamiaru podpisywać tego gówno-wartego dla mnie świstka. Mam partnerkę (jesteśmy narzeczeństwem), z którą mam syna (ogólny zarys poniżej, po szczegóły zapraszam do moich poprzednich wpisów).
Najogólniej rzecz ujmując:
- układa nam się dobrze (jest szacunek, spokój, sex), i to od prawie 8 lat
- po urodzeniu młodego jak dotąd bez armageddonu
- obydwoje wykształcenie wyższe
- początkowe perspektywy zarobkowe w naszych branżach to ok 7tys/mies na osobę i raczej będą rosły
- mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, koszty gospodarstwa domowego rozkładają się mniej więcej na połowę
- w najbliższym czasie (rok, ew. półtora), mój wkład będzie nieproporcjonalnie większy (urlop macierzyński partnerki i dochód z zasiłku przez rok)
- jestem negatywnie nastawiony do jakiejkolwiek pomocy ze strony rodziców/teściów - uważam to za częściową utratę autonomii w podejmowanych decyzjach, nie chcę słuchać kiedyś po latach: "pomogliśmy"
- mam świadomość, że dzisiaj jest sielanka, a jutro już jej nie ma (...będę wdzięczny temu forum do końca moich dni - finansowo również - w przyszłości).
- zanim nie zamieszkamy w domu, nie ma opcji na ślub i te tematy
Klimat i okoliczności:
- pani nie truje mi w sprawie domu, nie nalega, nie napoczyna tematu,
- ze strony rodzin po obu stronach też nie padają żadne sugestie (chociaż uważam, że to kwestia czasu, bo jedni i drudzy siedzą w matrixie po same kule)
- najogólniej: szacuneczek i wypolerowane berło
- pytam z czystego i kochanego egoizmu
Pytania:
- jak się zabezpieczyć finansowo na wypadek, gdyby Pani zmieniła się optyka gadziego mózgu?
- jak ogarnąć kwestie własności? notariusz itd.
- jak ogarnąć kwestię finansowania tej - jakby nie patrzył - pierwszej poważnej inwestycji (kredyt i spłacać we dwójkę? może dwa osobne kredyty na tę samą nieruchomość? Zawsze byłem negatywnie nastawiony do życia na krechę, na koszt banku. Ale w sytuacji, kiedy mam inwestować swoje ciężko zarobione zasoby ze wspólnikiem w postaci partnerki, co - zakładam - ma duży współczynnik ryzyka, to nie chcę być kimś, kto sam sobie założy pętlę na szyję pod pozorem utopijnej sielanki
- podejrzewam że teściowie i moi rodzice będą otwarci na jakąś tam pomoc pt. "a to Synek my zapłacimy za dach" itd., jednak - tak już mam - uważam to za argument, który może zostać kiedyś odkopany i użyty przeciwko mnie. No po prostu - jestem na nie, taka moja glina. Co sądzicie o takim podejściu?
-
By Tomaszsz
Na świeżo sprawa młodej modelki Victorii, która w mediach społecznościowych opowiedziała o tym, co spotkało ją ze strony partnera.
Jakie kary powinny spotkać takich oprawców?
-
By SzejkNaftowy
Kolega Magicala, Małysz znany z (delikatnie mówiąc) małej asertywności zebrał niedawno manto od patostrimera występującego pod ksywą Proboszcz. Na miejsce została wezwana ekipa ratowników medycznych i zrobił to nie kto inny jak sam sprawca. Sprawa rzekomo została zgłoszona na policję przez niejedną osobę...
...a dzisiaj widzę, jak role się odwróciły i to Małysz leje typa. Z tysięcy bezwartościowych komentarzy w internecie można wyczytać, że zdarzenia mogły być w jakimś stopniu zainscenizowane. Kilka osób wskazało dziewczynę rzekomo powiązaną z Proboszczem jako jeden z wątków (powodów?) pierwszego pobicia.
1. Pobicie Małysza:
2. Wjazd ratowników medycznych (na końcu):
3. Małysz leje Proboszcza:
4. Finalna przemowa Małysza wstającego z kolan:
(nagrania prawdopodobnie szybko zostaną zdjęte z YT)
źródła: 1, 2
-
By deleteduser28
Całość na: https://www.focus.pl/artykul/co-trzecia-ofiara-przemocy-domowej-w-uk-do-mezczyzna-przyzwyczailem-sie-do-bolu
Szok, że typ trafił na taką socjopatkę/borderkę-sadystkę i spłodził z nią dwójkę dzieci, jednak szczęście w nieszczęściu, iż dostała za swoje zachowanie 7 i pół roku więzienia i już zaczęła odsiadkę.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale zawsze to precedens.
Oby udało się jeszcze pozbawić ją praw rodzicielskich albo chociaż je ograniczyć.
-
By deleteduser28
Całość poniżej:
https://www.rp.pl/Unia-Europejska/302129891-Polityka-prorodzinna-Victora-Orbana-splata-kredytu-i-dotacja-na-auto.html
Kolejny "prawicowy" socjalista, klimaty a la pis.
Nigdy nie rozumiałem zachwytu niektórych środowisk jego osobą.
-