Quo Vadis? Posted March 24, 2021 Share Posted March 24, 2021 Tak sobie teraz obczajałem wywiad, wrzucę go poniżej: Wiadomo, że to co selekcjoner mówi a to co wypracuje z piłkarzami, to często dwie różne rzeczy. Podoba mi się jego wizja, nie wiem jak Wy ale ja mam wrażenie, że gość traktuje sprawę ambitnie. Jego dbanie o dobre relacje z kapitanem - Lewandowskim oraz chociażby mówienie wprost, że Ekstraklasa to nie jest najwyższych lotów liga - spoko Przede wszystkim nie popełnia tego błędu co Brzęczek, czyli dba o relacje z ważnymi piłkarzami a przede wszystkim ich liderem. Chce grać na 3 kę z tyłu, to mnie ciekawi jak wypali, bo ma piłkarzy bardziej ogranych i nadających się do tego na teraz niż Nawałka. Jutro jego pierwszy sprawdzian i jestem ciekaw jak wypadnie. Osobiście liczę na jakieś 6-7 punktów po 3 meczach. 7 było by naprawdę super wynikiem choć się na taki wynik nie nastawiam. Warto też wspomnieć, że debiuty selekcjonerów w polskiej kadrze bywały raczej mocno kiepskie, dominują głównie remisy i porażki. Oby tym razem było inaczej. Zapraszam do dyskusji. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lambert Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Ja będę zadowolony z 4 punktów po starcie. Węgrzy mają jednak zgraną drużynę z niezłymi indywidualnosciami i różnie może się mecz potoczyć, Anglicy obecnie są bardzo mocni i raczej poza naszym zasięgiem. Dla mnie ważniejsze od tego jak wypadną w najbliższych 3 meczach będzie to jaką piłkę zaprezentują, jakie będzie zaangażowanie i jaki progres zrobią przez najbliższy rok. Jeśli będzie styl, druzyna będzie zmotywowana i będzie widać progres w grze będę zadowolony. Optymalne miejsce w rankingu dla naszej reprezentacji to 15-20 na świecie i oczekuję że tak będą grać. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RabarbaR Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Tutaj od 13 minuty krótkie przywitanie i expose do piłkarzy od trenera Sousy. Mam dziwne wrażenie że ten facet zrobi dobrą robotę. Z pewnością ma szacunek u graczy. Według mnie jest trochę jak hybryda Leo Beenhakkera i Adama Nawalki. Cała masa pozytywnej energii przekazywanej podopiecznym. Ale też hard work to do. Czytaj. 2 treningi dziennie na zgrupowaniu . To swoiste novum. Czas pokaże... Dziś ruszamy z eliminacjami do Mundialu. Zaczynamy tę krucjatę od meczu z węgierskimi bratankami. Oby ,jak to często bywa w meczach "przyjaźni". Nie padł dziś w Budapeszcie remis. Na papierze jesteśmy dużoooo silniejsi. Jednak gospodarze tego spotkania od kilku spotkań nie ponieśli porazki. Mają dobrą i nowoczesną organizację gry w obronie . Szybki kontratak . Na tym bazują. Będzie ciekawie ,jednak jeśli chcemy walczyć o bezpośredni awans należy ten mecz wygrać. Pamiętajmy że na mistrzostwa świata jest się trudniej dostać. Także trzeba atakować zwycięstwo w grupie . Anglicy to nie jest drużyna z kosmosu . Młody zespół, świetny fizycznie . Ale jak najbardziej możemy powalczyć. Reasumując dla mnie 7 punktów na start operacji pod tytułem Katar2022. Uznam za duży sukces . 6 punktów będzie dobrym wynikiem. Wszystko co mniej to ogromna komplikacja w drodze ku bezposredniemu awansowi na turniej World Cup. Do boju Polacy . 🇵🇱🇵🇱🇵🇱💪💪💪 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceranthir Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Jak zwykle nie oglądałem meczów reprezentacji tak dzisiaj chętnie obejrze, ciekaw jestem nowego trenera 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowy00 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 2 godziny temu, Ceranthir napisał: Jak zwykle nie oglądałem meczów reprezentacji tak dzisiaj chętnie obejrze, ciekaw jestem nowego trenera W marcu trzy ,,sprawdziany" dla najnowszego trenera :) Rozpiska meczow ponizej: 25 marca 2021 - Węgry - Polska, godz. 20:45 (el. MŚ 2022) 28 marca 2021 - Polska - Andora, godz. 20:45 (el. MŚ 2022) 31 marca 2021 - Anglia - Polska, godz. 20:45 (el. MŚ 2022) Dzisiaj trzymamy kciuki za naszych, do boju 4 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 @nowy00 Polska - Węgry to może być mecz na styku z kilku powodów: - jeśli przejrzymy drużyny, które są z nami w grupie do el. MŚ 2022 to Polska i Węgry mogą myśleć o 2gim miejscu w grupie - debiut naszego nowego selekcjonera i tak trochę nie wiadomo czego się można spodziewać - Węgrzy ostatnio mają dobrą passę a u nas dobrą passę strzelecką mają napastnicy Mecz z Andorą to powinno być szybkie zrobienie tego co się zrobić powinno i oszczędzanie sił na Anglię graczy podstawowych. Mecz z Anglią, uważam, że bardzo trudny ale jeśli 2 mecze powyżej zakończą się pomyślnie to być może da to naszym wiarę w to, że możemy Anglii punkty urwać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 @Quo Vadis? obstawiamy wyniki dla zabawy? Ja zacznę: HUN - POL 0:2 POL - AND 6:0 ENG - POL 1:1 Wczoraj oglądałem wyrywkowo FRA - UKR i wiesz co? Na początku Francja miażdżyła Ukrainę, ale ci drudzy z czasem coraz lepiej grali i ostatecznie skończyło się na 1:1. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowy00 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 1 godzinę temu, Quo Vadis? napisał: @nowy00 Polska - Węgry to może być mecz na styku z kilku powodów: - jeśli przejrzymy drużyny, które są z nami w grupie do el. MŚ 2022 to Polska i Węgry mogą myśleć o 2gim miejscu w grupie - debiut naszego nowego selekcjonera i tak trochę nie wiadomo czego się można spodziewać - Węgrzy ostatnio mają dobrą passę a u nas dobrą passę strzelecką mają napastnicy Mecz z Andorą to powinno być szybkie zrobienie tego co się zrobić powinno i oszczędzanie sił na Anglię graczy podstawowych. Mecz z Anglią, uważam, że bardzo trudny ale jeśli 2 mecze powyżej zakończą się pomyślnie to być może da to naszym wiarę w to, że możemy Anglii punkty urwać. Racja. Każdy mecz może być ciekawy bracie. Jeśli chodzi o przełamanie nowego trenera (zwieńczone) zwycięstwie najlepiej jakby nastąpiło dzisiaj w meczu z Węgrami 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dassler89 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 23 minuty temu, cst9191 napisał: obstawiamy wyniki dla zabawy? Ja zacznę: Ok, moje typy: HUN-POL 2:1 POL-AND 2:0 ENG-POL 3:0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 1 minutę temu, Dassler89 napisał: Ok, moje typy: HUN-POL 2:1 POL-AND 2:0 ENG-POL 3:0 Pesymistycznie 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun82 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 (edited) Cel na dzisiaj jest oczywisty - z Puskas Arena wyjeżdżamy z kompletem oczek. Za każdą cenę, może być powtórka z meczu z San Marino na początku lat 90tych. Nie oczekuję fajerwerków. Ma być skutecznie. Dla większości zawodników turnieje w 2021 i 2022 mogą być ostatnimi w ich karierze. Wtopa w dzisiejszym meczu przekreśla bezpośredni awans do katarskiego Mundialu. Edited March 25, 2021 by Perun82 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 POL 3:1 HUN POL 4:0 AND POL 1:2 ANG 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortazar Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Wygramy, wygramy, wygramy... Wszystkich pokonamy!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chcni Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Moim zdaniem gra trójką z tyłu dzisiaj z Węgrami to za duże ryzyko, mecz o wysoką stawkę i nie graliśmy w tym systemie od czasów Nawałki, za którego słabo nam to wychodziło. Jednak cieszy to, że trener ma konkretny pomysł na grę i jasne oczekiwania wobec piłkarzy. Wzbudza szacunek wśród zawodników, nikt poza Lewym nie może być teraz pewnym miejsca w składzie. Sprawił dobre pierwsze wrażenie swoimi wypowiedziami. Ja jestem dobrej myśli, bo gorzej niż za kadencji wuefisty Brzęczka nie będzie. Czekam na mecz z niecierpliwością i już od dawna mecz naszej reprezentacji nie wzbudzał we mnie większych emocji, czekałem tylko kiedy w końcu Boniek zwoli tego parodystę. Musimy zagrać o pełną pulę dzisiaj, bo na papierze mamy lepszych zawodników i więcej jakości. Do boju Polacy! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Na moje mamy szansę zdobyć nawet 9 pkt. bo obecna reprezentacja Anglii nie jest taka straszna do ogrania. Wystarczy się dobrze mentalnie przygotować bo ostatnimi czasy z tym mieli problem piłkarze . Moje typy na najbliższe mecze: POL 2:0 HUN POL 4:0 AND POL 1:0 ANG Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlacKnight Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 1 godzinę temu, Perun82 napisał: Wtopa w dzisiejszym meczu przekreśla bezpośredni awans do katarskiego Mundialu. Bezpośrednio i tak nie awansujemy. Tylko numer jeden w grupie jedzie od razu dalej. Nas czekają baraże jak dobrze pójdzie. Moje typy na całe eliminacje: 8W/0R/2P i baraże. Daj Boże żeby było najlepiej.😁👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 No i mamy niespodziankę - Helik w składzie, wg tego co podaje Weszło: Cytat Węgry-Polska: składy Polska: Szczęsny – Bereszyński, Helik, Bednarek – Szymański, Moder, Krychowiak, Reca – Zieliński, Milik – Lewandowski. Węgry: Gulacsi – Fiola, Orban, Szalai – Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Kalmar, Hangya – Sallai, Szalai. Wygląda na to, że Polacy faktycznie zagrają w ustawieniu 1-3-4-2-1. Na szpicy zagra rzecz jasna Robert Lewandowski, którego będą wspierać Arkadiusz Milik i Piotr Zieliński. Mateusza Klicha w wyjściowej jedenastce zastąpi Jakub Moder. Mamy też asymetryczne wahadła – Arkadiusz Reca najpewniej w fazie defensywy będzie zajmował miejsce lewego defensora, natomiast Sebastian Szymański ustawi się na prawej pomocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 2 minuty temu, Quo Vadis? napisał: No i mamy niespodziankę - Helik w składzie, wg tego co podaje Weszło: Choć z drugiej strony, gość rozegrał w tym sezonie 35 meczów dla Barnsley. Premiership można porównywać poziomem do Eredivisie. Może bez Ajaxu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 @cst9191 Pol-Ang 0-3 ten wynik zawsze kojarzy mi się z Linekerem 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortazar Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 A czemu ci piłkarze przed meczem spacerują po murawie w maseczkach a mecz grają już bez maseczek? 😷 Czy to moda, nakaz, czy może jeszcze coś innego? I jeszcze jedno pytanie... czy przed pierwszym gwizdkiem w meczu z Anglią piłkarze uklękną na jedno kolano w ramach akcji BLM? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Po pierwszej połowie słabo to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quo Vadis? Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 Reca póki co bardziej przypomina hamulcowego aniżeli wahadłowego Coś zaskoczyło dopiero pod koniec 1 połowy, zobaczymy co bedzie w 2giej. Może jakieś zmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortazar Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 @Quo Vadis? Reca i tak dużo lepiej niż Szymański, ten to wszystkie podania do tyłu. A podania do Wojtka to mają rozpracowane na maxa. Ten rudy Węgier na razie rządzi w środku pola. Może się rozkręcą w drugiej połowie... Wolałbym bez niewidocznego Milika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
$Szarak$ Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Noi cyk, 2 -0.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 (edited) 2:2 hahahaha w dwie minuty Kurewsko ofensywnie, bo na 3 napastników i to mi się podoba. Edited March 25, 2021 by cst9191 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts