Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od pewnego czasu zaczęłam piec chleb w domu. Muszę przyznać, że smakuje rewelacyjnie, a plus jest taki że robi się go bardzo prosto.

Przepis którego dotąd używam: 

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://przepisnachleb.pl/chleb-mieszany/&ved=2ahUKEwi558KDiZbgAhUlpnEKHWSXA4AQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw0Ups500oRWM0B5Q_3YR6pu

Dodawałam też suszone pomidory, orzechy, pestki słonecznika itp.

Macie jakiś sprawdzony przepis? Chętnie skorzystam z czegoś nowego :)

  • Like 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Szninkielka Używasz tych samych proporcji co w przepisie?

Składniki

  • 500 g mąki pszennej typ 480 lub 550
  • 300 g mąki pszennej razowej typ 1850 lub 2000
  • 600 g ciepłej wody (ale nie gorącej)
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 g suszonych drożdży (1 niepełna łyżeczka) lub 6 g świeżych drożdży
  • 100 g słonecznika
  • 20 g czarnego sezamu (można użyć białego)

Ile bochenków z tego robisz?

Długo zachowuje świeżość? Jak często pieczesz?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Rnext zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.