spacemarine Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 (edited) "Podczas potężnej operacji Centralnego Biura Śledczego Policji przeszukano w ubiegłym tygodniu kilkadziesiąt zakładów produkujących paszę do karmienia drobiu. Śledczy mają dowody, że polskie kurczaki i kaczki dostawały w pożywieniu oleje techniczne, przeznaczone do produkcji smarów i biopaliw. Małżeństwo, które techniczne kwasy tłuszczowe sprowadzane z Rosji, Ukrainy i Malezji sprzedawało producentom pasz jako tłuszcze paszowe, zostało aresztowane. • Na polski rynek od lat trafiały kurczaki, indyki i kaczki karmione paszą z dodatkiem sfałszowanych olejów technicznych. • Pasze zawierały dodatek, który nie powinien trafić do żywności, lecz do produkcji smarów, olejów technicznych i biopaliw. • Małżeństwo, które przez lata miało fałszować dokumentację olejów, zostało aresztowane." https://wiadomosci.wp.pl/wielka-afera-drobiowa-kurczaki-karmiono-tluszczami-do-produkcji-smarow-6818737044634432a Kiedyś było trzecie życie kurczaka, teraz smary i my się dziwimy że tyle chorób onkologicznych. Inna sprawa że przez lata nikt nie badał tych pasz, mięsa? To po cholerę mamy te wszystkie instytucje ----------- ---------------- ---------------- -------------- ----------- ------------------- ------------ -------------- Wielka afera w branży spożywczej. Na nasze stoły trafiało mięso z komponentami do paliwa "Na nasze stoły trafiało mięso zwierząt, które były karmione komponentami do produkcji paliwa. Dostawały bowiem pasze zawierające tzw. tłuszcze techniczne. Podejrzaną karmę nieświadomie stosowały bardzo znane firmy z branży mięsnej, a za oszustwem stoją dostawcy komponentów do pasz, czyli małżonkowie Maciej i Monika J. z Poznania, którzy prowadzą polski oddział niemieckiej firmy Berg+Schmidt. Z naszych ustaleń wynika, że w prokuraturze usłyszeli zarzuty popełnienia gigantycznych oszustw na kwotę ponad 170 mln zł. A to nie koniec śledztwa." https://www.onet.pl/informacje/onetpoznan/wielka-afera-w-branzy-spozywczej-na-nasze-stoly-trafialo-mieso-z-komponentami-do/v0t61rf,79cfc278 "Z nieoficjalnych informacji wynika, że w tzw. tłuszczach technicznych była znacznie zawyżona ilość szkodliwych pestycydów. Jednak pewności nie ma. " O ile zakład że jak z solami opadowymi powiedzą że nie ma zagrożenia aby nie robić paniki? Zamiecie się i wszyscy zapomną Edited October 3, 2022 by spacemarine 8 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 W polin nic nie funkcjonuje jak należy, od dysfunkcyjnych rodzin począwszy. Gdybyśmy tylko byli wolni, i rządził mądry wódz... To małżeństwo by pracowało do śmierci w kazamatach. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser179 Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 W tym kraju człowiek i jego życie są gówno warte. Masz zapierdalać, aby utrzymywać Panów, a gdy przestaniesz być produktywny - zdychaj. 9 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spacemarine Posted October 3, 2022 Author Share Posted October 3, 2022 Dopiero co była afera z śniętymi rybami na Odrze, a teraz to, Państwo teoretyczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser179 Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 2 minuty temu, spacemarine napisał: Państwo teoretyczne Ale jaką ma armię! SILNI!! ZWARCI!! GOTOWI!! 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 1984 Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Kurde, to dlatego jak pierdzę to śmierdzi dymem. Dobra, tak poważnie.. zawsze sobie powtarzam że w tym kraju już mnie nic nie zdziwi. I zawsze jednak nie mam racji. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 2 minuty temu, zychu napisał: Ale jaką ma armię! Armie mocherowych beretów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estranged Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Przeciez to jest normalka. Polecam kanal Marcina Bustowskiego, ktory od lat trabi i skazeniu polskiej zywnosci chocby glifosatem obecnym w zbozach i kaszach. Nasze ministerstwo czy sanepid nic z tym nie robia. To jest skorumpowane panstwo z papieru karmiace nas odpadami. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 W dzisiejszym programie Robert Makłowicz przedstawi państwu przepis na tradycyjne polskie danie, kurczak peklowany w oleju technicznym z solą drogową 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slusa Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Coś trzeba robić z odpadami, a ludzki organizm działa trochę jak filtr, co tu dużo mówić jak tam pasty do zębów, smaczny fluor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Dlatego jestem orędownikiem samodzielnego przygotowywania sobie żarcia z możliwie najlepiej znanych surowców. Zresztą jak wspominałem - większość produktów z półek sklepowych odkładam z powrotem po przeczytaniu składu, bo kotu bym nawet ich nie dał. Nawet bez dalszego wnikania co mogło dziać się po drodze z samym surowcem do ich wyrobu. Degradacja jakości pożywienia jest (tak mniej więcej od czasu ekspansji supermarketów) kosmiczna. Szczęśliwie tu na wsi jest to prostsze. Jak ktoś hoduje warzywa, gąski czy kurki, to głównie dla siebie a nadwyżki sprzedaje po sąsiadach. Miastowi to mają przejebane. Muszą jeść paszę, którą dostarczą koncerny. Bo przecież anty-gotowanie, rozpropagowane głównie u pań, jako gdakanie domowe, jest fundamentem nowoczesnego funkcjonowania w społeczeństwie. 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sargon Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Godzinę temu, spacemarine napisał: za oszustwem stoją dostawcy komponentów do pasz, czyli małżonkowie Maciej i Monika J. z Poznania, którzy prowadzą polski oddział niemieckiej firmy Berg+Schmidt. No to chyba jasne, dlaczego nic się nie dało znaleźć przez tyle lat Przypomnę, że podwójny standard, czyli upychanie gówna po tych samych cenach do krajów post-sowieckich, trwa od okresu transformacji. Korporacje nawet zdążyły już dorobić do tego ideologię, podobne rozmowy odbywałem kilkukrotnie z korpo-kurwami, w tym z moją ex, zatrudnioną w korpo z juesej : "-dlaczego produkty są gorszej jakości ? -no bo polskie gospodynie używają ich za dużo, dlatego musimy rozcieńczać ! -dlaczego więc ceny są takie same lub nawet lekko wyższe ? -...jakieś teorie spiskowe snujesz" Słowacja zgłosiła to nawet na poziom unijny, ale odbija się głową od muru od tego czasu. Kolonializm wewnątrz UE jest faktem. Nie mam im tego za złe. Żal mam tylko do Polaków, którzy są często tak skurwiali i skretyniali (zwłaszcza aspirujaca warsiawka i klasa pseudo-średnia), że wypierają rzeczywistość. 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ace of Spades Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Polscy "biznesmeni" przedsiębiorcy Janusze biznesu jakby mogli to by nawet Kurki (grzyby) z własnego gówna odcedzili i swoim ziomalom sprzedawali jako świeżo wycięte w lesie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PussyJuice Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 Od lat powtarzam - nie jeść zmutowanych kurołaków. Wybierać zamiast tego pyszną wołowinę. Kurczak to chude i słabe zwierzę, karmione w dodatku gównem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 34 minuty temu, Ace of Spades napisał: Polscy "biznesmeni" przedsiębiorcy Janusze biznesu jakby mogli to by nawet Kurki (grzyby) z własnego gówna odcedzili i swoim ziomalom sprzedawali jako świeżo wycięte w lesie. Akurat w tym przypadku małżeństwo pracowało dla niemieckiej firmy. Jedyny zarzut dla "januszy" to, że pewnie ta pasza była sporo tańsza od zwykłej. Ale w sytuacji, gdy sieci marketów dyktują cenę nie ma dziwne, że firmy wybierają tańszą nie znając dlaczego jest tańsza. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 (edited) Przecież to już było wcześniej gdy Polaków truło się mięsem z dodatkiem soli drogowej. Obecne mięso zawiera tyle azotanów i glifosatu, że jedyne do czego sie nadaje to do utylizacji. Mamy najgorsze jedzenie tzn. czwartej kategorii gdzie nawet psy w Europie zachodniej tego jeść nie chcą. Zapytałem kiedyś pracownicy sklepu co to znaczy, że jeden dział nazywa sie zdrowa żywność i czym jest pozostała część? Speszona nie wiedziała co powiedzieć a do mnie doszło co nam serwują markety. Dla przestrogi zostawiam te filmiki by wam zobrazować sytuację. Edited October 3, 2022 by Iceman84PL 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 1 godzinę temu, zychu napisał: SILNI!! ZWARCI!! GOTOWI!! i spierdalamy przez Rumunię...+ ewakuacja Polskich Sił Zbrojnych w czasie wojny na terenie Polski. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libertyn Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 2 godziny temu, spacemarine napisał: Kiedyś było trzecie życie kurczaka, teraz smary i my się dziwimy że tyle chorób onkologicznych. Inna sprawa że przez lata nikt nie badał tych pasz, mięsa? To po cholerę mamy te wszystkie instytucje Jakby podchodzili poważnie i byli dofinansowani to by był lament że zwalczają polskich przedsiębiorców. Jestem ciekaw w ilu knajpach sie używa frytur które powinny już być nieużywane. Ile firm pozbywa sie odpadów w nieodpowiedni sposób Ile firm BHP przestrzega w teorii bo wyrobienie planu > bhp 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 (edited) 6 minut temu, Libertyn napisał: Jakby podchodzili poważnie i byli dofinansowani to by był lament że zwalczają polskich przedsiębiorców. Jestem ciekaw w ilu knajpach sie używa frytur które powinny już być nieużywane. Ile firm pozbywa sie odpadów w nieodpowiedni sposób Ile firm BHP przestrzega w teorii bo wyrobienie planu > bhp Mi bardzo blisko do wolnego rynku itd, ale w tym kraju nie da rady, czy to wszytko będzie regulowane czy nie... Mój ojciec przepracował szmat czasu w zakładach mięsnych (ja mięsa nie jem), w PRL to było nie pomyslenia aby były takie cyrki, na początku 90 też, ale już małe lokalne ubojnie, zaczynały robić syf... Kontrolowano tylko duże poPRLowskie zakłady.... Edited October 3, 2022 by zuckerfrei 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libertyn Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 1 minutę temu, zuckerfrei napisał: Mi bardzo blisko do wolnego rynku itd, ale w tym kraju nie da rady, czy to wszytko będzie regulowane czy nie... Mój ojciec przepracował szmat czasu w zakładach mięsnych (ja mięsa nie jem), w PRL to było nie pomyslenia aby były takie cyrki, na początku 90 też, ale już małe lokalne ubojnie, zaczynały robić syf... Kontrolowano tylko duże po PRLowskie zakłady.... Bo Polak leci na ilość nie na jakość. Lepiej codziennie żreć schabowy marnej jakości niż raz na tydzień lepszy i droższy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 21 minut temu, zuckerfrei napisał: i spierdalamy przez Rumunię...+ ewakuacja Polskich Sił Zbrojnych w czasie wojny na terenie Polski. Nie graniczymy obecnie z Rumunią. Szach, mat. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xander99 Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 2 godziny temu, slusa napisał: Coś trzeba robić z odpadami, a ludzki organizm działa trochę jak filtr, co tu dużo mówić jak tam pasty do zębów, smaczny fluor? To czym zeby myc Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted October 3, 2022 Share Posted October 3, 2022 9 minut temu, Brat Jan napisał: Szach, mat. Mój drogi, mój własny oficer prowadzący, zaprawdę przepowiedział mi, że po wchłonięciu zachodnich ziem Ukrainy... reszty się domyśl. Przyszłościowy szach i mat. PS. piłem do 1939. 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts