Druid Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Witajcie Interesuje się wojskowością i bardzo chciałbym nabyć kilka akcesorów, są to m.in. buty wojskowe, kurtki, ubrania amerykańskich żołnierzy z czasów wojny w Korei, II wojny światowej pochodzące z demobilu, nie mówiąc o naszym LWP, też słyszałem, że można kupić noże wojskowe, bagnety. Bardzo często są to wyroby bardzo wysokiej jakości, tylko z racji wieku, przezbrajania się armii, zmiany zapotrzebowań, wiele takiego sprzętu zalega w magazynach wojskowych i nie za bardzo wiadomo co z tym zrobić. Często odbywają się sprzedaże, albo regularnie można coś kupić na stronach internetowych za nie wielką cenę. Często też takie rzeczy można kupić podczas różnych zlotów miłośników wojskowości, tylko nie raz ceny są zaporowe. Wiecie może, gdzie można kupić takie rzeczy ? Interesuje mnie w szczególności sprzęt amerykański, polski, Proszę o rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 https://armyworld.pl 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
horseman Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Od początku konfliktu na Ukrainie dostępność demobilu jest coraz gorsza. Dla fanów brytyjskiego szpeju polecam www.art-fox.pl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Ja kupowałem na: wojsko.com.pl lokalnej giełdzie staroci gdzie pojawiają się czasami takie rzeczy (w necie z łatwością znajdziesz, często od lat odbywają się w jednym miejscu, warto zadzwonić, albo poszukać relacji) allegro bywa dobrym miejscem na zakupy jeśli wiesz czego szukasz Często są to rzeczy bardzo dobrej jakości, ale czasami to tylko mit. Pamiętaj o ustawianych przetargach i nie koniecznie racjonalnych zakupach, dość wspomnieć, że nawet nasi żołnierze wyjeżdżający na misję z jakiegoś powodu kupowali sobie własny sprzęt. Ostatnio najwięcej zakupów zrobiłem w decathlonie. Ceny bywają zaskakujące przystępne. O ile wojskowe rzeczy są często "niezniszczalne" to bardzo często ciężko tam o ergonomię. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
J. Horsie Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 armyworld.pl ktory dodal Mosze i ewentualnie sklep Agencji Mienia Wojskowego. Warto tez wybrać się do sklepu stacjonarnego, jeśli ktoś ma blisko. W armyworld kupuję buty już od jakichś 10 lat i złego słowa napisać nie mogę. Kiedyś ten sklep nazywał się uscamo.pl u Andrzeja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted January 3, 2021 Author Share Posted January 3, 2021 W dniu 2.01.2021 o 13:20, Janek Horsie napisał: Warto tez wybrać Znasz jakieś amerykańskie, gdzie wysyłają nawet za Ocean za dopłatą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
J. Horsie Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Niestety, żadnych nie znam, Od lat kupuję w armyworld, głównie buty skórzane. Bardzo wygodne i co najważniejsze - zazwyczaj mają moje rozmiary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted January 3, 2021 Author Share Posted January 3, 2021 2 godziny temu, Janek Horsie napisał: Niestety, żadnych nie znam, Szkoda Ale dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohun Posted February 10, 2021 Share Posted February 10, 2021 Witam Ja tam kupuje na Allegro - kurtki, spodnie, gacie, buty, podkoszulki - nigdy nie musiałem odsyłać, wystarczy dokładnie wymierzyć albo miałem szczęście Mam taki też sposób na perfumy - idę do perfumerii, sprawdzę sobie zapach i potem zamawiam przez internet, jak dotychczas się nie przejechałem Pozdro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orybazy Posted February 11, 2021 Share Posted February 11, 2021 On 1/1/2021 at 8:39 PM, Boromir said: Wiecie może, gdzie można kupić takie rzeczy ? Przyjedź na zlot, jeśli będzie w tym roku. Masa stoisk, duży wybór. Ceny różnie, ale jeśli wiesz ile co warte można się potargować. Jakbyś jechał daj znać, jeśli się odbędzie musowo jadę, kumple na pewno też. http://www.zlot.bornesulinowo.pl/letni/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 @Druid https://bastion69.sklep2.pl/ https://nestof.pl/ No i jeszcze ten, ale tutaj mają chyba same repliki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted May 31, 2023 Author Share Posted May 31, 2023 3 godziny temu, Patton napisał(a): No i jeszcze ten, ale tutaj mają chyba same repliki. Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jebak Leśny Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 W dniu 1.01.2021 o 20:56, horseman napisał(a): Od początku konfliktu na Ukrainie dostępność demobilu jest coraz gorsza Teraz jest podsycana wojną bezsensowna moda na "zbrojenia" i kupowanie szpeju który i tak skończy w pudełku w piwnicy.Ale skoro już ktoś poczuje się lepiej mając coś takiego, to polecał bym się wstrzymać.Jak się ten cyrk na UA skończy lub choćby wyhamuje, to na zachód popłynie fala wszelakiego szpeju jaki był tam wysyłany - będzie dużo taniej i łatwiej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted September 24 Share Posted September 24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts