AdamPogadam Posted January 25, 2020 Share Posted January 25, 2020 Mmmm pyszne wirusiki. 1 3 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 http://wiadomosci.radiozet.pl/amp/full/426295/Swiat/Bialorus-Lekarze-nie-wykluczaja-koronawirusa-u-turystki-ktora-wrocila-z-Chin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 W dniu 24.01.2020 o 23:20, Klariett napisał: Ciekawe czy gdy wirus zacznie *odpukać* zbierać żniwo w Europie też będą się tak bronić przed leczeniem i szczepieniami. https://parenting.pl/szczepienia-sa-zle-czyli-spotkanie-z-prof-maria-majewska https://dziecisawazne.pl/masowe-szczepienia-nie-sa-potrzebne-rozmowa-z-prof-maria-dorota-majewska/ A jakich szczepieniach w tym akurat momencie piszesz ? Czemu wyszczepialność wśród lekarzy wynosi 10 % W dniu 25.01.2020 o 01:04, wrotycz napisał: On tego nigdy nie powiedział. Może wypuścili jakiś zarazek z laboratorium, tylko nie chcą się przyznać . a mówią, że węże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleofas Posted January 26, 2020 Author Share Posted January 26, 2020 20 hours ago, AdamPogadam said: Mmmm pyszne wirusiki. Ale, że to rosół z nietoperza niby...? To chyba fotomontaż jest ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamPogadam Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Teraz, Kleofas napisał: Ale, że to rosół z nietoperza niby...? To chyba fotomontaż jest ?? https://www.thesun.co.uk/news/10812276/coronavirus-china-virus-bat-soup/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
WolfSkin Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR3Y_tX8-d7wKBXRE_mblEG0Imyzf61ptciFo7N3oE5VVCddZfirNdnVxzA#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wroński Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 39 minut temu, Kleofas napisał: Ale, że to rosół z nietoperza niby...? To chyba fotomontaż jest ?? Kto nie jadł rosołu z nietoperza jest niegodzien !!! 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamPogadam Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Latające szczury do zupy, ratujmy kurczaki, będzie ekologicznie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 (edited) Godzinę temu, Kleofas napisał: Ale, że to rosół z nietoperza niby...? To chyba fotomontaż jest ?? Jeśli w Chinach powiesz "dobry piesek" to nie koniecznie jest to przenośnia. Zresztą "bushmeat "zbiera swoje żniwa( podobnie jest w Afryce). Ale tak już jest jak do gara ładuje się co popadnie. Sanepid jednak nie jest złą instytucją:). Bo u nas byłyby podobne kwiatki tylko że np. z włośnicą w roli głównej lub z brucelozą. Edited January 26, 2020 by Baca1980 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksanti Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 2 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbychu Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 Kiedyś usłyszałem takie powiedzenie: "Na każdy lek znajdzie się choroba". Żyjemy w takich czasach, że nie wiadomo co było pierwsze - lek czy wirus? (Podobnie jak z zagadką co było pierwsze - jajko czy kura ) Branża farmaceutyczna przynosi olbrzymie pieniądze. Ja podświadomie czuję, że większość chorób, nowotworów można wyleczyć jakimś sposobem ale po co, skoro jest droga chemia i można zarobić na czyjejś krzywdzie? Można też wypuścić wirusa w kraju, w najbardziej zaludnionym kraju na świecie i wyprodukować 1.400.000.000 szczepionek, za które ktoś zapłaci Albo po prostu zbliża się koniec świata. Pożary w Australii, wirus w chinach, w Polsce pierwszy raz od wielu lat zima bardzo gorąca - obawiam się tego co będzie w lato. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wroński Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 15 minut temu, Zbychu napisał: obawiam się tego co będzie w lato. Armageddon. To już pewne. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrotycz Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 (edited) 3 hours ago, Boromir said: On 1/25/2020 at 12:04 AM, wrotycz said: On (Gandhi) tego nigdy nie powiedział. Może wypuścili jakiś zarazek z laboratorium, tylko nie chcą się przyznać . a mówią, że węże -- 3 hours ago, Boromir said: On 1/24/2020 at 10:20 PM, Klariett said: Ciekawe czy gdy wirus zacznie *odpukać* zbierać żniwo w Europie też będą się tak bronić przed leczeniem i szczepieniami. szczepienia-sa-zle Szczepienia na grypę są złe. Na SARS I Wuhan będą takie same. Jestem wielkim sceptykiem szczepionek zrobionych na chybcika, niesprawdzonych i przez to bardziej niebezpiecznych niż sama choroba. Zważywszy na to, że w 1983 amerykański Kongres zezwolił CDC (Centers for Disease Control and Prevention) na przyjmowanie "prezentów" (external gifts) od przemysłu farmaceutycznego i osób prywatnych oraz, że nie ma już w USA możliwości pozwania do sądu firmy farmaceutycznej za niepożądane objawy szczepionek bo zajął się tym rząd*, zarówno te jak i inne szczepionki stały się niekontrolowane i nie ma nie tylko żadnej możliwości kontroli ich jakości ale tez nie ma narzędzi żeby wymusić takową na producentach. * rząd przejął odpowiedzialność, co wygląda tak, że jak coś jest nie tak to oni cię spławiają, czasem są zmuszeni wypłacić odszkodowanie ale nie wpływają na producenta. A jakość? A jakoś to będzie... ---- Genom tego wirusa Wuhan-Hu-1 jest już dostępny w Genbanku. Kto chce może sobie go wygenerować w garażu i spowodować epidemię a nawet pandemię. Nie jestem biochemikiem żeby się wypowiadać na ten temat ale jestem pod wrażeniem szybkości i skuteczności działań chińskich władz, wcale mnie nie dziwi że są barany, które chciały i chcą uciec z kwarantanny tylko po to żeby uciec i zarażać innych. Edited January 26, 2020 by wrotycz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramaja Awantura Posted January 26, 2020 Share Posted January 26, 2020 W dniu 24.01.2020 o 22:41, Klariett napisał: Z jednej strony szanuje za posiadanie własnego zdania, ale z drugiej bardziej foliarskiego spiskowego bełkotu nie czytałem jeszcze na tym forum. Jestem ostrożny z teoriami spiskowymi ale jednak jak dla mnie najstraszniejsza - chodzi mi o MK ULTRA - okazała się prawdą. Więc coś to daje do myślenia... Nie czytajcie o tym bo doła złapiecie. Takie rzeczy się dzieją... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrotycz Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 (edited) Nie ta jedna. Było tego duuużżżooo więcej. Na szybko znalazłem kilka artykułów w stylu "25 teorii spiskowych które okazały się prawdziwe", tu 12 (akurat się pokrywają), a tu 33. Wszystkie amerykańskie; a co z resztą świata? W ogóle szafowanie terminem "teoria spiskowa" dowodzi nieznajomości znaczenia słowa "teoria" ani "spisek" i byciu "foliarzem" samemu. Edited January 27, 2020 by wrotycz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
דניאל Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 On 1/25/2020 at 12:40 AM, BumTrarara said: Jak np. z nimi pracujesz/masz kontakty to powodzenia Jest pewna grupa społeczna, która w szczególny sposób jest zagrożona zachorowaniem np. na grypę. Są to lekarze. Sondaż pokazuje, że 81% lekarzy poleca szczepionki przeciw grypie. Wg danych NIZP- PZH 5-6% lekarzy szczepi się przeciw grypie. Nie jestem antyszczpionkowcem, wklejam bo te dane są interesujące. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted January 27, 2020 Share Posted January 27, 2020 Wygląda to niezbyt.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sparky Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Podsyłam link do strony która na bieżąco aktualizuje rozwój choroby, ilość chorych, lokalizację itd . https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wroński Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 14 minut temu, Sparky napisał: Podsyłam link do strony która na bieżąco aktualizuje rozwój choroby, ilość chorych, lokalizację itd . Ta mapa jakaś idiotyczna jest. Przybliżając okazuje się, że de facto zakażonych jest kilka ulic a tak na dzień dobry wygląda to jakby ładny kawałem Chin był zakażony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kimas87 Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 W dniu 26.01.2020 o 19:43, Zbychu napisał: Pożary w Australii, wirus w chinach, w Polsce pierwszy raz od wielu lat zima bardzo gorąca - obawiam się tego co będzie w lato. 10 lat temu ponad jak jeszcze miałem psa to w grudniu w okolicach wigilii było koło 15 stopnie. Ciepłe zimy są od bardzo dawna tylko człowiek ma krótką pamięć. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 W dniu 26.01.2020 o 20:00, wroński napisał: Armageddon Lucyfer już czeka, żeby zrobić grzesznikom analny wjazd widłami pośród smoły, krzyków i zapachu cebuli. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wroński Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 18 minut temu, wroński napisał: Ta mapa jakaś idiotyczna jest. Przybliżając okazuje się, że de facto zakażonych jest kilka ulic a tak na dzień dobry wygląda to jakby ładny kawałek Chin był zakażony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BydlakŚmierdziel Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 @AdamPogadam Ten nietoperz był przynajmniej poddany obróbce termicznej - co nie zmienia faktu, że jest to obleśne - patrz na to: https://www.wprost.pl/swiat/10292689/azjata-maczal-w-sosie-zywe-myszy-a-potem-je-zjadal-to-jest-tak-obrzydliwe-ze-brak-mi-slow.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maniek Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Wiemy to co nam media sprzedadzą... Czyli to co MAMY wiedzieć... Tak było z bronią jądrową Saddama, atakiem chemicznym w Syrii i wieloma innymi wydarzeniami... Czasami informacje wymykają się spod kontroli jak w przypadku "Talibów w Klewkach". Z Leppera zrobiono wariata a po kilku latach okazało się, że w Szymanach lądowały amerykańskie samoloty z więźniami z Guantanamo... Polecam film: "Fakty i akty" (org. "Wag the dog"), który doskonale pokazuje jak można manipulować ludźmi za pomocą mediów. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted January 28, 2020 Share Posted January 28, 2020 Ciekawe z którego labolatorium się "wydostał" i czy ma zdolności do mutowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts