deleteduser139 Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 (edited) Cześć, Bardzo poważnie rozważam przygarnięcie do siebie psa rasy amstaff(moja ulubiona rasa) Od zawsze uwielbiałem te psy i nie wyobrażam sobie, że mógłbym mieć psa innej rasy niż amstaff, pit bull czy rottweiler jakoś z pudlem czy yorkiem sobie siebie nie wyobrażam. Jeśli z jakiś powodów nie zdecyduję się na żadną z tych ras to w grę wchodzi jeszcze piesek ze schroniska, żeby zapewnić mu dom i ciepło. Wychowywałem kiedyś takiego czworonoga i z taką wdzięcznością i lojalnością to nie miałem do czynienia nigdy wcześniej(wspaniałe psisko) Jakie macie doświadczenia z tymi rasami psów? Mam świadomość tego, że to bardzo odpowiedzialna sprawa zatem muszę wiedzieć jak najwięcej nim podejmę decyzję. Jeśli zdecyduję się na psa to muszę wiedzieć, że jestem w stanie zapewnić mu jak najlepsze warunki do życia. Edited April 24, 2019 by dobryziomek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojkr Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Pies jak pies, jedne mają większe skłonności do agresji i dominacji inne mniejsze... wszystko zależy nie tego jak się psa wychowa. Psy że schroniska bardzo mocno się przywiązują i są bardzo oddane. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DanielS Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 5 godzin temu, dobryziomek napisał: jakoś z pudlem czy yorkiem sobie siebie nie wyobrażam. Jak widzę na ulicy York'a, to mam wrażenie, jakby ktoś prowadził na smyczy szczura ?? Psy ze schroniska faktycznie potrafią być wierne, lojalne i wdzięczne, ale może się też zawsze trafić pies z trudnym charakterem. A nawyki starszego psa trudniej jest zmienić 5 godzin temu, dobryziomek napisał: amstaff, pit bull czy rottweiler Dlaczego akurat te rasy @dobryziomek? Podejrzewam, że dlatego, że wyglądają jak prawdziwe naładowane testosteronem psy, a nie jak gryzonie? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Może bull terrier? U mnie takie psy zamykali w piwnicy i gasili światło i wpuszczali koty. Sam nie wiem kto był zwierzęciem. Ale to były lata 90, pies w normalnej rodzinie zachowuje się normalnie. Tak z moich obserwacji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libertyn Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Weź lepiej owczarka niemieckiego. Pies poważny, męski a przy tum inteligentny i przyciąga panny. No i ma niższy próg wejścia jeśli chodzi o opanowanie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser74 Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 @brama85ma doświadczenie z groźnymi rasami Może on coś doradzi 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leto Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Nie bądź buła, bierz ze schroniska. PS nigdy nie zauważyłem żeby psy przyciągały panny, nie wiem skąd się wziął ten jakże powszechny przesąd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libertyn Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Godzinę temu, leto napisał: Nie bądź buła, bierz ze schroniska. PS nigdy nie zauważyłem żeby psy przyciągały panny, nie wiem skąd się wziął ten jakże powszechny przesąd. Są psy ktore same podchodzą do panien a te wariują i nie mogą przepuścić okazji by potarmosić i pogłaskać. Dobry jest wtedy pretekst by zagadać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamPogadam Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 Pieska leszka. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser139 Posted May 13, 2019 Author Share Posted May 13, 2019 (edited) Dzięki. Podjąłem decyzję, że będzie to amstaff. @DanielS Lubię takie zwierzęta. BTW Miał ktoś z forumowiczów kiedyś amstaffa? Edited May 13, 2019 by dobryziomek 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margrabia.von.Ansbach Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts