Skocz do zawartości

Dania, które można mrozić


Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie większość potraw można mrozić. Ja głownie po świętach do zamrażarki pakuję, zwłaszcza bigos i ryby. Zawsze za dużo zrobię.  A tak normalnie wolę gotować na bieżąco, co świeże to świeże... Kładę trochę nacisk na zdrowe odżywianie, jak najmniej przetworzonego jedzenia, ale bez spiny, terroru nie wprowadzam. Dbam raczej, żeby codziennie było dużo świeżych warzyw na surowo, do tego jakieś mięso, jajka, owoce. Pieczywa nie jadam w ogóle, mąki ani ciast.  

Przydatny byłby  wątek, czego mrozić nie należy ;)  Ja raz  zamroziłam sporo sałatki jarzynowej,  i to było cenne, ale bolesne doświadczenie :D  Po rozmrożeniu zrobiła się z tego niejadalna breja. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.