Patton Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 https://natemat.pl/436768,tvp-pomoze-kononowiczowi-do-akcji-wkracza-elzbieta-jaworowicz Ciekawe co z tego wyniknie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 @Patton Śledziłem ten temat piąte przez dziesiąte już od jakiegoś miesiąca. Ogólnie pierwsze nagrywki do tego materiału były już jakieś dwa tygodnie temu, wypowiadały się tam osoby, które wysłały do Sprawy dla Reportera materiały które wskazują na to, że kononowicz jest wykorzystywany i ma ograniczoną poczytalność, był też dawny współpracownik konona, Adam Czeczetkowicz. Teraz były drugie nagrywki na których pojawił się kśek. Na pewno wyniknie z tego nagłośnienie tematu, a co dale, trudno powiedzieć. S.D.R. to też jest trochę taki program-mem, gdzie poważne wątki mieszają się z absurdalnymi i groteskowymi. Pewnie obejrzę, jednak nie mam większych oczekiwań co do obrotu spraw po tym materiale. Sławka ["opiekuna" kanału mleczny człowiek na YT] nie szanuję za cenzurę prewencyjną, tiktokizację szkolnej, cenzurę, manipulacje i tak dalej, do samego zarabiania na kśku nic nie mam - to jest niespotykana w przyrodzie symbioza dwóch pasożytów. Ale byłbym zadowolony, gdyby został pogoniony stamtąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted September 14, 2022 Share Posted September 14, 2022 7 godzin temu, Patton napisał: Ciekawe co z tego wyniknie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Potwierdza sie to co już wcześniej nie raz powtarzałem, że w Polsce pomaga się i gloryfikuje patologię, przestępców, ludzi złych i nieuczciwych a kara zwykłych, porządnych. Kononowicz jak i ta cała zgraja patoli nadają się na leczenie psychiatryczne lub na śmietnik. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser158 Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 39 minut temu, Iceman84PL napisał: Kononowicz jak i ta cała zgraja patoli nadają się na leczenie psychiatryczne lub na śmietnik. Cała prawda, brachu! Nie wiem czym tu się zachwycać - dla mnie oglądanie takiej patologii (na Youtubie) jest samo w sobie patologią. To się nawet na śmietnik nie nadaje, bo prześmierdnie tak, że sam śmietnik trzeba będzie zutylizować... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 @Patton Dzisiaj o 21:30 sprawa dla reportera z kśkiem. Spodziewam się cyrku i niczego więcej, ale pewnie zerknę. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted October 13, 2022 Author Share Posted October 13, 2022 @Dworzanin.Herzoga Jeśli możesz, to daj znać w temacie o tym co było. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 @Patton Jak zobaczę jakiś shot albo skrót z programu, to wrzucę tutaj. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted October 13, 2022 Share Posted October 13, 2022 8 godzin temu, Patton napisał: @Dworzanin.Herzoga Jeśli możesz, to daj znać w temacie o tym co było. 8 godzin temu, Dworzanin.Herzoga napisał: @Patton Jak zobaczę jakiś shot albo skrót z programu, to wrzucę tutaj. Jest na youtube: Obejrzałem, knur coś tam odwalał, ale ogólnie uczucia mieszane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted October 15, 2022 Share Posted October 15, 2022 (edited) Co ciekawsze fragmenty z podsłuchu Kosno: https://www.youtube.com/watch?v=1tVuobm13fI Edited October 15, 2022 by cst9191 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted October 16, 2022 Share Posted October 16, 2022 @Patton @cst9191 Jakiś duży Youtuber nagrał materiał o tym programie: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted October 16, 2022 Share Posted October 16, 2022 38 minut temu, Dworzanin.Herzoga napisał: @Patton @cst9191 Jakiś duży Youtuber nagrał materiał o tym programie: O, waśnie oglądałem. To też dobre, sklejka wyciętych ostrych wypowiedzi knura w wersji audio: Link to comment Share on other sites More sharing options...
$Szarak$ Posted October 16, 2022 Share Posted October 16, 2022 Dla mnie to oczywiste. Nie chodzi o to, żeby konon był dobrze traktowany, jakieś tam niby demoralizowanie młodzieży i inne takie bzdury. Chodzi o zazdrość i hajs. Chcą wywalić konona z internetu bo ktoś inny zarabia na nim kasę a nie oni. I to ich najbardziej boli. Nie to, jak on żyje. Ci ludzie sami go od Knurów wyzywali - są nagrania. A teraz udają, że to dobre jego jest nadrzędne. Ten gruby pan z Warszawy - tzw Paweł z Warszawy. O tym facecie nikt by nigdy nie usłyszał, gdyby nie Konon. . Ma swój kanał i ZARABIA na Kononowiczu. Ciągle o nim gadając. A sam ma zapitą mordę na streamach. Oglądałem ta część i serio aż uszy bolały, gdy słuchałem tych komuchów. Poblokowac internet! Zamknąć w ośrodku! Młodzież tak nie może oglądać! A jeden z tych starych panów można zobaczyć kim kiedyś był - za komuny. Wyznacznicy ,,moralności". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted October 16, 2022 Share Posted October 16, 2022 47 minut temu, $Szarak$ napisał: jakieś tam niby demoralizowanie młodzieży i inne takie bzdury. Chodzi o zazdrość i hajs. Na początku roku opisałem takie zjawisko na podstawie innego kanału YT: Co do Olgierdana i jego kumpli, to mimo wszystko ich popieram w temacie wyjebanie Sławka od konona, bo S to osoba niestabilna emocjonalnie[delikatnie mówiąc] i pasożyt. Jednak to samo można powiedzieć o kononie. Ale Olgierdano też nie jest wzorem cnót, to trzeba sobie powiedzieć otwarcie. Mówił np. w rozmowie telefonicznej z Rafałem K. [było nagranie na necie], że zgwałci jego matkę emerytkę, bo jej mężowi komuchowi już nie staje. Także jego gadanie, że troszczy się o wizerunek białegostoku, to śmiech na sali. Ogólnie, jeżeli kśkowi jest "dobrze", i chce nagrywać z nimi, to na siłę się go nie odciągnie od tej decyzji. Żadnych lepszych alternatyw dla niego nie ma - bo czy lepiej by się czuł zamknięty w DPS, otumaniony uspokajaczami, bo jest skrajnie problemowy, wątpię. Ale Sławek i jego działania pseudo-opiekuńcze, biorąc pod uwagę zyski z kanału vs ile z tego trafia do konona to ponury żart i drenowanie nieświadomej osoby. Jednocześnie konon nie nadaje się do żadnej normalnej pracy, ani nie ma prawa do renty, więc nigdzie nie dostanie porównywalnej stawki. Pojebane to wszystko. Także sytuacja wielowymiarowa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzy_siek Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 @Patton zrobiłeś błąd w tytule. Zamiast "TVP pomoże Kononowiczowi" powinno być "TVP pomoże dla Kononowicza". Zgłaszam do moderacji xd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 1 godzinę temu, krzy_siek napisał: Zgłaszam do moderacji xd *zgłaszam DLA moderacji. @cst9191 Nie wspomniałem, ale Jan Śpiewak podczas programu posłużył się fałszywą dychotomią. Jego zdaniem albo jest państwo, które się opiekuje danymi grupami ludzi, albo nie ma państwa i WSZYSCY WALCZĄ ZE WSZYSTKIMI. Otóż, jest jeszcze opcja, że ludzie dobrowolnie się wspierają na ustalonych przez siebie zasadach, bez bata w postaci aparatu państwowego. Oczywiście, nie zawsze jest to możliwe i nie nawołuję do likwidacji państwa, a przynajmniej nie dzisiaj [to trzeba usiąść na spokojnie]. Jednak czemu przytoczyłem postać tego wrażliwego społecznika? Bo nagle przypomniała mi się wypowiedź jego ojca, którą kiedyś napisał na facebooku, ale ostał się tylko screen: Może Sławek zaprosi na wersalkę w tygryski Pawła S. i to pójdzie w lajt? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoBe Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 9 godzin temu, krzy_siek napisał: Zgłaszam do moderacji xd Przepraszam, to nie donosy byli, tylko zawiadomienia. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts