deleteduser45 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Witajcie Bracia. Moje pytanie brzmi następująco, tak jak w tytule tematu, z jakich źródeł węglowodanów korzystacie w diecie redukcyjnej? Ja osobiście korzystam bardzo często z płatków owsianych górskich, które robię sobie z koncentratem białka serwatkowego, które zalewam wodą i mam konsystencje papki, którą się najadam. Jest w smaku dość słodka z racji obecności odżywki białkowej, więc również ochota na słodycze przechodzi wg. mnie to dobry patent i dużo osób to stosuje. Z pozostałych źródeł korzystam z ziemniaków, które mają wysoki indeks sytości i są bardzo nisko kaloryczne wbrew temu co niektórzy uważają, że tuczą. Tak naprawdę w 100g ziemniaków jest tylko 79 kcal Czasami jem wafle ryżowe albo po prostu pieczywo w postaci bułek kajzerek ale staram się rzadziej z tego powodu, że czuję się głodnym szybciej w przeciwieństwie do wyżej wymienionych źródeł węgli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpion Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ja korzystam z pełnoziarnistych źródeł węglowodanów, ewentualnie jak najmniej przetworzonych, bez dodatku cukru czy innego gówna. A są to ryż, kasza gryczana, płatki owsiane, jaglane, orkiszowe, chleb żytni, ziemniaki itp. Do tego warzywa i owoce. I nie ma znaczenia czy to redukcja czy nie. Nie dodaje żadnych syfiastych sosów, wszystko jem na sucho :) 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi