deleteduser45 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Witam, tak jak w temacie. Ważycie pierś kurczaka przed czy po obróbce termicznej? Do tej pory szukałem w inernecie i zdania są podzielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordimer Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Przed, nie kupuj z biedry itp są sztuczne "pompowane". W biedrze filet z kurczaka ma średnio 600g (po usmażeniu 400), w normalnym sklepie filet ma góra około 400g. Postaw na jakośc mięsa. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Mordimer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Przed zawsze i wszystko prawidłowo. Prawidłowo to znaczy, że spadek wagi zgodny z takim podsumowaniem kalorycznym praktycznie w 100%. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez mac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meg4tron Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Przed. Tak samo jak kaszę,ryż i makaron też ważysz przed. Wszystko ważysz przed obróbką. Mięsa na przykład ubędzie po obróbce a ryży przybędzie :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytonga Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 20 minutes ago, Mordimer said: Przed, nie kupuj z biedry itp są sztuczne "pompowane". W biedrze filet z kurczaka ma średnio 600g (po usmażeniu 400), w normalnym sklepie filet ma góra około 400g. Postaw na jakośc mięsa. Prawie wszystkie kuraki takie są. Ja stawiam na indyka podobno trudniej (jak na razie). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleSam Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 A jak masz kasę to wołowina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Indyko palce lizać i dobrze na ciele, a kurak po taniości. Wybór tragiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortyy Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Dużo osób też pyta o ryż. Prawie zawsze na opakowaniu są podane wartości dla surowego ryżu w 100 g. Akurat przeciętna torebka ryżu ma 100 g. Po ugotowaniu już nie trzeba ważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpawel5 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Wszystko się waży przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byłybiałyrycerz Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Współczuję życia jak ktoś waży jedzenie ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktabryski Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ja ważę po obróbce termicznej. Z 400 gram filetu z kurczaka, po wycięciu części nienadających się do jedzenia i usmażeniu bez oleju zostaje 240 - 260 gram. Co mi z tego, że w opakowaniu miałem 400 g? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojkr Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Kurczaków nie jedz .... lepiej bardziej zdrowiej indyka, a co do wagi do w/g mnie jak bawisz się w aptekarskie liczenie gram to po obrubce termicznej. Zainwestuj w wolnowar, produkty, szczególnie warzywa nie tracą wartości, no i bez smazenia, przypalania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rey Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 33 minuty temu, Byłybiałyrycerz napisał: Współczuję życia jak ktoś waży jedzenie ... A ja niektórym wyglądu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byłybiałyrycerz Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) 11 minut temu, Rey napisał: A ja niektórym wyglądu Skoro mam sex co weekend to chyba nie jest tak źle i nie muszę robić z kuchni tablicy szkolnej. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Byłybiałyrycerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rey Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Nie chciałem być uszczypliwy Nie da się zrobić dobrej formy nie ważąc żarcia i nie patrząc na kcal. Chyba tylko niejadki, bardzo młodzi i chudzielce nie mają z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baelish Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Ja ważę siebie, przed zjedzeniem i po zjedzeniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzy_siek Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Rey napisał: Nie da się zrobić dobrej formy nie ważąc żarcia i nie patrząc na kcal Myślę, że nie ważąc to się da, ale nie patrząc na kcal i makroskładniki to już nie - można patrzeć na to, nie ważąc, a mając już doświadczenie Kurczak to średni wybór, pod względem jakości. Co do chudego mięsa: - jak masz kasę to wołowina, indyk - jak z kasą gorzej to schab. Polecam też podroby, szczególnie wątróbka, bomba witaminowa, sporo białka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortyy Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 3 godziny temu, Oktabryski napisał: Ja ważę po obróbce termicznej. Z 400 gram filetu z kurczaka, po wycięciu części nienadających się do jedzenia i usmażeniu bez oleju zostaje 240 - 260 gram. Co mi z tego, że w opakowaniu miałem 400 g? Ty tak na serio? A wiesz, że po "wycięciu części nienadających się do jedzenia..." możesz właśnie wtedy zważyć kurczaka. ? Po obróbce termicznej zmieniają się proporcje B, T, WW na gram produktu, odparowuje woda. Mam nadzieję, że to uwzględniasz w w swoich wyliczeniach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktabryski Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 @Mortyy Pół żartem, pół serio. Przez lata kuchcenia na swoje potrzeby patrzyłem, jak spieniona breja wydobywa się z kurczaka na patelnię. Doszedłem do wniosku, że poza wodą tam nie może być nic cennego. Dietę i tak mam nisko-tłuszczową, więc tłuszcz pomijam. Podczas smażenia kurczaka odlewam do zlewu cały ten szajs. Zresztą, rok temu przerzuciłem się na parowar, żeby nie patrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi