Brat Jan Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Z pewnością wielu z nas marzyło o aucie bez dachu, głównie na sezon letni. Moim marzeniem był, a nawet jest 4 osobowy tylnonapędowiec z dużym benzynowym silnikiem, automatycznie składanym dachem lub typu targa. Taka typowa męska zabawka Nie mam zdania co do skrzyni czy automat czy manual. Nie pogardziłbym również czymś przednionapędowym 2 litry turbo benzyna 210KM z dużymi możliwościami podniesienia mocy 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 (edited) Saab słodki, a ja widzalem e30 w kabriolet i zwariowałem na jego punkcie, zwariowany wariat jestem. ? Nie mam lajków. Edited July 11, 2018 by zuckerfrei 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koksownik Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 A ja ostrzę żeby na Opla Astrę H Twin top. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozytywny Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Ten pierwszy idealny, żeby pańcie miały ból dupy i mówiły o "kryzysie wieku średniego". Brałbym :D 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytuschrypus Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Chevy camaro convertible. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
typiarz Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Do mnie jakoś kabriolety nie przemawiają. Owszem ładne auta, ale, żeby tak był przedmiotem moich westchnień, to nie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Z takich wozów Mazda MX5 NA lub NC, ultra lekki, RWD, softtop z materiału, umiarkowane koszty użytkowania. https://goo.gl/images/2jqygK Druga pozycja, po prostu zajebiste auto - Mitsubishi 3000GT z hardtopem. Drogie, rzadkie, nie przeciętne. https://goo.gl/images/jnXouG 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek1991 Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Szczerze, to nigdy mnie kabriolety nie rajcowały, jeśli miałbym wybierać, to postawiłbym na jakieś konkretne coupe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted July 11, 2018 Author Share Posted July 11, 2018 (edited) 22 minuty temu, tytuschrypus napisał: Chevy camaro convertible. Camaro - pożeracz Mustangów... A gdzie fotka? Bracia, jeżeli macie jakiś typ dobrze byłoby wstawić fotkę, najlepiej w kolorze wam odpowiadającym i kilka słów o silniku. @Przemek1991 ale coupe to już bardziej całoroczne. Edited July 11, 2018 by Brat Jan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SennaRot Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Mnie to nie kręci ale jeśli miałbym brać to tylko Mercedes R129 lub W124 cabrio. Obydwa to mocne klasyki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytuschrypus Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 @Brat JanFaktycznie, nie pomyślałem. 6,2 V8 640KM. Pomrukiem na wolnych obrotach zastępuje kołysankę usypiając niemowlęta. Jeździłbym. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgio Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 (edited) Mustang z 65' i jeździsz po dzielni, jak prawdziwy Boss przez duże b (oczywiście do tego, z tyłu "na pace" dwie wenezuelskie prostytutki ) Edited July 11, 2018 by giorgio 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortazar Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Byłem tą bestią na jednym zlocie... niestety nie mój . 120m/h na budziku i cisza wokół... to była jazda... Ten kolor prezentuje się spoko ale zdecydowanie wole czerwień burgund. No i jednak coupe a nie cabrio... no ale ja łysy to może się nie znam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted July 11, 2018 Author Share Posted July 11, 2018 (edited) Godzinę temu, Przemek1991 napisał: Szczerze, to nigdy mnie kabriolety nie rajcowały, jeśli miałbym wybierać, to postawiłbym na jakieś konkretne coupe Zauważ, że są kabriolety z "twardym dachem" (hard top) przypominające coupe. Miałbyś 2 w 1 Z tańszych Volvo C70 ze słynnym 2.3 turbo Edited July 11, 2018 by Brat Jan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pozytywny Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 (edited) Już nie mogę się doczekać kasy zaoszczędzonej dzięki nieposiadaniu żony oraz kryzysu wieku średniego. Edited July 11, 2018 by Pozytywny 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazel Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Ja zawsze jarałem się baleronem w coupe i convertible. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GurneyHalleck Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Włoszki coś w sobie mają ... Natomiast kabriolet nie jest taki fajny jak się wydaje. Najlepiej się jeździ w pochmurna pogodę albo wieczorem. W ciągu dnia w mieście słoneczko potrafi usmażyć kierowce i pasażera na skwarkę Czapką i długi rękaw są obowiązkowe. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 https://www.olx.pl/oferta/bmw-seria-3-bmw-e30-cabrio-super-stan-318i-czesci-alpina-elektryczny-dach-CID5-IDsuRnL.html Ktos kupi? To będę jego najlepszy kolega. :p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Themotha Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Honda S2000 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonzo Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 W miare sensownym kabrioletem jest Chrysler Crossfire. To jest w zasadzie Mercedes SLK (R170) a design mniej tuzinkowy. Silnik jest Mercedesa i to chyba tylko jeden - sto dwunasty motor (M112 3.2-V6) o mocy okolo 220 koni. Bardzo popularny, udany motor (jak i cała seria M112/M113 czyli 2.4, 2.6, 2.8, 3.2, 3.7 wymienione to V6, oraz 4.3, 5.0 i 5.4AMG - to zaś V8) Skrzynia także Mercedes (pięciobiegowa, 722.6xx - bardzo solidna konstrukcja, dwa szeregi Ravigneaux, dość unikalna filozofia sterowania zmianą biegów, tydzień temu rozbierałem do czyszczenia płytę sterującą na najdrobniejsze cząstki od takowej - fajnie zrobione). No i masz napęd na tył Za 25-30k kupisz taką zabawkę w znośnym stanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted June 5, 2024 Author Share Posted June 5, 2024 (edited) Trochę czasu minęło...ale kryzys wieku średniego ciagle mi dolega Może pora na: W dniu 23.07.2018 o 19:16, Bonzo napisał(a): zabawkę w znośnym stanie. jak i w niskich pieniądzach. Coś optymalnego względem stanu, mocy, ceny i czasem wyjechania wiosną/jesienią. Przedział cenowy dość niski bo 10-15k PLN. Jak na zabawkę, którą się wyjedzie może kilkanaście razy w roku wincyj nie chciałbym wydać bo jeszcze wiadomo dojdą koszty exploatacji, serwisu pozakupowego i opłat. 4 osobowe, dach automatyczny, skrzynia manual... Co zaproponujecie? Może jakieś starsze auto 98-2000r tzw "kolekcjonerskie"? Może ktoś z własnej praktyki coś podpowie... W dniu 23.07.2018 o 19:16, Bonzo napisał(a): W miare sensownym kabrioletem jest Chrysler Crossfire. A Sebring? Ogólnie zbyt dużego wyboru mocniejszych jednostek nie ma, raptem 100 sztuk na cały PL https://www.olx.pl/motoryzacja/samochody/?search[filter_float_price:from]=10000&search[filter_float_price:to]=15000&search[filter_float_enginepower:from]=150&search[filter_enum_car_body][0]=cabriolet&search[filter_enum_transmission][0]=manual Edited June 5, 2024 by Brat Jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strusprawa1 Posted June 5, 2024 Share Posted June 5, 2024 Mam Peugeot'a 206c. Od dwóch lat, mimo że to kabriolet, to się dach nie otwiera. Szyba przy kierowcy się popsuła i od tamtego czasu nie mam chwili by pojechać do mechanika by się tym zajął. Ehhh, przypomniałeś mi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WolfSkin Posted June 5, 2024 Share Posted June 5, 2024 Miałem kiedyś Volvo C70 jazda cabrio daje świetną zabawę i radochę. Rzućcie proszę okiem na💥 Lexus LC500💥 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margrabia.von.Ansbach Posted June 5, 2024 Share Posted June 5, 2024 Na pierwszy ogień idzie to cacko. Z cyklu "nie stać mnie". A nawet jak byłoby stać to i tak "nie stać mnie". Na drugi ogień realna opcja. Myślę o niej od pewnego czasu. W ramach tzw wieku średniego. Z kryzysem nie ma to nic wspólnego. Po prostu teraz mnie stać i mogę. I już. Tylko załącza się Pan Rozsądny. I mówi "na uj ci to?" Do Wwy będziesz w korkach jeździł? Po cholerę. Pociąg szybszy i bezobsługowy. Dzieci do szkoły woził? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan III Wspaniały Posted June 5, 2024 Share Posted June 5, 2024 https://www.porsche.com/international/accessoriesandservice/classic/models/986/ @Brat Jan zdecydowanie Boxster 986, jeśli masz więcej odłożone to 987. A jak Cię stać to 981 😁. Wolnossący bokser 6-cylindrowy, umieszczony na środku z fajnym brzmieniem. Jeździ się nim fantastycznie. Ludzie potrafią sobie zdjęcia przy nim robić, jeśli lubisz takie klimaty. Dodatkowo ceny z każdym rokiem idą w górę, więc jeśli będziesz dbać to jeszcze nie wyjdziesz stratny. Tylko nie wiem czy aż takim koniecznym warunkiem są cztery miejsca, bo są tylko dwa w tym aucie. No chyba, że 911 😁. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts