Amnesia Haze Posted July 20, 2018 Share Posted July 20, 2018 Witam. Rozglądam się za butami do biegania stabilizującymi dla stopy typu neutralnego. Znacie coś godnego polecenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Jeśli chodzi o bieganie po asfalcie to Nike Air Zoom Vomero 13 M. Natomiast w teren Nike Air Zoom Wildhorse 4M. Bardzo dobra amortyzacja i wygoda można biegać i biegać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PewnySiebie Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Jak często biegasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnsons Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Ooo A to w teren i na asfalt jest osobny rodzaj xd? Też mnie interesuje ten wątek, bo w niedalekiej przyszłości zacznę biegać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amnesia Haze Posted July 21, 2018 Author Share Posted July 21, 2018 @PewnySiebie Co 2 dzień, dystans mniej więcej 4 km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 @Johnsons. Chodzi głównie o rodzaj podeszwy. W butach do przełajów jest bardziej agresywny. Dzięki czemu ma lepszą przyczepność w terenie. Są też inaczej rozmieszczone strefy amortyzacji. Najlepsze jest to że inne buty są do treningów a inne do zawodów. No i jeszcze dochodzi okres zimowy. Należy także pamiętać o żywotności buta która wynosi 800-1000 km. A mówią że bieganie to tani sport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amnesia Haze Posted July 21, 2018 Author Share Posted July 21, 2018 Powiem szczerze, że ceny butów do biegania mnie zaskoczyły, ale niestety nie do końca w pozytywny sposób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Lepiej wydać parę stów na buty niż później parę tysięcy na naprawę stawów kolanowych i biodrowych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkr Posted July 21, 2018 Share Posted July 21, 2018 Ja mam takie z Lidla - tanie i dobre na szutr i ogólnie teren nie utwardzony, na asfalcie i betonie średnio się nadają - za mała amortyzacja. Rodzaj terenu po którym biegasz ma znaczenie, no i waga - chodzi o ochronę stawów kolanowych i stóp. Odczuwa się to jak się więcej - dłużej biega, no i z wiekiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radeq Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 14 godzin temu, wojkr napisał: Rodzaj terenu po którym biegasz ma znaczenie, no i waga - chodzi o ochronę stawów kolanowych i stóp. Odczuwa się to jak się więcej - dłużej biega, no i z wiekiem. Dodaj do tego, że 99% osób nie potrafi technicznie biegać i już w ogóle lipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted January 10 Share Posted January 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts