Quo Vadis? Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Drogie Panie, doradźcie jak zrobić takie ciasto z łabałbałem? Co trzeba do tego? Czy łabałbał musi pochodzić z okolic Częstochowy? ? A tak poważnie, znalazłem takei foto i wyglada na smaczne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Kotoński Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Myślę że odczułbym satysfakcję nie tylko krusząc zębami te wspaniałe ciasto - ale przede wszystkim trawiąc je i transformując w formę idealną (i naturalną) dla labalbalu ? 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheFlorator Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Tak samo jak jablkowe na ponizszym filmie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MG-42 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Quo Vadis. Trzeba by zapytać Rnexta. On znakomity kuchmistrz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quo Vadis? Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 @Rnext Czy znasz jakiś dobły przepis na ciasto z łabałbałem? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZamaskowanyKarmazyn Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Jak mnie wkurwia gdy ktoś pisze łabałbał bo na dokładnie tak to wymawiam, za dużo r w jednym wyrazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quo Vadis? Opublikowano 10 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 14 minut temu, Marek Kotoński napisał: przede wszystkim trawiąc je i transformując w formę idealną (i naturalną) dla labalbalu ? Samo zdrowie Marku ? Cytat W medycynie ludowej rabarbar używany był jako środek przeczyszczający. Szczególnie korzeń rabarbaru (rzewień) pobudza pracę jelit, dezynfekuje i oczyszcza przewód pokarmowy. Nie dość, że sie najesz ogułem przepraszam, że tak powiedziałem to jeszcze organizm oczyścisz Jednak ten łabałbał się na coś przydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imbryk Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Kiedyś zażełałem się ciastem z łabałbałem a potem usłyszałem, że łabałbał jest niezdłowy i tłujący i przestałem jeść. Ale nie wiem czy to pławda 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inside Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 32 minuty temu, Marek Kotoński napisał: Myślę że odczułbym satysfakcję nie tylko krusząc zębami te wspaniałe ciasto - ale przede wszystkim trawiąc je i transformując w formę idealną (i naturalną) dla labalbalu ? No nie wiem, nie wiem, ono chyba z cukrem. ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deomi Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Upieke Wam i wyśle, w zamian za możliwość pisania poza rezerwatem ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inside Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Nie opyla się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baelish Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Ugłyzłbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 https://aniagotuje.pl/przepis/ciasto-z-rabarbarem-i-budyniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viko Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Wygląda apetycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortazar Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Szałpał bym jak łeksio szynkę. A tak na sełio Zamaskowany Kałmazynie nie wkułwiaj się bo nełwy łozłegułowują płacę ołganizmu. Skoło nie jesz łabałbału to pewnie nie strzelasz łównież z łewołwełu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rnext Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 14 godzin temu, Quo Vadis? napisał: Czy znasz jakiś dobły przepis na ciasto z łabałbałem? Ja to ze słodyczy, tylko słodkie babeczki wcinam. Najlepiej te w krótkich, zwiewnych sukienkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lalka Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 @Quo Vadis? Ciasto pleśniak. Taka nazwa, kruche+ owoce+ beza+ posypka z kruchego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 W dniu 2019-07-11 o 00:37, Imbryk napisał: Kiedyś zażełałem się ciastem z łabałbałem a potem usłyszałem, że łabałbał jest niezdłowy i tłujący i przestałem jeść. Ale nie wiem czy to pławda To nie pławda . Ja jako dziecko wyjadałam babci łabałbał na sułowo płosto z sadu (miała koło porzeczek) i żyję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi