Skocz do zawartości

Jakość żywności- raport NIK "„E” w żywności bez kontroli"


EMKEJ

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/e-w-zywnosci-bez-kontroli.html

 

Nie wiem czy ktoś z Was czytał/analizował ten raport. Jedzenie w Polsce(?) ma masę dodatków na które mało kto chyba zwraca uwagę. 

 

 Jako dodatki o wysokim potencjale pro-nowotworowym wymieniono konserwanty: kwas benzoesowy (E 210) i jego pochodne oraz azotyny i azotany (E 249, E 250, E 251, E 252).

 

Czyli wszelkiego rodzaju kiełbaski z supermarketów i KABANOSY.  Mniam. 

 

Polecam filmik J. Zięby na ten temat:

 

 

 

 

Czy wiesz co jesz?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak a białko wywołuje raka jąder, a po kurczakach rosną damskie piersi, a gluten powoduje zespół nieszczelnego jelita czy coś w tym stylu. Mleko sklepowe truje, aspartam powoduje raka.

Dlatego właśnie ja żywię się energią słoneczną, wbijam lewoskrętna witaminę c pod kolano od Jerzego Zięby i inne jego suplementy. Do ludzi nie wychodzę bo to głupki uwięzione w „systemie”. Pozdrawiam krąg mocy.

  • Like 4
  • Dzięki 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.