Jump to content

Recommended Posts

W dniu 19.10.2024 o 12:10, maria napisał(a):

Jak córka ma "dobry humor" to wpada w jakąś euforię, zaczyna wszystkich dookoła męczyć swoją dominacją, krzykiem, piskiem, ciągnięciem za ręce, włosy, jest po prostu strasznie męcząca i ciężko z nią przebywać. Jak zaczyna się stawiać granice to ona popada w rozpacz, panikę, złość, fochy... Błedne koło. Potrafi sama wyjść z domu, odejść 300m na konkec ulicy i ma w nosie nasze zakazy czy tłumaczenia że to jest niebezpieczne, że jest za mała itp. Naprawdę ogarnia mnie strach jak pomyślę co będzie za kilka lat :(

Wiem coś o tym. Musisz się trzymać i robić swoje. Integracja sensoryczna - dużo masować, ściskać. Może jakiś hamak zainstalujcie gdzieś w pokoju, żeby ją tak otulał. Trzeba zaakceptować i działać, na tyle na ile się da.

Mój syn poszedł teraz do szkoły i o dziwo dużo bardziej lubi szkołę niż przedszkole. Też się martwię, ale najważniejsze żeby te nasze dzieciaki były szczęśliwe i pewne siebie. Reszta się dotrze.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.