Rnext Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 12 godzin temu, Byłybiałyrycerz napisał: Szajs totalny, czy wy ludzie czytacie składy tych betonów ?, z ciekawości dzisiaj w rossmanie czytałem skład takiego batona, na pierwszym miejscu - syrop glukozowy" No właśnie. Zerknąłem szybko na składy tych fabrycznych i w sumie to każdemu powinny włosy dęba stanąć (o trawiennym nie wspominając). Ja się nie znam na takich batonach, więc nie wiem czy nawet istnieją ich dobre wersje, ale właściwie dlaczego nie robić ich samodzielnie z "wiadomoczego" i "wiadomobezczego"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 @SSydney chodziło mi bardziej jak trening to żeby się wspomóc... +arganina na dużego fiura. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser159 Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 Z batonami to jest ten problem że 90% z nich to totalny szajs i jak bym miał wybierać to wolał bym snickersa. Producent informuje o wysokiej zawartości białka w 100g np 8-25 a nawet uwaga 40-50g z tym że jest to białko w większości sojowe (fitoestrogen) Low Carb w batonikach to nic innego jak poliole(alkohole) i ja osobiście po nich czuję zawsze źle.Zawsze ból brzucha,gazy itd... Patrzcie zawsze uważnie na skład batoników żeby zawarte w nim białko pochodziło z koncentratu/izolatu białka serwatkowego (zazwyczaj taki batonik jest mniej smaczny) tłuszcz z MCT/oleju kokosowego. Reasumując; 1 baton dobrej jakości (raz w tyg) jest ok,natomiast stosowany codziennie niekorzystnie wpływa zarówno na zdrowie jak i samopoczucie. Dużo lepszą alternatywą jest własny produkt ( Płatki jaglane/owsiane+odżywka białkowa+jajka+kakao+ bakalie) bez problemu można zrobić je w mikrofali albo na zimno Skład dużo lepszy! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 Skład takiego batonika to facepalm natychmiastowy. Jakbyś wpierdalał truciznę i jeszcze za własny hajs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivar Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 Takie batony robiono w Żaganiu podczas przygotowań do tzw "Wielkiej ucieczki" w obozie Stalag Luft III. Chodziło o to aby osoby po ucieczce z obozu udające się w pieszą wędrówkę miały zapas wysokokalorycznego jedzenia, które nie zajmowało dużo miejsca. Batony te robiono z okruchów chleba, różnych ziaren, mleka i cukru. Gotowano to na gęstą masę i formowano batony. Jeden baton chyba dostarczał całodziennej dawki energii na cały dzień. Czytałem o tym kilka lat temu w książce, którą napisał Anton Gill "Wielka ucieczka". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siarra Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 Jakiś czas temu robiłem takie batony w domu. Składniki wystarczy wymieszać i zostawić w formie w lodówce na noc. Nawet jak ich nie jadłem to szybko znikały z lodówki... podejrzane... Mogę wysłać link do przepisu, z którego korzystałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rey Posted December 16, 2018 Share Posted December 16, 2018 4 godziny temu, Niepowtarzalny napisał: Przewałkowałem całego youtuba angielskiego bo na polskim wiedzy nie ma. jakiej wiedzy nie ma na polskim youtube? Link to comment Share on other sites More sharing options...
UncleSam Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 @Siarra Dejże ten przepis Moja wersja szejka proteinowego(tylko dla dużych chłopców) B 54g/ W 32g / T 24g / 562 Kcal 2x Serek wiejski naturalny - Piątnica - 400g 250ml - Semi Skimmed Lactofree milk - Takiego po prostu używamy w domu 20g kakao w proszku - akurat był Puchatek (wiem że z kakaem to on duzo wspolnego nie ma) Wpierdalam wszystko do blendera... Robie BZZZZZZZZZZZZUTTTTTTT. SHAKE IT SHAKE IT SWIRL IT and Viola. Wypijasz na hejnał jak prawdziwy madafaka jebaka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siarra Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Proszę bardzo @UncleSam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manygguh Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 @Mordimer W jaki sposób stosujesz ten ocet? Gdzie kupujesz, ile tego pijesz, z czym i w jakich proporcjach? Chętnie bym spróbował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holden Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 (edited) Polecam kupić sobie blender. Dwie miarki białka, płatki owsiane błyskawiczne, banan, serek wiejski, masło orzechowe, wszystko, co tam tylko macie - miksujemy. Wypijam taki gęsty szejk i mam moc jak Thorgal. Edited December 27, 2018 by Holden 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser45 Posted December 27, 2018 Author Share Posted December 27, 2018 (edited) 31 minut temu, Holden napisał: Wypijam taki gęsty szejk i mam moc jak Thorgal. Można też na blachę wylać i upiec chyba co? I zrobić batony. PS: Ten shake to chyba na masę co ? Edited December 27, 2018 by Niepowtarzalny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holden Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 4 minuty temu, Niepowtarzalny napisał: Można też na blachę wylać i upiec chyba co? I zrobić batony. PS: Ten shake to chyba na masę co ? Z pieczeniem nie wiem, nie próbowałem. Mogłoby być kiepsko ? Czemu na masę? Wszystkich składników ożywczych potrzebujesz. Na redukcji darowałbym sobie tego masła orzechowego jedynie i w skrajnych przypadkach banana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZamaskowanyKarmazyn Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 dla tzw fit łosi... 1 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortyy Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 9,50 zł za batonika? Nieźle ich pojeb*ło. Za tyle to mi wychodzi 75 g białka z jogurtów. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser45 Posted December 30, 2018 Author Share Posted December 30, 2018 (edited) Ja na redukcji mam max 200 g węgli. @Holden Edited December 30, 2018 by Niepowtarzalny Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZamaskowanyKarmazyn Posted December 30, 2018 Share Posted December 30, 2018 1 godzinę temu, Mortyy napisał: 9,50 zł za batonika? Nieźle ich pojeb*ło. Za tyle to mi wychodzi 75 g białka z jogurtów. Za około 4 zł masz dawkę 30 g świetnej jakości białka kupując jakiejś dobrej jakości suplement diety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser105 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Dnia 15.12.2018 o 20:49, SławomirP napisał: Co powiesz na twaróg? nie każdemu służy ?LINK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asesor Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Może nie tolerujesz laktozy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morświn Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 @Niepowtarzalny nie należysz czasem do IU Team? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billy84 Posted January 13, 2024 Share Posted January 13, 2024 Co sądzicie o takim białku? https://mlekovita.com.pl/pl/produkt/szczegoly/mleko-i-napoje-mleczne/mleczny-napoj-proteinowy-super-body-active-o-smaku-czekoladowym-350-g Wychodzi taniej niż białko z SFD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts