Jump to content

Żarty podszyte prawdą lub niekoniecznie 2.0

Brzytwa

Recommended Posts

22 minuty temu, Piter_1982 napisał(a):

Niestety nic mu to nie dało. 

No wlasnie to tak jak z kontrola policyjna - chcesz mieć z głowy i po swojemu to lepiej nie żartować, nie mówić niczego inteligentnego i skomplikowanego oraz ograniczyć działania do minimum niezbędnego do przeprowadzenia kontroli (z reszta to się też wpisuje w taktykę zaruchania).

Kiedyś we Frankfurcie przed lotem do usa - pytali mnie ussesmany czy jestem terrorysta jak się uśmiechnąłem pod nosem to nawet ich owczarek niemiecki zaczal na mnie powarkiwać niemówiąc już on pewnej nerwowości wśród funkcjonariuszy. 

Edited by Brat Przemysław
  • Haha 3

5 godzin temu, Kespert napisał(a):

mnVpqbtzCdSaiHSqDSuY3WyCYcbZZySb.jpg

I dlatego tak głośno się śmieję z różnych korpo które sądzą że jak zaoszczędzą na pracownikach to nikt inny też tak nie zrobi i nikt potem nie będzie mieć hajsu na ich produkty.

Jestem więc bardzo ciekawy jak to rządy świata rozwiążą ten problem. Wydaje mi się że AI będzie końcem czystego kapitalizmu - bo ten dąży do wzrostu zarobków do nieskończoności kosztem pracowników - tylko problem właśnie nastąpił - skoro AI wykosił i wykosi masę zawodów, a robotyzacja będzie postępować, to co z tego że wyprodukowane dobra będą doskonałe i tanio produkowane jak właśnie - większość ludzi będzie bezrobotna, więc ich nie kupi?

Ludzie zaczną walczyć z korpo - czy korpo będzie sprzedawać wyprodukowane dobra za niewolnictwo ludzi? Przecież rządy świata nie zmuszą korpo do rozdawania tych dóbr ot tak za darmo bo ci ludzie nie mają pracy....

Czy jakikolwiek kraj postawił granicę stosowania AI w przedsiębiorstwach? Dziś AI jeszcze nie jest doskonałe, ale co będzie za 5 lat? a za 10?

Dlatego mnie nie cieszy już rozwój AI - bo przez to masa ludzi będzie zmuszona do pracy fizycznej mimo że są po studiach - które już dzisiaj ze względu AI już są bezsensowne.

That steering wheel looks happy

• Like 1

11 godzin temu, Zły_Człowiek napisał(a):

Jestem więc bardzo ciekawy jak to rządy świata rozwiążą ten problem.

ktoś kiedyś powiedział- nie ma człowieka, nie ma problemu. Wydaje się, że nad rozwiązaniem te tzw rządy już pracują tu i ówdzie.

28 minut temu, BumTrarara napisał(a):

9x00b1.jpg

Skoro w lecie uruchomiono nad Adriatyk do Chorwacji to dlaczego w zimie nie w Alpy?

2 godziny temu, Brat Jan napisał(a):

Skoro w lecie uruchomiono nad Adriatyk do Chorwacji to dlaczego w zimie nie w Alpy?

Ja to bym się nie ograniczał, jako Polacy powinniśmy mieć możliwość latać w kosmos :)

Edited by Spokojnie
literówka
  • Haha 2

2 godziny temu, Brat Jan napisał(a):

I tym się powinien zajmować "minister transportu", a nie np. niewidzialna ręka rynku? 😎 Skoro to taki pożądany kierunek? 

Nie ma w tym kraju innych problemów transportowych i zajęć dla ministerstwa?

W dniu 3.06.2025 o 12:53, Obliteraror napisał(a):

Internet bawi i uczy. A ja myślałem, że mam szeroki zasób angielskiego słownictwa. Tego akurat nie znałem 😎

https://en.wiktionary.org/wiki/mud_shark

To masz jeszcze jedno:

Gcnc36RXYAAlKdD.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1

48 minut temu, Spokojnie napisał(a):

Ja to bym się nie ograniczał, jako Polacy powinniśmy mieć możliwość latać w kosmos :)

W radio od tygodnia trąbią ,że Polak leci w kosmos i wystartować nie może. Ktoś w rakietę wtyka szpilki. 

• Haha 2

On 6/10/2025 at 8:08 PM, Brat Przemysław said:

czyli można cała kartkę chujami ozdobić i jak krzyżyk się zgodzi w kwadraciku to się liczy?

Akurat z rysowaniem męskiego narządu bym się wstrzymał. Bo jeszcze wygra... ;) 

HGkVekZhpIHkITQhMGm3sbRFLW35sX8K.jpg

YQVZG9IsngnBB1wz49nO865aUb0OzU4L.jpg

• Like 1
  • Haha 2

Sławosz Uznański-Wiśniewski nie poleci w kosmos. Misja odwołana na czas nieokreślony.

"Przykro mi Sławosz, ale to koniec. Wychodziłam za mąż za astronautę, a nie za bezrobotnego"

GtQG2I4WYAQxz0P?format=png&name=small

GtQgpKUWYAAJeoi?format=jpg&name=small

GtKZDQcXsAE2f7R?format=jpg&name=small

• Haha 6

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.