Piter_1982 Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Co wpływa na to, że kawa jest tłusta lub nie. Czytam opisy na stronach różnych sklepów i już głupieje. Czy to zależy tylko od sposobu przygotowania (mielenia/palenia) czy od gatunku też. Ewentualnie proszę o linka do jakiegoś źródła, którego autor jest pewien. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincenty Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Teraz, Piter_1982 napisał: Co wpływa na to, że kawa jest tłusta lub nie. Ojej, pierwsze słyszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas3k Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 Generalnie polega to od sposobu przygotowania ziaren https://www.konesso.pl/Dlaczego-ziarna-kawy-sa-tluste-blog-pol-1533812562.html Jak chcesz mniej tłustą kawę to stosuj: śmietankę do kawy (max 10% tłuszczu), mleko, mleko zagęszczone w tych tubkach (z racji wojskowych podpatrzyłem ). No i w sumie tyle. Jak masz jakiś specjalistyczny sklep to dobiorą odpowiednią kawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druid Opublikowano 23 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 32 minuty temu, Piter_1982 napisał: Czy to zależy tylko od sposobu przygotowania (mielenia/palenia) czy od gatunku też. Dodaj jeszcze wielkości ziaren, rozmiar. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter_1982 Opublikowano 23 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 To znaczy? Bo myślałem, że wielkość ziaren wpływa na intensywność i ewentualnie wietrzenie z czasem. Małe ziarna bardziej intensywny smak - mniej potrzebujemy, ale szybciej zwietrzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi