pytamowiec Posted March 15 Share Posted March 15 (edited) Chciałbym się ubierać nieco porzadniej, bo jestem już po 30, a wciąż mam styl 20 latka: jednolity, gładki t-shirt (biały, szary, niebieksi, granatowy, bordowy), spodnie z materiału, trampki. Czy chodzenie w marynarkach typu "casual" na spotkania z babami ma sens? Czy taki ubiór doda mi charyzmy czy raczej to pajacowanie? A może chodzić w koszulach bez marynarki? Zamówiłem sobie taką koszulę za 250 zł elegancką, ale ona dziwnie wygląda bez marynarki, bo kołnierz jest w niej bardzo duży. Znowuż te koszule "dzianinowe" w sieciówkach to wyglądają prostacko. Edited March 15 by pytamowiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sankti Magistri Posted March 15 Share Posted March 15 Ostatnio widziałem że żaliłeś się jaki to jesteś brzydki i łysy a tu normalny chłop tyle że chudy jak patyk. 1. Co Ty masz na głowie ? Usuń tego pędzla. Zapuść trochę włosy i zrób sobie jakąś modną fryzurę. 2. Jak kupujesz eleganckie ubrania to nie w Reserved. 3. Wpisz sobie w wyszukiwarkę hasło "sprezzatura" i kopiuj 4. Przejrzyj sobie te profile : https://www.instagram.com/magic_fox/ https://www.instagram.com/johanneshuebl/ https://www.instagram.com/raretrio/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytamowiec Posted March 15 Author Share Posted March 15 1 minutę temu, Sankti Magistri napisał: żaliłeś się jaki to jesteś brzydki i łysy a tu normalny chłop tyle że chudy jak patyk. (...) Co Ty masz na głowie ? Usuń tego pędzla. mam zaczeskę z boku na środek, norwood 3-4, nie da rady włosów mieć normalnych. Jedyne alternatywy to albo taki mini szerszy irokez robić albo na łyso. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sankti Magistri Posted March 15 Share Posted March 15 2 minuty temu, pytamowiec napisał: mam zaczeskę z boku na środek, norwood 3-4, nie da rady włosów mieć normalnych. Fryzura na Trumpa xD To maszynka i na trójeczkę albo do turcji na przeszczep. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generał Szrama Posted March 15 Share Posted March 15 Żeś taki tytuł dowalił, że myślałem, że chodzi o znaczenie marynarki wojennej w XXI w. 5 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz 1984 Posted March 15 Share Posted March 15 Godzinę temu, pytamowiec napisał: Chciałbym się ubierać nieco porzadniej, bo jestem już po 30, a wciąż mam styl 20 latka: jednolity, gładki t-shirt (biały, szary, niebieksi, granatowy, bordowy), spodnie z materiału, trampki. Czy chodzenie w marynarkach typu "casual" na spotkania z babami ma sens? Czy taki ubiór doda mi charyzmy czy raczej to pajacowanie? A może chodzić w koszulach bez marynarki? Zamówiłem sobie taką koszulę za 250 zł elegancką, ale ona dziwnie wygląda bez marynarki, bo kołnierz jest w niej bardzo duży. Znowuż te koszule "dzianinowe" w sieciówkach to wyglądają prostacko. nie ma zdjecia. wrzuc eszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted March 15 Share Posted March 15 Godzinę temu, pytamowiec napisał: na spotkania z babami ma sens? Czy taki ubiór doda mi charyzmy czy raczej to pajacowanie? Mi się bardzo podobają, jak nasi dziadkowie się ubierali przed wojną, każdy elegancki, marynarka, płaszcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generał Szrama Posted March 15 Share Posted March 15 5 minut temu, Druid napisał: Mi się bardzo podobają, jak nasi dziadkowie się ubierali przed wojną, każdy elegancki, marynarka, płaszcz. Jak twój dziadek popierdalał na co dzień w garniaku to pozdro 600 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilentAssassin Posted March 15 Share Posted March 15 Kurwa ja mam 32 za niedlugo i kocham styl mlodzieniaszek, trampeczki, joger, nonszalancka koszula. Petarda. Ubierasz sie dla siebie czy pod kogoś ? Bo sobie moszne dam uciąc ze probujesz drugiej opcji 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted March 15 Share Posted March 15 1 minutę temu, Generał Szrama napisał: garniaku to pozdro 600 Każdy miał marynarkę i płaszcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytamowiec Posted March 15 Author Share Posted March 15 10 godzin temu, Sankti Magistri napisał: albo do turcji na przeszczep. Chętnie, ale podobno jak cała góra łysieje to nie da rady tyle grafów przeszczepić. 9 godzin temu, SilentAssassin napisał: Ubierasz sie dla siebie czy pod kogoś ? Dla ludzi, których spotykam. Jakbym ubierał się dla siebie to bym w majtach samych chodził, bo tak chodzę po domu, bo mi najwygodniej. Chciałbym by styl mojego ubioru wzmacniał moje silne cechy i był spójny z tym kim jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generał Szrama Posted March 15 Share Posted March 15 (edited) 4 minuty temu, Druid napisał: Każdy miał marynarkę i płaszcz. Teraz też każdy ma. Sam mam kilka eleganckich ciuchów ale nie chodzę w nich na co dzień. Jak idę z psem na spacer czy wyskakuje do sklepu pod blokiem to zakładam dres i mam gdzieś czy to się komuś podoba. Edited March 15 by Generał Szrama 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted March 15 Share Posted March 15 1 minutę temu, Generał Szrama napisał: ale nie chodzę w nich na co dzień. Jedna do siana, druga do chlewa, przy pracy w oborze, trzecia na wyjście między ludzi. Wcześniej ludzie chodzili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generał Szrama Posted March 15 Share Posted March 15 3 minuty temu, Druid napisał: Jedna do siana, druga do chlewa, przy pracy w oborze, trzecia na wyjście między ludzi. Wcześniej ludzie chodzili. Babcia mi opowiadała, że nawet boso się często chodziło a buty dopiero w niedzielę do kościoła zakładało, bo taka bieda była. Dla mnie to abstrakcja. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted March 15 Share Posted March 15 (edited) Marynarka sportowa, chinosy, dobry t-shirt, ja tak chodziłem wszędzie latami. Imprezy, na co dzień. Marynarka sportowa uzależnia jakością. Często byłem też pod knitem. Ewentualnie weź sobie męski dobrej jakości kardigan z głębokim wycięciem V, to jest ciuch absolutnie zajebisty. U mnie w szafie do tej pory trzy marynarki sportowe - czarna, błękitna, szara, chinosy wszystkich kolorów, t-shirty wszystkich kolorów, knit czerwony i fioletowy, pasek materiałowy. To jest zestaw dla mnie uniwersalny pod wszystkie okazje. Wystarczy tylko dopasować kolorystykę zgodnie z kołem kolorów. Masz ubiór na lata. Zajrzyj na mr vintage, jak szukasz inspiracji, szczególnie stare publikacje. Najlepsza jego publikacja to 16 rzeczy, czy ileś tam do zmiany męskiej garderoby. I to naprawdę działa. Tak, jak chodzisz to dodaj marynarkę sportową i to zrobi ogromną różnicę. Trampki nawet mogą zostać. Dla inspiracji zostawiam wzorcowy wygląd https://allegro.pl/oferta/marynarka-sportowa-casual-triesto-na-wzrost-176-12594163465 Edited March 15 by mac 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted March 15 Share Posted March 15 Teraz, Generał Szrama napisał: Dla mnie to abstrakcja. Zobacz, ile kosztowało wyprodukowanie czołgu, samolotu w latach 20, 30 XX wieku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pytamowiec Posted March 15 Author Share Posted March 15 @mac a koszula zamiast t-shirtów? Jest sens się męczyć prasowaniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted March 15 Share Posted March 15 (edited) Ale je jeśli chodzi o materiał do ubrań, to samo babcia mi mówiła, że przed wojną materiał na ubrania był wielokrotnie lepszy. @Generał Szrama Edited March 15 by Druid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generał Szrama Posted March 15 Share Posted March 15 Teraz, pytamowiec napisał: @mac a koszula zamiast t-shirtów? Jest sens się męczyć prasowaniem? Kup sobie kilka koszul, tylko koniecznie z długim rękawem i podwijają je na "włocha". Koszule z krótkim zostaw dla 50 letnich tatuśków i dziadków Wchodzisz do jakiejś sieciówki w galerii i bierzesz 5 koszul w twoim rozmiarze które Ci się podobają i problem z głowy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gremlin Posted March 15 Share Posted March 15 Koszule, marynarki sportowe, chinosy, polo gładkie, porządne jeansy. Tylko unikaj badziewia typu HM czy Reserved. Wolczanka, Vistula, Bytom na przecenach i trwałe ciuchy na lata. Co prawda do angielskich ciuchów nadal to nie ma zbytniego podejścia. Tylko nie ubieraj się jak stróż na Boże ciało, bo będzie z daleka widać, że nie czujesz się komfortowo i nie umiesz nosić takich ciuchów 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Generał Szrama Posted March 15 Share Posted March 15 3 minuty temu, Gremlin napisał: Koszule, marynarki sportowe, chinosy, polo gładkie, porządne jeansy. Tylko unikaj badziewia typu HM czy Reserved. Wolczanka, Vistula, Bytom na przecenach i trwałe ciuchy na lata. Co prawda do angielskich ciuchów nadal to nie ma zbytniego podejścia. Tylko nie ubieraj się jak stróż na Boże ciało, bo będzie z daleka widać, że nie czujesz się komfortowo i nie umiesz nosić takich ciuchów To tylko kawałek szmaty, nie twórz do tego filozofii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted March 15 Share Posted March 15 @Tajski Wojownik znasz tam u siebie zakład w tajowie gdzie uszyją koszulę na miarę? Chłopy, tam nawet garniaki szyją. Z tych samych tkanin no Boss i te wszytkie premium marki. Prawda to, Tajski? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sankti Magistri Posted March 15 Share Posted March 15 34 minuty temu, pytamowiec napisał: chętnie, ale podobno jak cała góra łysieje to nie da rady tyle grafów przeszczepić. Nie chce mi się w to wierzyć. Po za tym mojemu znajomemu który był prawie łysy włosy odrosły po zastosowaniu odpowiednich środków, zmianie stylu życia i wprowadzeniu diety i suplementacji. Wiele rzeczy się da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urwis_z_doliny_mlynow Posted March 16 Share Posted March 16 7 godzin temu, Sankti Magistri napisał: włosy odrosły po zastosowaniu odpowiednich środków Możesz napisać jakie to były środki i suple? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted March 16 Share Posted March 16 8 godzin temu, Generał Szrama napisał: Żeś taki tytuł dowalił, że myślałem, że chodzi o znaczenie marynarki wojennej w XXI w. A już miałem gotowy elaborat :). A tu jak zaimponować babonom? :). 9 godzin temu, pytamowiec napisał: Czy taki ubiór doda mi charyzmy czy raczej to pajacowanie? Kobiety patrzą na "metki". Więc nie ważne co? Tylko jakiej "firmy". 8 godzin temu, Druid napisał: Mi się bardzo podobają, jak nasi dziadkowie się ubierali przed wojną, każdy elegancki, marynarka, płaszcz. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts