Skocz do zawartości

Matcha


goldsu23

Rekomendowane odpowiedzi

Są tu miłośnicy Matchy? Preferuję japońską matche, oczywiście z pierwszego zbioru :), próbowałem chińską przyjaciółkę, ale to jakby porównać malucha do Ferrari.

 

Dla niewtajemniczonych: 

 

 japońska, sproszkowana zielona herbata[1], używana w ceremonii picia herbaty cha-no-yu (dosł. "gorąca woda na herbatę") oraz jako dodatek do potraw, np. makaronu soba, ciastek, lodów.

Matcha dotarła do Japonii z Chin dzięki buddyjskim mnichom i jest używana do tradycyjnej ceremonii herbacianej od XII wieku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Melduję się. Mam zestaw, mam dwie wersje pierwsza to proszek Kakegawa Bio oraz druga wersję instant, fotka poniżej.

 

Piję tradycyjnie, dodaję do deserów, smoothie, szejków lub na trening jako wodę do camelbaka. Latem też świetnie orzeźwia w wersji z lodem, tylko dobrze trzeba wymieszać.

 

buT1NkC_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.