Mosze Red 31,358 Posted January 16 Share Posted January 16 Za kilka dni zostanie uruchomiona testowa wersja nowego serwisu "plusujemy". Poszukujemy pięciu chętnych do przetestowania serwisu pod względem jego funkcjonalności i ewentualnych bugów, a także dzielenia się pomysłami. Wszyscy chętni proszę pisać w tym wątku. Z osób, które się zgłoszą wybierzemy pięć i zaprosimy na PW gdzie podamy dalsze szczegóły itp. 6 1 Link to post Share on other sites
Moriente 757 Posted January 16 Share Posted January 16 Zgłaszam się. Chętnie pomogę i przetestuje z perspektywy użytkownika. 2 Link to post Share on other sites
maroon 14,988 Posted January 16 Share Posted January 16 A testy uczciwe i upierdliwe, czy takie żeby przykrości nie zrobić? I jaki charakter portalu, bo jak xxx z małymi chłopcami, to niekoniecznie. 1 Link to post Share on other sites
Mosze Red 31,358 Posted January 16 Author Share Posted January 16 @maroon agregator treści jak wykop cze reddit. Uczciwe 1 Link to post Share on other sites
Piter_1982 2,688 Posted January 16 Share Posted January 16 Chętnie pomogę. Link to post Share on other sites
maroon 14,988 Posted January 16 Share Posted January 16 @Mosze Red to mogę pomóc, ale dopiero next week. 1 Link to post Share on other sites
xander99 441 Posted January 16 Share Posted January 16 Godzinę temu, Mosze Red napisał: @maroon agregator treści jak wykop cze reddit. Uczciwe Czy będzie tam jakis lekarz który będzie służył poradą medyczna? 1 12 1 Link to post Share on other sites
DOHC 7,904 Posted January 16 Share Posted January 16 Jak trzeba to chętnie pomogę. Różne ciekawostki wrzucają m.in @Iceman84PL, @spacemarine czy @nowy00, ze starej samcowebowej gwardii obok IceMana m.in @Legionista 6 Link to post Share on other sites
spacemarine 11,993 Posted January 16 Share Posted January 16 25 minut temu, DOHC napisał: Jak trzeba to chętnie pomogę. Różne ciekawostki wrzucają m.in @Iceman84PL, @spacemarine czy @nowy00, ze starej samcowebowej gwardii obok IceMana m.in @Legionista To nie byłem ja, nigdy się nie przyznawaj! Jeśli będzie dział NSFW to serwis będzie miał oglądalność, jakieś głosowanie na króliczka miesiąca i podobne coś jak phun.org 1 Link to post Share on other sites
smerf 3,550 Posted January 16 Share Posted January 16 Pisać jak coś biorę 5 patyków od godziny potrzebuje chrustu na opał 4 Link to post Share on other sites
manygguh 4,678 Posted January 16 Share Posted January 16 Ja mógłbym pomóc. 2 Link to post Share on other sites
mac 25,648 Posted January 16 Share Posted January 16 (edited) Mnie proszę wzywać do rejestracji, żebym własną osobą już ozdobił projekt i naturalnie porywającymi komentarzami scalającymi sens egzystencji i większość filozofii wyprodukowanych przez ludzki umysł. Oby, jak najszybciej, bo na wykop patrzeć nie mogę. Edited January 16 by mac 4 1 Link to post Share on other sites
Sky 837 Posted January 17 Share Posted January 17 Chętnie potestuję, siedzę w branży i wiele rzeczy już widziałem 👀 1 Link to post Share on other sites
Legionista 760 Posted January 17 Share Posted January 17 Zgłaszam się na ochotnika do pomocy przy testowaniu nowego portalu. Nie mam backgroundu w IT. 2 Link to post Share on other sites
Adams 2,314 Posted January 18 Share Posted January 18 Mogę potestować, ale uprzedzam, że każdą niedoróbkę wytknę. 2 Link to post Share on other sites
mac 25,648 Posted January 19 Share Posted January 19 Dobry czas na ten portal. Wykop zjebał wszystko, co miał zjebać i ciągnie kasę od orlenowskich. Hejto to zalew entuzjazmu, ale takich samych użytkowników z patologiami Wykopu. Dajcie szybko ten projekt dopracowany to będzie hicior mam nadzieję dla normalnych ludzi. 1 Link to post Share on other sites
Mosze Red 31,358 Posted January 19 Author Share Posted January 19 @mac serwis jest już na zaawansowanym etapie, na chwilę obecną testowałem ja i MK, stworzyłem listę niewielkich poprawek i zaproponowałem kilka usprawnień. Myślę, że główną zaletą będzie przejrzystość i łatwość obsługi zarówno od strony usera jak i moderacji. Za kilka dni max tydzień zaprosimy kilka osób do testowania. Później kolejne poprawki i jestem na 95% pewien, że serwis oficjalnie ruszy w lutym. Link to post Share on other sites
mac 25,648 Posted January 19 Share Posted January 19 (edited) @Mosze Red spojrzałem na hejto po przejściu ludzi z wykopu to zalew treści, w tym patologicznych tragiczny, w tym wojna z moderacją od samego początku. Ludzie wstawiają czasami chore rzeczy. Jak się w tym połapać, w takim zalewie treści. Mam swój portal, kiedyś w miarę żył, ale w końcu wyłączyłem komentarze, bo się nie dało ogarnąć xD Zrezygnowałem z monetyzacji serwisu na rzecz ściągania zamówień. Na oko to ogrom roboty, nawet przy 100 osobach, a więcej to o boże, bożenko. Jaki macie plan na ten trudny nawet do zdefiniowania problem zarządzania treściami społeczności, komentarzami, zalewem informacji? Rozpatrujecie to w ogóle pod kątem problemu? Trolle, przegrywy, hejterzy i inne tego typu elementy to horror, dosłownie. A inna sprawa, w jaki sposób to będzie finansowane? Czy trudno jeszcze powiedzieć i wszystko się okaże? Edited January 19 by mac Link to post Share on other sites
Mosze Red 31,358 Posted January 19 Author Share Posted January 19 @mac poradzimy sobie chyba, że na starcie skala popularności nas przytłoczy Weź pod uwagę, że to wszystko na BS już przerabialiśmy. Daję kilka screenów jak to na tą chwilę wygląda. 1 Link to post Share on other sites
mac 25,648 Posted January 19 Share Posted January 19 @Mosze Red dość zabawne, że jasny format, czyli agregator treści, których nawet nie trzeba produkować, ale podać na tacy gotowca nie doczekał się znacznie i to znacznie lepszej alternatywy od wykopu. Dla mnie to totalna zagadka. Konkurencji nie mieli właściwie do tej pory. Zarząd wykopu popełnia szkolne błędy i sam się dzieli właściwie. Pojebane. Marketingowcy będą to chyba analizować w kolejnych latach dogłębnie xD Link to post Share on other sites
Mosze Red 31,358 Posted January 19 Author Share Posted January 19 @mac powiem, że w niektórych rozwiązaniach wzorowaliśmy się na sprawdzonych i lubianych rozwiązaniach z forum. Przykładowo, społeczności na plusujemy będą odpowiednikiem prywatnych klubów na forum, gdzie będzie można sobie w wąskim gronie wklejać i dyskutować znaleziska np. bardziej kontrowersyjne. Zarządzanie userami/ panel administracyjny i moderacyjny też czerpią garściami ze sprawdzonych forumowych rozwiązań. Docelowo będą też konta premium za abonament roczny, które nie będą różniły się główną funkcjonalnością, ale będą miały trochę bajerów np. możliwość wyłączenia reklam w serwisie, możliwość otrzymania unikatowego avatara, czy customowe ustawienia kolorystyki serwisu itp. pomysłów jest sporo. Będzie też chat, ale to kwestia późniejszych poprawek. 2 1 Link to post Share on other sites
Patton 12,494 Posted January 20 Share Posted January 20 19 godzin temu, mac napisał: Zarząd wykopu popełnia szkolne błędy https://www.dobreprogramy.pl/nowy-wykop-juz-dostepny-uzytkownicy-zawiedzeni,6856485513083456a 2 Link to post Share on other sites
Pyrkosz 1,338 Posted February 5 Share Posted February 5 W dniu 16.01.2023 o 19:28, smerf napisał: Pisać jak coś biorę 5 patyków od godziny potrzebuje chrustu na opał Błąd! Chcesz skończyć jak Sapkowski? Procent dochodu i się dogadamy 😉 Mogę pomóc ale tylko jako end user, ui designer etc. Jak coś to na priv szczegóły walcie Link to post Share on other sites
Recommended Posts