deleteduser144 Posted November 29, 2020 Share Posted November 29, 2020 (edited) Nie od dziś wiadomo, że nasze zmysły kodują brzmienie, smaki, zapachy, jedne z nich mniej drugie natychmiast wywołują wspomnienia. Ciekawa jestem jaka muzyka powoduje, że od razu dostajecie gęsiej skórki i czujecie tamten klimat, klimat młodości i co ona Wam przypomina w pierwszej chwili? Mnie dwie od razu stawiają do pionu, jedna to: Czuję klimat nastoletni, samotne przesłuchiwanie Edyty Bartosiewicz, Kasi Kowalskiej, słuchanie radia Fama do 6 nad ranem, po pierwszej "miłości na śmierć i życie", która nie wypaliła. Drugi utwór, który błyskawicznie wywołuje ten stan nastoletni to: Tu godzinne przesiadywania w parku koleżankami, wygłupy i rozmowy Nie wiem czemu akurat te utwory, bo innych też mnóstwo słuchałam. A jak u Was? Edited November 29, 2020 by Wewerka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemlodyjoda Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Najbardziej dynamiczne chwile w życiu Wiele wyjazdów, lubię taką nostalgię Totalna beztroska dzieciństwa 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Takich piosenek jest mnóstwo. 3 pierwsze to 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser150 Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 Och, mam całą listę takich piosenek. O osobie, za którą szaleję i to on pewnego razu zapuścił tą piosenką, mówiąc, że pewnie mi się spodoba ? nie mylił się : Do tego jeszcze te poniższe, które mi przypominają chwile z nim podczas pracy: Piosenka, która opisuje mój stan związany z tym panem: Piosenki które przypominają mi podróże na mazury z moim Ojcem i jego samego: Piosenki które słuchałam gdy mój Ojciec zmarł: Moment, gdy szykowałam się do wyprowadzki od byłego i samo rozstanie: Mój motywator: Piosenka, która definiuje moje podejście do życia i pasuje do mojej wibracji A piosenki, które kojarzę z moim dzieciństwem to m.in: BEP w ogóle to mi się ze starszym bratem kojarzy - bo ich uwielbiał. Wspomnienia z gimnazjum i pewna platoniczna miłość: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted November 30, 2020 Share Posted November 30, 2020 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 3 polskie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 W dniu 29.11.2020 o 20:35, Wewerka napisał: jedne z nich mniej drugie natychmiast wywołują wspomnienia. Nie wiem dlaczego, kiedy słucham Nickelback, przypominają mi się dobre i złe chwilę, kiedy spotykałem się z dziewczynami. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 A ta piosenka kojarzy mi się z dobrymi melanżami, imprezami Zawsze mi to przychodzi na myśl, jak słyszę ten utwór 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Przenosza w inny świat 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted December 5, 2020 Share Posted December 5, 2020 Ulubiona piosenka mojej byłej dziewczyny 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 Muzyka, przy której tańcowało się na szkolnych dyskotekach, wolne tance 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSadGuy Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 Nic na to nie poradzę. Gimnazjum. Szkolne dyskoteki, stoisz przy ścianie i myślisz sobie a chuj spróbuje i prosisz do tańca koleżankę w której się bujałeś i która jest od ciebie wyższa o głowę xD I tańczycie. Ty ją łapiesz za talię a ona za barki. I się kołyszecie xD 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WsiunzSuchej Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 Klasyka gatunku na blokach za dzieciaka. https://youtu.be/NZtuSXNF244 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morskiczlowiek Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 A to słucham, jak chcę poprawić sobie humor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lync Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSadGuy Posted December 6, 2020 Share Posted December 6, 2020 @Morskiczlowiek heh masz taki sam emo gust jak ja xD jeśli jeszcze lubisz to to jesteśmy emo braćmi w liceum słuchałem głównie A7X w sumie dalej lubię 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser121 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 (edited) ❤️ Edited December 7, 2020 by prod1gybmx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser150 Posted December 7, 2020 Share Posted December 7, 2020 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSadGuy Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 https://www.youtube.com/watch?v=jJPMnTXl63E 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JudgeMe Posted January 6, 2021 Share Posted January 6, 2021 Mam kilka takich piosenek. Pierwsza: Mój chłopak był wielkim fanem Dire Straits. Piosenka się zaczynała, kiedy wyszłam z łazienki, w jego niebieskiej koszuli, byłam już chyba po trzeciej czy czwartej lampce wina, które przywieźliśmy z Maroka. W pokoju było nadymione, bo paliliśmy cygaro. Siedział na łóżku w samych dżinsach, był pięknie opalony, nie obcinał włosów, więc miał nieco dłuższe i kręcone. Nogi miał wyłożone na stoliku obok. Dla mnie wyglądał wtedy jak milion dolarów. Oparłam się o framugę i podziwiałam jak pije wino w szklance do szkockiej. Druga: Kiedy pierwszy raz jeździłam motocyklem. Była jesień, zimno, nigdy wcześniej nie miałam styczności ze ścigaczami. Była noc, dość późno, nie mogliśmy spać, więc postanowiliśmy się przejechać. Na ulicach były pustki, więc zapierdalaliśmy, do rana, kiedy wróciliśmy do mieszkania, nadal drżały mi nogi, byłam niesamowicie pobudzona, z głośników leciał właśnie ten kawałek. Trzeci: Kiedy pojechaliśmy ze znajomymi do Barcelony, było bardzo upalne lato. Poszliśmy do jakiejś knajpki, zamówiliśmy tapas i dużą ilość piwa. Czułam się błogo, lekko zmęczona i bardzo jednocześnie wyluzowana. Jeździliśmy wypożyczonym autem bez dachu, leciała wtedy ta piosenka, miałam przymknięte oczy i czułam wiatr na twarzy, we włosach. Cudowne uczucie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted January 26, 2021 Share Posted January 26, 2021 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser144 Posted January 27, 2021 Author Share Posted January 27, 2021 Bardzo lubię twórczość p. Ireny. <3, słuchaliśmy jej na wagarach z dziewczynami Ech, to były czasy. I ten głos, który uwielbiam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
balin Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 No to jeszcze w podobnym klimacie. 2 piosenki po śmierci Anny Jantar I piosenka Ireny Jarockiej 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts