Szninkielka Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam, Od pewnego czasu zaczęłam piec chleb w domu. Muszę przyznać, że smakuje rewelacyjnie, a plus jest taki że robi się go bardzo prosto. Przepis którego dotąd używam: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://przepisnachleb.pl/chleb-mieszany/&ved=2ahUKEwi558KDiZbgAhUlpnEKHWSXA4AQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw0Ups500oRWM0B5Q_3YR6pu Dodawałam też suszone pomidory, orzechy, pestki słonecznika itp. Macie jakiś sprawdzony przepis? Chętnie skorzystam z czegoś nowego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 @Szninkielka Używasz tych samych proporcji co w przepisie? Składniki 500 g mąki pszennej typ 480 lub 550 300 g mąki pszennej razowej typ 1850 lub 2000 600 g ciepłej wody (ale nie gorącej) 2 łyżeczki soli 3 g suszonych drożdży (1 niepełna łyżeczka) lub 6 g świeżych drożdży 100 g słonecznika 20 g czarnego sezamu (można użyć białego) Ile bochenków z tego robisz? Długo zachowuje świeżość? Jak często pieczesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szninkielka Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Wychodzi jeden spory, używam blaszki 30x12cm. Świeży około 4 dni. Piekę około raz na 1,5 tygodnia, zawsze połowę mrożę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rnext Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Uzywaj wyszukiwarki, odpowiedni wątek i to całkiem świeży, już jest: Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi