horseman Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Bracia, Remontuję swoją kawalerkę. Muszę wybrać oświetlenie i tu pojawiają się schody. Jestem człowiekiem lubiącym praktyczne rozwiązania i minimalizm. 1) Korytarz 1x3 metry. Sufit będzie podwieszany, dodatkowo, wzdłuż jednej (długiej) ściany przy suficie biegną rury grzewcze, które zamaskuję kartongipsem. Myślałem o panelach led ukrytych w suficie, oraz laźmie led w obudowie rur. Nie będzie tego za dużo? Goła zabudowa rur będzie wyglądała głupi. 2) Pokój dzienny. Sufit jest git, na żyrandol mam wyprowadzone kable pośrodku pokoju. Ile żarówek? Jaki żyrandol najlepiej się sprawdza? Będę wdzięczny za rekomendacje i inspiracje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Polecam żyrandol na kilka żarówek ok. 500lm = LED 5W (nie będą razić w oczy), do tego jakaś regulacja żeby dało się włączyć część. Na korytarz wystarczy jedna lub kilka mniejszych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts