maroon Posted Tuesday at 03:19 PM Share Posted Tuesday at 03:19 PM (edited) Im mniej dobytku, tym więcej szczęścia. Ludzie uwielbiają zbierać klamoty, pamiąteczki i inne nic nie warte śmieci. Potem nie ma gdzie tego trzymać, całe strychy i garaże zawalone, w pokojach pełno dupereli na których kurz osiada. Najlepszy jest minimalizm, a jak już zbierać, to coś wartościowego - posążki Buddy ze złota, słoniki z malachitu, bursztyn z mrówkami, czy inne złote monety, przykładowo. Żeby było śmieszniej, to obecnie zbieramy też terabajty elektronicznych śmieci. Jakieś zdjątka, filmiki, memy, pdf-y i inny szajs, o którym zapomnamy 5 minut po obejrzeniu/przeczytaniu, a dyski puchną i lament jak coś się uszkodzi i zniknie. Współczesny człowiek, to niewolnik rzeczy i śmieci. Edited Tuesday at 03:20 PM by maroon 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna Posted Tuesday at 06:02 PM Share Posted Tuesday at 06:02 PM 2 godziny temu, maroon napisał: jak już zbierać, to coś wartościowego - posążki Buddy ze złota Co do sedna wpisu zgadzam się, ale buddy nie chciałabym nawet, jeśli posąg miałby być ze złota. Wcześniej pisałam o zamiłowaniu do gromadzenia tandetnych rzeczy i pamiątek, ale wcale lepiej nie wypada przy tym fakt, że w każdym nowoczesnym domu musi stać jakieś azjatyckie ustrojstwo- słonik szczęścia z Jyska czy tam budda z Lidla. Nie wiem czy to ma ukazywać głębię duchowości posiadaczy tych gadżetów czy ich otwartość umysłową. 2 godziny temu, maroon napisał: Współczesny człowiek, to niewolnik rzeczy i śmieci. Dokładnie .Człowiek do wszystkiego potrafi się przywiązać i tak ją traci wolność. To nie dotyczy tylko gromadzenia przedmiotów. Potrzeba nam rozwagi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gixer Posted Tuesday at 06:06 PM Share Posted Tuesday at 06:06 PM Ktoś tutaj kojarzy biohakera ? Ma różne polecajki na filtry do wody, wodę wodorowa, lampy , suplementy itp. Oczywiście biorę pod uwagę że to marketing ale w niektórych rzeczach może być coś. Ktoś tutaj coś testował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted Tuesday at 06:09 PM Share Posted Tuesday at 06:09 PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzgqdn Posted Tuesday at 06:09 PM Share Posted Tuesday at 06:09 PM 2 godziny temu, maroon napisał: Im mniej dobytku, tym więcej szczęścia. Nie potrzebuję, obrazków, bibelotow i figurek, tak jal piszesz totalny minimalizm ale... ...nie zmusisz mnie żebym wyrzucił, dobrą śrubkę, kawałek kabelka, narzędzia czy pozostalosci po remoncie - zostają jako tzw. "przydasie". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rnext Posted Tuesday at 06:42 PM Share Posted Tuesday at 06:42 PM 37 minutes ago, Anna said: a przy tym fakt, że w każdym nowoczesnym domu musi stać jakieś azjatyckie ustrojstwo U mnie np. zawsze stoi/leży w szafce, jedna awaryjna tzw. "chińska zupka" Zresztą zwykle wyprodukowana w Polsce. Ale za to szafę w pracowni mam nafaszerowaną modułami, prockami, półprzewodnikami etc. Ale w nich też jest trochę złota 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted Wednesday at 07:20 AM Share Posted Wednesday at 07:20 AM 13 godzin temu, Druid napisał(a): Matko i Córko.... Film 3:12 a treści w nim na 15 sek. - chcesz się dowiedzieć jak to zrobić? To słuchaj dalej. - truizmy oczywistości każdy chce mieć czysto, nikt nie chce sprzątać... - chcesz poznać trick? No to już zaraz, teraz... to znaczy... ...... ...... weź olejek eteryczny i zakrop do rolki papieru. Nosz... k#$%@#$wa. I ja stary idiota nabieram się na takie śmieci z internetu... Najlepszy lifehack... wyciągnąć wtyczkę od routera Wi-Fi z gniazdka... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted Wednesday at 11:04 AM Share Posted Wednesday at 11:04 AM 3 godziny temu, Miszka napisał(a): weź olejek eteryczny i zakrop do rolki papieru Każdy ma swój pomysł, nie zmienia faktu, ze jest ekstrawagancki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts