cst9191 Posted January 1, 2021 Share Posted January 1, 2021 Taki tam luźny temacik na nowy rok Ja ważyłem dokładnie 3kg, urodziłem się kilka(naście?) dni przed terminem i od początku miałem bujną fryzurę haha Poród naturalny, "wyszedłem" po 18.00, w dniu wypłaty, jak to wszyscy mi wspominają ? A jak było z Wami? Macie coś ciekawego do napisania? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser114 Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 Miałem 56 cm i ważyłem 3950 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hatmehit Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 (edited) 2,5kg, 46cm. Miałam na głowie imponująco bujną fryzurę i pielęgniarki na oddziale wołały „Kudłata się drze” : ) Edited January 2, 2021 by Hatmehit 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser144 Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 (edited) Ważyłam 2410 g, 51 cm. Napisane w książeczce: 10/10/10 wg skali Apgar, różowa, ruchliwa. ?Na ostatniej stronie książeczki pieczątka Społem i napis: wydano masło i ser. dn. 7 XI.82 Edited January 2, 2021 by Wewerka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 57cm, 3,5kg, 10p. Urodziłam się we wtorek o 10 rano, po 10h matczynej męki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colemanka Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 (edited) Haha myślałam, ze pytasz ile ważyłyśmy jak szłyśmy do porodu czyli temat wielorybniczy ? Edited January 2, 2021 by Colemanka 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WsiunzSuchej Posted January 2, 2021 Share Posted January 2, 2021 3460kg i 63 cm niczym wąż wyszedłem darłem ryja co nie miara do dziś nie to zostało 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalka Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 Moja córka 3,480 kg i 57cm, ja podobnie xD urodziłam się przed 7. 😁 W dniu 2.01.2021 o 13:06, Colemanka napisał: Haha myślałam, ze pytasz ile ważyłyśmy jak szłyśmy do porodu czyli temat wielorybniczy ? Tak samo pomyślałam. 😆 Link to comment Share on other sites More sharing options...
catwoman Posted September 14, 2021 Share Posted September 14, 2021 W dniu 2.01.2021 o 13:06, Colemanka napisał: Haha myślałam, ze pytasz ile ważyłyśmy jak szłyśmy do porodu czyli temat wielorybniczy ? To samo pomyślałam Po urodzeniu ważyłam trochę ponad 3kg, ale nie wiem ile dokładnie, nie zapadła mi w pamięci ta informacja. Z ciekawostek - przyszłam na świat przez poród pośladkowy, kiedyś nie było to wskazaniem do cesarki i mama trochę się musiała pomęczyć... Moja starsza córka również nie była obrócona główką w dół, co było wskazaniem do CC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser117 Posted September 15, 2021 Share Posted September 15, 2021 Ja mialam 1750g 😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JudgeMe Posted March 13 Share Posted March 13 3800, byłam dość dużym dzieckiem. Moja mama urodziła mnie naturalnie i po tym porodzie stwierdziła, że jej córka nie będzie się tak męczyć nigdy przy porodzie... Kiedy mój młodszy brat się rodził przez cesarskie cięcie (planowane w związku ze złym ułożeniem i brakiem postępu), a ważył 4 kg, ona skakała z radości. Kiedy ja zaszłam w ciążę mama zaczęła mnie straszyć, że u nas w rodzinie duże dzieci się rodzą. No i rzeczywiście mój synek ważył dużo i był długi. Choć nie zapowiadało się na to przy badaniach USG (tych początkowych). Położne patrząc na mojego męża stwierdzały, że to po nim taki wysoki. Moja matka oczywiście wpadła w panikę chciała przekupić ordynatora, żeby wykonał i na mnie cięcie wpisując w rubrykę niepodatność szyjki macicy. Ja się jednak na to nie zgodziłam, gdyż od początku ciąży przygotowywałam się do porodu naturalnego. Urodziłam bez nacięć i pęknięć. Wcześniej praktykowałam masaż krocza. Mam też szersze biodra. Z mężem długo rozpatrywaliśmy za i przeciw, czy ja w ogóle dam radę urodzić, bo raczej jestem drobnej postury, lecz miednicę miałam odpowiednich rozmiarów, to dziecko przeszło bezproblemowo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted March 17 Share Posted March 17 2.60 waga, 52cm. Urodzony w domu zdrowy bylem w grudniu popołudniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
דניאל Posted March 17 Share Posted March 17 61cm, 4,5kg, ale nie jestem rekordzistą w rodzinie. Kuzyn ważył 5kg, współczuje ciotce naturalnego porodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts