Wolumen Posted March 8 Share Posted March 8 Z roku na roku, 8 marca kobietom palma odbija coraz mocniej. Dziś od rana miałem 3 sytuacje z obcymi paniami, które silnie manifestowały swoje świeto: 1) Wizyta na poczcie po odbiór poleconego: stoję przy okienku, odpisuję na ważnego smsa z firmy, będąc nieco rozkojarzony tym faktem pytam panią w okienku jaka dziś data, bo wypełniałem zwrotkę. W odpowiedzi słyszę z wyraźnym FOCHEM " no 8 marca!!! " Pani jeśli liczyła na życzenia to się przeliczyła, podpisałem, wziąłem list i wyszedłem. Obca baba nie będzie na mnie wymuszać złożenia życzeń. 2) Stacja benzynowa, płacę za paliwo. Trzech gości przede mną, dwóch pierwszych złożyło kurtuacyjne "wszystkiego najlepszego" , trzeci, ten przede mną zapłacił i wyszedł. Mina pani kasjerki co najmniej jak by ją opluł. Ja oczywiście też wyszedłem po zapłaceniu. 3. Koleżanki w pracy. Od samego rana chodzą jak księżniczki, nic nie robią tylko poprawiają fryzurę i makijaż. Ja się k***a pytam czy je wszystkie pogięło? 10 marca jest dzień mężczyzny. Idę o zakład, że 99% kobiet nawet nie zna tej daty, a pozostały 1% może napomknie swojemu facetowi leniwe wszystkiego najlepszego. Sami sobie jesteśmy winni - spróbujcie dziś wejśc do kwiaciarni, kolejki po 20 osób. Tak działa presja otoczenia, której się poddaliśmy. 14 2 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzichu_Wawa Posted March 8 Share Posted March 8 To ja dzisiaj przeżyłem szok! W drodze do pracy słuchałem siebie Eski Rock i tam były telefony od słuchaczy. Przez chwilę myślałem że to jakiś dowcip, bo po prostu jakbym Braci z forum słuchał. Nie wiem czy takie było pytanie od redakcji, czy to spontaniczna akcja facetów ale wypunktowali: - chore oczekiwania parytetów (to że kobiety chcą parytetów tylko tam gdzie są konfitury, ale słowem nie wspomną o np. parytetach na budowie, albo w przedszkolach. - przechodzenie kobiet na wcześniejszą emeryturę niż faceci. Przy czym faceci żyją krócej. - różnice w nakładach na choroby "kobiet" (rak piersi) vs "męskie" (rak prostaty) - różnice w podejściu sądów do kwestii opieki nad dziećmi było tego jeszcze więcej. Własnym uszom nie wierzyłem (że nie dość że w radiu popularnym (a nie jakimś niszowym) to jeszcze w Dzień Kobiet tak jadą. Dostrzegam jakiś promyk nadziej. 21 9 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lethys Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) A u mnie w robocie bardzo sympatycznie. Mamy jedną dziewczynę i kilkunastu chłopa. Zrzuciliśmy się po piątaku, kupiliśmy mały bukieciki i czekoladki, a dziewczyna upiekła ciasta i zaprosiła nas do gabinetu na kawkę. Posiedzieliśmy, zjedliśmy ciasto, wszystko fajnie i sympatycznie, bez nadęcia. Edited March 8 by Lethys 17 5 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yolo Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) O, jest temat do składania życzeń. Fajnie Drogie Panie, z okazji Waszego święta- - Szacunku- żebyście go miały od nas, czuły same do siebie i umiały okazać nam. - Klasy, bo to klasa m.in. świadczy o kobiecie. - Cierpliwości, do nas, a naszej do Was. - Ciepła- bo zima jeszcze;) A poza tym, klasycznie Uśmiechu, pogody ducha i żeby szło w cycki a nie w tyłek;) 47 minut temu, Wolumen napisał: 10 marca jest dzień mężczyzny. Idę o zakład, że 99% kobiet nawet nie zna tej daty, Sam zapomniałem- dzięki za przypomnienie. Będzie okazja zrobić coś fajnego. A jeśli kobiety w Waszym otoczeniu nie pamiętają, przypominajcie. Nie złośliwie, a celebrując ten dzień w dobrym humorze. Edited March 8 by Yolo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekacz19 Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) Ja dziś od rana krążyłem w wielu miejscach, bo mam sporo załatwiania i trzeba było popchnąć sprawy do przodu. A że jestem po nocnej zmianie to mam wywalone na wszystko poza tym by wszystko zapiąć od a do z i spaniem. Żadnych zbędnych interakcji, same konkrety. Ale co do obserwacji to widzę wyraźny kwik i naburmuszone młode Julki jakoby im coś się należało tego dnia i wysławiać je pod niebiosa, każdej napotkanej padać do stóp i dać prezent xD Tak mniej więcej do 35 r.ż. Traktuje je dziś jak powietrze, mam całkowicie wywalone. Jak zawsze życzyłem tylko miłego dnia jak zawsze to robię i adios. Na dzień mężczyzny żadna małpa nie będzie pamiętać by złożyć życzenia, o upominku nie wspomnę. Za to kobiety tak 40-45+ zupełnie normalnie się zachowywały, jak każdego innego dnia (byłem w miejscach które odwiedzam co jakiś czas więc panie znam). PIEKŁO KOBIET !! Edited March 8 by sekacz19 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spacemarine Posted March 8 Share Posted March 8 32 minuty temu, Zdzichu_Wawa napisał: To ja dzisiaj przeżyłem szok! W drodze do pracy słuchałem siebie Eski Rock i tam były telefony od słuchaczy. Przez chwilę myślałem że to jakiś dowcip, bo po prostu jakbym Braci z forum słuchał. Nie wiem czy takie było pytanie od redakcji, czy to spontaniczna akcja facetów ale wypunktowali: - chore oczekiwania parytetów (to że kobiety chcą parytetów tylko tam gdzie są konfitury, ale słowem nie wspomną o np. parytetach na budowie, albo w przedszkolach. - przechodzenie kobiet na wcześniejszą emeryturę niż faceci. Przy czym faceci żyją krócej. - różnice w nakładach na choroby "kobiet" (rak piersi) vs "męskie" (rak prostaty) - różnice w podejściu sądów do kwestii opieki nad dziećmi było tego jeszcze więcej. Własnym uszom nie wierzyłem (że nie dość że w radiu popularnym (a nie jakimś niszowym) to jeszcze w Dzień Kobiet tak jadą. Dostrzegam jakiś promyk nadziej. No nasi tam byli bez dwóch zdań, dobrze niech się informacje niosą 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patton Posted March 8 Share Posted March 8 21 minut temu, sekacz19 napisał: Traktuje je dziś jak powietrze, mam całkowicie wywalone. Na chodniku to ja już od lat tak robię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casus Secundus Posted March 8 Share Posted March 8 A ja kupiłem żonie i córce kwiaty. RoastMe. 5 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adann96 Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) @Wolumen Zmień nazwę tematu na: "Dzień osób identyfikujących się jako kobiety". Ja nikomu dzisiaj nie składam życzeń. W dupie mam, mamobusy zapierdalają po Polsce, a w tym samym czasie faceci zdychają na raka prostaty. Rok temu na dzień mężczyzny dostałem w robocie ciasteczka. Jeżeli w tym roku będzie tak samo, to poza wyrzuceniem ich do śmietnika, przykleję karteczkę z napisem: "Poproszę o rondo praw mężczyzn u mnie na osiedlu" do laptopa osoby, która dała mi taki prezent. Edited March 8 by adann96 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnold Layne Posted March 8 Share Posted March 8 55 minut temu, Zdzichu_Wawa napisał: Własnym uszom nie wierzyłem (że nie dość że w radiu popularnym (a nie jakimś niszowym) to jeszcze w Dzień Kobiet tak jadą. Czy ja wiem czy takim popularnym. Cała sieć Eski, w tym Eska Rock ma circa 5-10% słuchalności. Dla samej Eski Rock, tak na szybko nie znalazłem danych. A takie Rmf ma 30%. Poza tym Eski Rock, słuchają zwykle faceci, wiec to takie narzekanie w męskim gronie. Żadna to jaskółka nadziei... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margrabia.von.Ansbach Posted March 8 Share Posted March 8 11 minut temu, Casus Secundus napisał: A ja kupiłem żonie i córce kwiaty. RoastMe. Czemu od razu roast? Sam też zamierzam tak zrobić. Plus matce i teściowej. Za to żadna niespokrewniona ze mną kobieta życzeń nie otrzyma. Nich składają im życzenia partnerzy, synowie czy aspirujący orbiterzy. 7 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egregor Zeta Posted March 8 Share Posted March 8 1 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OGÓR Posted March 8 Share Posted March 8 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozpętam im piekło Posted March 8 Share Posted March 8 9 minut temu, Egregor Zeta napisał: 9 minut temu, Egregor Zeta napisał: Jak wrzucę to na insta na relacje to będzie kij w mrowisko?😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kong12 Posted March 8 Share Posted March 8 Pierwsze 2 przypadki to kosz .Praca w obsludze klients jest drenujaca psychicznie i takie pytania o daty sa szczególnie wkurwiajace i to w srodku tygodnia .Podobnie na stacji benzynowej dodtkowa wiazanka zyczen od calkowicie obcej osoby to nie jest jakis Rarytas a czasami nawet wkurza . Ja mam dobre skojarzenia malo tego raz dostalem zyczenia 10 marca.l mailowo mimo ze 8 marca nie.skladalem zadnych zyczen(bylo to miłe). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej45 Posted March 8 Share Posted March 8 Matce max złożę życzenia, a na resztę wyjebane, swojej ex składałem życzenia, a za 2 dni oczywiście nic w zamian. Na koniec usłyszałem, że nie mam szacunku do kobiet, to w takim razie niech tak zostanie. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huck Finn Posted March 8 Share Posted March 8 32 minuty temu, Margrabia.von.Ansbach napisał: Czemu od razu roast? Sam też zamierzam tak zrobić. Plus matce i teściowej. Za to żadna niespokrewniona ze mną kobieta życzeń nie otrzyma. Nich składają im życzenia partnerzy, synowie czy aspirujący orbiterzy. Nie bardzo rozumiem z jakiej okazji? Wszystkie mają imieniny lub urodziny w tym dniu albo to rocznica jakiegoś ważnego wydarzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obliteraror Posted March 8 Share Posted March 8 1 godzinę temu, Lethys napisał: Mamy jedną dziewczynę i kilkunastu chłopa. A bardziej poważnie - dobra reakcja i jej i Wasza. Super 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tornado Posted March 8 Share Posted March 8 1 godzinę temu, Yolo napisał: poza tym, klasycznie Uśmiechu, pogody ducha i żeby szło w cycki a nie w tyłek;) Potwierdzam Aby wasz portfel był tak gruby jak wymagania. Talia cienką niczym wdzięczność którą nam okazujecie za dobrobyt i cywilizację. Całuski.....oby tłuste tyłki wam się wytopiły w słoneczku nad Bałtyckim morzem....ZERO GOFYRA vs @zuckerfrei NOO PUDER! *tru tu ru. 1 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted March 8 Share Posted March 8 Ja tam kilku niewiastom złożyłem życzenia za pośrednictwem komunikatora internetowego. Jedną Polkę dziś spotkałem i osobiście. To święto to pozostałość komunistyczna i tu gdzie jestem nikt tego nie obchodzi . Ja ( jako niby mizogin itp🤦🤦) nie uważam tego za kukoldztwo czy simpowanie. Kwiatów nie kupiłem, ale to już mnie "wyjaśnili" w rezerwacie kashpiroFFski za 5zl i paru innych mentorUFF.😂😂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dassler89 Posted March 8 Share Posted March 8 2 godziny temu, Wolumen napisał: Koleżanki w pracy. Od samego rana chodzą jak księżniczki, nic nie robią tylko poprawiają fryzurę i makijaż Ja dla tego od kilku lat, 8 marca biorę urlop, nie chce tego oglądać. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taboo Posted March 8 Share Posted March 8 2 godziny temu, Wolumen napisał: Dziś od rana miałem 3 sytuacje z obcymi paniami Mam nadzieję że już dziś nie doświadczysz żadnej przemocy od kobiet! Trzymaj się! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramaja Awantura Posted March 8 Share Posted March 8 2 godziny temu, Lethys napisał: A u mnie w robocie bardzo sympatycznie. Mamy jedną dziewczynę i kilkunastu chłopa. Zrzuciliśmy się po piątaku, kupiliśmy mały bukieciki i czekoladki, a dziewczyna upiekła ciasta i zaprosiła nas do gabinetu na kawkę. Posiedzieliśmy, zjedliśmy ciasto, wszystko fajnie i sympatycznie, bez nadęcia. I tak powinno być... ale wy jesteście po prostu NORMALNI. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yrl Posted March 8 Share Posted March 8 2 godziny temu, Wolumen napisał: Koleżanki w pracy. Od samego rana chodzą jak księżniczki, nic nie robią tylko poprawiają fryzurę i makijaż. Czyli jak co dzień. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spacemarine Posted March 8 Share Posted March 8 46 minut temu, Maciej45 napisał: Matce max złożę życzenia, a na resztę wyjebane, swojej ex składałem życzenia, a za 2 dni oczywiście nic w zamian. Na koniec usłyszałem, że nie mam szacunku do kobiet, to w takim razie niech tak zostanie. This is the way 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts