NoHope Posted November 5, 2022 Share Posted November 5, 2022 Cyberpunka polecam. Pierwsze polsko-japońskie anime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejos Posted November 5, 2022 Share Posted November 5, 2022 Polecam wszystko od Studia Ghibli, a w szczególności "Grobowiec świetlików". Miałem przyjemność mieszkać w Japonii i w małym stopniu wchłonąć ich kulturę/życie, więc sporo z tych obyczajowych animacji było mi znajome. Odcinkowe: Cowboy Bepop, Neon Genesis Evangelion, Berserk (ale tylko pierwsza seria) Długometrażowe: Akira, Paprika, Ghost in the Shell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libertyn Posted December 9, 2022 Share Posted December 9, 2022 Obecnie czytam Vinland Saga. Polecam, choć tematyka bardzo nie japońska to jednak bardzo realistyczna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martius777 Posted December 27, 2023 Share Posted December 27, 2023 Hello world - wczoraj od niechcenia kliknąłem na 1 odcinek a skończyłem na finałowym Jeśli lubisz klimaty The end evangelion to masz ją w wersji matrix! To historia o tym, który świat jest lepszy - rzeczywisty czywirtualny, czy powinny być jakieś zasady, skoro to tylko wirtualna rzeczywistość, czy wirtualna inteligencja powinna mieć takie same prawa jak człowiek, czy człowiek jest w stanie odróżnić oba światy od siebie? Oprócz pytań o wirtualny świat mamy też wątek dysfunkcyjnej rodziny. Rodzina w rzeczywistości jest okropna a w wirtualnym są wspaniali. Tutaj muszę pochwalić prowadzenie historii i zwrotów akcji, w finałowym odcinku nie mogłem przewidzieć do końca jak to się skończy. Jest dostępny na Netflixie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted July 14, 2024 Share Posted July 14, 2024 Polecam "Demon Slayer". To jak studio ufotable zanimowało tą mangę to naprawdę jest coś niesamowitego. Muzyka jest genialna, animacja absolutnie fantastyczna a historia całkiem dobra i interesująca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted July 14, 2024 Share Posted July 14, 2024 A tu próbka grafiki. Jak to pięknie wygląda: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejos Posted July 17, 2024 Share Posted July 17, 2024 Odbiłem się od DS po 1-szym sezonie + Mugen Train. Jakoś nie mogę przekonać się do tych nowoczesnych animacji. Nawet Naruto/AOT po pewnym czasie olałem i zacząłem czytać mangę - wchodziło szybciej (w czasie 1 odcinka anime przeczytałem z pół tomu mangi). Gdy pierwszy sezon leciał w TV to akurat mieszkałem w Japonii. Ale był boom na te anime. Chyba równie wielki co kiedyś na DB/Naruto/One Piece/AOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts