Jump to content

Recommended Posts

Temat jest naprawdę ważny, każdy z nas świadomych ludzi zaczyna rozumieć, że wszystkie dziwne ruchy związane

z konfliktem na Ukrainie mogą również dotyczyć Polaków.

Ukrainie brakuje poborowych, ostatnio wielki strach dekowników Ukraińskich bo mają być następni w

kolejce do mielenia mięsa. Jednak wielu Polaków im współczuje i broni nie rozumiejąc, że jak nie oni to kolejnego

frajera trzeba podpuścić i zachęcić do wojaczki za cudzy interes.

I tym narodem mogą być Polacy bo nasi politycy za medale, poklepanie po plecach, sławę na arenie międzynarodowej,

mówienie dobrze o Polsce, władzę w tym kartonowym państwie nad niewolnikami i wszelkie profity zrobią wszystko

by Polacy oddawali życie za nie swój interes i nabijali kabzę koncernom, korporacjom, ludziom u władzy światowej.

Wojna to reset wszystkiego, ale także wielkie zyski bo trzeba żołnierza ubrać, wyposażyć w sprzęt, nakarmić, będą ofiary

to zakłady pogrzebowe, księża zarobią, będą ranni to sprzedaż leków, zabiegów wzrośnie oraz wizy u różnych specjalistów

gdy jeden z drugim powróci jakimś cudem będąc kaleką fizyczną lub umysłową.

Politycy w Polsce naciskani głównie przez USA, które ma z tego największy interes ale także przez Niemcy, Francję (sojusznicy😏),

które własną dupę jak to bywało w historii chcą chronić kosztem Polski i Polaków mają sprawić by między innymi Polaków wrzucono

w ten konflikt posyłając na pewną śmierć i gotując okrutny, straszliwy los.

W naszym Polskim interesie jest NIE dla wojny, TAK dla pokoju!

To nie jest nasza wojna i nie musimy w tym teatrzyku uczestniczyć bo tak chcą światowi politycy czy możni tego świata.

Powiedzmy STOP! temu szaleństwu.

Wiadomo, że pewne decyzje zostały już podjęte, mówi się o poświeceniu Polaków na ołtarzu wolności Europy zachodniej czy USA.

Jeden z generałów wygadał się publicznie, że wojna będzie długa i krwawa, większość nie dotrwa do końca.

Czy jako Polacy możemy jeszcze coś zrobić by nie dopuścić do tego Armagedonu?

Jak to zawsze bywa rządzący wrzucają lub dawkują pewne informacje by sprawdzić reakcję, odzew społeczny.

Jeżeli Polacy będą bierni, milczący, nie sprzeciwiający się to władza uzna to za zgodę i nie będzie już odwrotu.

Dlatego wszelkie wspieranie inicjatyw takich jak robią rodacy kamraci na czele z Wojtkiem i Marcinem czy publicystami

jak Ator lub innymi autorami nagrań, artykułów, forów jest jak najbardziej konieczne.

Bez względu na emocje, animozje czy tych ludzi lubicie czy też nie, ważne jest by napisać samemu pod takimi znaleziskami

co o tym myślicie, że się nie zgadzacie a być może wpłyniemy na tych wariatów by do tej maszynki do mielenia mięsa

nas nie wrzucali. 

Zapoznajcie się z happeningami artystycznymi z workami na zwłoki, które nie jednemu otworzą oczy i uświadomią, że wojna to

nic dobrego. Na wojnie bomby nie będą wybierać ofiar bo wszyscy równo będą ginąć.

Pamiętajcie najgorszy dzień pokoju jest lepszy od najpiękniejszego dnia wojny.

Na koniec chciałbym żebyście napisali czy jesteście za tym by Polacy uczestniczyli w tym cyrku czy też nie oraz uzasadnili dlaczego?

Dajcie swój głos bo uwierzcie ci u władzy czytają, patrzą i nic ich tak nie wkurza jak sprzeciw społeczny oraz niechęć do wypełniania

ich chorych pomysłów.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Haha 2

Posted (edited)

@Iceman84PL 

Mam prośbę. Weź wykręć do Putina albo telewizji Rosijja i przekonaj ich że Polska nie chce brać udziału w żadnej wojnie. 

Żeby wziął sobie ukraine albo pół i dal już spokój. Żeby te 1,5mln ludzi zaangażowanych osobiście w wojnę spakowało plecaki i wróciło do domu. 

Jak sądzisz jak będzie wyglądać biznes i życie w polsce gdy na Bugu będzie przygotowane 300-500tys żołnierzy?

Można sobie gadać o koncernach i interesach ale brutalna rzeczywistość jest taka że rosja potrzebuje wojny jako paliwa do dalszej egzystencji. Rosja wszczyna wojny gdy się wewnętrznie chwieje i tym sposobem ucieka od zapaści... zresztą dla nich rozpad ZSRR to tragedia narodowa do której nie powinno dojść. 

https://youtu.be/1O7zF_LHeVs?si=ncjzln9Vha5GEeLB

Edited by Gixer
  • Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1

29 minut temu, Gixer napisał(a):

Weź wykręć do Putina albo telewizji Rosijja i przekonaj ich że Polska nie chce brać udziału w żadnej wojnie. 

Wiesz problem jest taki że Polska właśnie chce albo raczej nie ma nic do gadania w tej kwestii...

Posted (edited)

Największy interes, by nie być w rosyjskiej strefie wpływów, mają Polacy, a nie Niemcy, USA czy Francuzi. Im to wszystko jedno.

@Iceman84PL nie rozumiesz rosyjskiej kultury strategicznej - ich podejście do prawdy. Oni bardzo dobrze wiedzą, że to oni wywołali tą wojnę, chcą wywrócić amerykańską hegemonię (przywracając swoją dawną strefę wpływów) tym samym oskarżając, niczym zapłakana dziewczynka, o zło całego świata USA i zachód.

Posłuchaj tego, zamiast Sykulskiego i sługusów Kremla:

Patrząc z punktu widzenia życia dla zwykłych ludzi, to co Rosja ma do zaoferowania? Czy mamy tylko iść pod ich strefę wpływów ze strachu? Czy tu krwa kogoś nie poj/chało?

2T6Xe4Y.jpeg

OM0oEde.jpeg

Edited by Strusprawa1
  • Like 2

Nie wierzę w to, że Polska zaangażuje się czynnie (wysyłając wojsko) w wojnę na Ukrainie. Jeśli już, to w ramach jakiegoś paktu np. NATO z innymi krajami. Decyzja będzie podjęta odgórnie i Polska może uczestniczyć jako jeden z krajów, które się zaangażują. 

Ryzyko jest zbyt duże, tutaj nawet nie chodzi tyle o żołnierzy, którzy mogliby tam zostać wysłani i po prostu zginąć, ale o bezpieczeństwo Polski. Jeśli Polska by wkroczyła na Ukranię, to w razie problemów NATO nam może nie pomóc, bo sami wyszliśmy przed szereg. 

Jestem natomiast w 100% przekonany, że Rosja zacznie testować, jak Pakt Północnoatlantycki działa w praktyce, co zresztą już robi prowokując niemiłosiernie. Pewnie Polska nie będzie pierwsza na liście, ale jeśli już mówimy o potencjalnym konflikcie i zaangażowaniu polskich żołnierzy, to szedłbym raczej tym kierunku, a nie w kierunku wysyłania żołnierzy na Ukrainę. 

• Thanks 1

Godzinę temu, Iceman84PL napisał(a):

To nie jest nasza wojna i nie musimy w tym teatrzyku uczestniczyć bo tak chcą światowi politycy czy możni tego świata.

Ale nawet nie potrafisz wskazać strategii Polski, więc nie możesz z tego wyjść co jest w interesie Polski. 

A takie NIE dla wojny, to powiedz w Moskwie, bo to oni zaczęli. To po pierwsze. Po drugie - nie ma żadnej różnicy pomiędzy lewicowymi hipisami nie mającymi pojęcia o tym jak ten świat działa, a głosicielami takich prostych hasełek. 

Jeden PRL przeżyliśmy. Byliśmy tak głęboko do tyłu w porównaniu do zachodu, że pała opada. Nie, dziękuję.

A i pamiętajcie kochani, po tym jak się poddamy, to jak pan kacap z karabinem mówi by nie nagrywać, TO ZA CH:JA NIE NAGRYWAJCIE!!! 🤡

• Like 1

Cały czas wojenka na horyzoncie. 

Ciekawe kto przy zdrowych zmysłach chciałby być w Rosyjskiej strefie wpływów.

Zagrożenie wojną wysokie, cały czas straszenie ludzi działaniami wojennymi,rakiety latają po Polskim niebie a ceny nieruchomości w kosmosie. Coś tu jest nie tak.

1 godzinę temu, Iceman84PL napisał(a):

Na koniec chciałbym żebyście napisali czy jesteście za tym by Polacy uczestniczyli w tym cyrku czy też nie oraz uzasadnili dlaczego?

Oczywiście, że tak. Polacy to tępy, chuja warty naród, który zasługuje na wojnę. 

• Like 2
  • Confused 4

35 minut temu, balin napisał(a):

ale mamy iść drogą Orbana i mamy kłaniać Putinowi i Xi? Nawet Bartosiak mówi, że to kiepski wybór i Węgrzy na tym stracą.

No to chyba musimy wyjść z EUropy. ;)

Bo Scholzuś znowu jeździ do Chin w intersie germańskiego przemysłu:

• Like 1

2 minuty temu, Champion napisał(a):

Oczywiście, że tak. Polacy to tępy, chuja warty naród, który zasługuje na wojnę. 

Jak by Polacy mieli mózg to by nie żyli w duecie Kaczyński- Tusk od x lat...

• Like 2

1 minutę temu, BumTrarara napisał(a):

Bo Scholzuś znowu jeździ do Chin w intersie germańskiego przemysłu:

No i co Ciebie tu dziwi? Ma jechać w interesie polskiego przemysłu? :D Nasi pojechali do Korei, bez przedstawicieli polskiej zbrojeniówki i podziałali w interesie koreańskiego przemysłu. Także można i tak. Ale jaką paradną defiladę można zrobić. :) 

• Like 3

Posted (edited)

Tutaj chyba jest jakies nieporozumienie... Tutaj nie chodzi o to by do wojny WEJSC (jako Polska i Polacy) lub NIE WEJSC. Tutaj chodzi by sie bronic przed ruskami. Bronic sie w kazdy możliwy sposób.

Nawet dzieci w podstawówce wiedza ze strona wszczynającą konflikt i atakującą jest Rosja Putina. Wiec apel ktory Iceman84PL kierujesz powinien być na forum w Rosji a nie w Polsce.

A tak przy okazji co ten facet ma wspólnego z Polska i Polskością (oraz naszym Patriotyzmem) ? Nie mam pojecia... https://wpolityce.pl/kraj/679568-jablonowski-skazany-krzyczal-brzydka-babo-naziolu

Zdjęcie

Edited by OGÓR
  • Like 2

Posted (edited)

Si vis pacem, para bellum.

2 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Możemy przerażać. Możemy zrobić wszystko by dać wrażenie "wszystko byleby nie wojna z Polską" dla potencjalnych wrogów..

Tylko że to będzie kosztowało naprawdę wiele.

A więc jest awykonalne. Jesteśmy skazani na NATO lub robienie fellatio Rosji.

21 minut temu, Gixer napisał(a):

Jak by Polacy mieli mózg to by nie żyli w duecie Kaczyński- Tusk od x lat...

Jakby mieli mózg to by byli od morza do morza zamiast zniknięcia z map.

Edited by Libertyn
  • Like 1

7 minut temu, zuckerfrei napisał(a):

Kupmy Madagaskar. 

Tam też rozjebiemy, bo trudne położenie geograficzne z zachodu woda, ze wschodu jeszcze większa woda. 

Czy w znanej historii świata od narodzin Jezusa jest w Europie naród który znika na 200 lat z mapy i nie wyciąga wniosków? 

A może Bartosiak to realista i tak tą wojnę będziemy mieli czy chcemy czy nie? 

2 minuty temu, Znamienity Wojennik napisał(a):

Czyli nic nowego.

Libertariański komunizm.

Państwo ma być silne. Zapewniać wszystko i bronić naszych interesów. Ale najlepiej za darmo.

Posted (edited)
3 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

Dobry post będący niestety wołaniem na puszczy. Po pierwsze dlatego, że decyzja o ewentualnym wprowadzeniu Polski do wojny nie zapadnie w Polsce a w Waszyngtonie i nie mamy tu nic do gadania, a po drugie, polskie społeczeństwo ma to w dupie tak samo jak w dupie miało covid, protesty rolników czy wprowadzenie zielonego ładu.

Dlaczego tak jest? Bezmyślność i brak umiejętności patrzenia dalej niż dzień dzisiejszy, a po drugie, głupota.

Spójrz na protesty rolników - najpierw blokowali kraj przeciwko Zielonemu Ładowi i amerykańskiemu zbożu z Ukrainy, a potem prawie 90% z nich zagłosowało na PiS, PO lub III Drogę czyli partie popierające Zielony Ład i import amerykańskiego zboża z Ukrainy.

Co trzeba mieć we łbie?

Kolejną kwestią jest to, że w zasadzie wszystkie obecne partie parlamentarne włącznie z konfederacją są za jakąś formą udziału w wojnie / przymuszeniem polskiego mężczyzny żeby został mięsem armatnim w wojnie o dolara. I faceci na nich, mimo to, głosują. Jak to powiedział Pan Janusz - chcącemu nie dzieje się krzywda więc niech robią tak dalej :) Myślę, że świetnie na tym wyjdą :D 

Zresztą, niezależnie od tego czy będzie tu wojna czy pokój (bo kto to wie?) Polska została już wyleszczona na kase bo zrobiliśmy totalnie bezsensowne zakupy wojskowe - vide śmigłowce Apache. I tu polecam tekst prawdziwego "patryjoty" Lisiewicza w Gazecie Polskiej - "Apacze trzeba kupić bo to są najlepsze i niezniszczalne śmigłowce amerykańskie przed którymi Rosja nie ma broni" - i koniec dyskusji. Najlepsze i amerykańskie. To wystarczy patriocie-idiocie.

Przypomina mi to "prawackiego" celebrytę Wiecha, który, jak go zapytałem, czy ktoś policzył ile nas będzie kosztował gaz i ropa z Norwegii i USA odparł "nie ma znaczenia czy będzie drożej byleby nie z Rosji", Czyli - Nędzymorzanie oddali swoje emerytury + możłiwośc normalnej opieki medycznej (kasa na NFZ) Amerykanom i innym zachodniakom. Także cóż, jak to Pan Sławuś Memtzen mawia "XD"

Mnie bawi zarówno to jak i to, że na forum za pójściem na wojenkę krzyczą głośno albo ludzie na stałe mieszkający za granicą, którzy w razie czego będą mieli to w dupie albo rozemocjonowana młodzież forumowa, której wydaje się, że wojenka to kwiaty, zwycięstwa, save and load albo mają kategorię wojskową (D czy E), która chroni ich przed pójściem w kamasze XD

Czujecie to? XD

Dlatego drogi @Iceman84PL jeśli chcą niech "puszczą dzieci w bój" jak rozjebali szaleńcy Warszawę w 1944, jak doprowadzili do swojej zagłady szlachetki-nędzymorzanie podczas 3 powstań tak i widocznie w Polsce AD 2024 jest za dobrze 😧 

Ogólnie bardzo mi się podoba postawa mojego wspólasa-Ukraińca - od początku tej wojny ma na to wyjebane, urządził się w Portugali, załatwił sobie polskie obywatelstwo więc, jak mi to powiedział, "mogą mu lachę zrobić". I to ja szanuję. Jeśli jego krajanie chcieli popełnić samobójstwo to niech je popełniają a on sobie całkiem dobrze żyje, ma żonę, dziecko, dobrze zarabia. A jego "patriotyczni" rówieśnicy? Są kalekami, gryzą piach od spodu, a w najlepszym razie, po przegranej przez Ukrainie wojnie będą tam pracować za grosze w zbankrutowanym kraju lub tułać się po "jewropie" i pracować na niemca, holendra czy innego anglik za grosze patrząc jak Ukrainki grzeją łóżka zachodnim facetom.

I wiecie co jest nalepsze - puszcza jakieś grosze na fundusz "wsparcia Ukrainyw wowjnie" żeby, jak sam powiedział, "zawsze mógł pokazać że pomagał" XD 

I teraz - kto wygrał cywilizacyjnie?

"Patrioci - idioci" z Ukrainy czy mój wspólas?

Oczywiście ja wszystkich polskich bohaterów zachęcam do wstępowania do WOTu, migusiem oddania paszportu i jazda na poligon na ćwiczenia.

Ojczyzna wzywa!

Edited by niemlodyjoda
  • Like 8
  • Thanks 2
  • Haha 2
  • Sad 1

8 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

Dobry post będący niestety wołaniem na puszczy. Po pierwsze dlatego, że decyzja o ewentualnym wprowadzeniu Polski do wojny nie zapadnie w Polsce a w Waszyngtonie i nie mamy tu nic do gadania, a po drugie, polskie społeczeństwo ma to w dupie tak samo jak w dupie miało covid, protesty rolników czy wprowadzenie zielonego ładu.

Dlaczego tak jest? Bezmyślność i brak umiejętności patrzenia dalej niż dzień dzisiejszy, a po drugie, głupota.

Spójrz na protesty rolników - najpierw blokowali kraj przeciwko Zielonemu Ładowi i amerykańskiemu zbożu z Ukrainy, a potem prawie 90% z nich zagłosowało na PiS, PO lub III Drogę czyli partie popierające Zielony Ład i import amerykańskiego zboża z Ukrainy.

Co trzeba mieć we łbie?

Kolejną kwestią jest to, że w zasadzie wszystkie obecne partie parlamentarne włącznie z konfederacją są za jakąś formą udziału w wojnie / przymuszeniem polskiego mężczyzny żeby został mięsem armatnim w wojnie o dolara. I faceci na nich, mimo to, głosują.

Jak to powiedział Pan Janusz - chcącemu nie dzieje się krzywda więc niech robią tak dalej :) 

Zresztą, niezależnie od tego czy będzie tu wojna czy pokój (bo kto to wie?) Polska została już wyleszczona na kase bo zrobiliśmy totalnie bezsensowne zakupy wojskowe - vide śmigłowce Apache. I tu polecam tekst prawdziwego "patryjoty" Lisiewicza w Gazecie Polskiej - "Apacze trzeba kupić bo to są najlepsze i niezniszczalne śmigłowce amerykańskie przed którymi Rosja nie ma broni" - i koniec dyskusji. Najlepsze i amerykańskie. To wystarczy patriocie-idiocie.

Przypomina mi to "prawackiego" celebrytę Wiecha, który, jak go zapytałem, czy ktoś policzył ile nas będzie kosztował gaz i ropa z Norwegii i USA odparł "nie ma znaczenia czy będzie drożej byleby nie z Rosji",

Czyli - Nędzymorzanie oddali swoje emerytury + możłiwośc normalnej opieki medycznej (kasa na NFZ) Amerykanom i innym zachodniakom.

Także cóż, jak to Pan Sławuś Memtzen mawia "XD"

Mnie bawi zarówno to jak i to, że na forum za pójściem na wojenkę krzyczą głośno albo ludzie na stałe mieszkający za granicą, którzy w razie czego będą mieli to w dupie albo rozemocjonowana młodzież forumowa, której wydaje się, że wojenka to kwiaty, zwycięstwa, save and load albo mają kategorię wojskową (D czy E), która chroni ich przed pójściem w kamasze XD

Czujecie to? XD

Dlatego drogi @Iceman84PL jeśli chcą niech "puszczą dzieci w bój" jak rozjebali szaleńcy Warszawę w 1944, jak doprowadzili do swojej zagłady szlachetki-nędzymorzanie podczas 3 powstań tak i widocznie w Polsce AD 2024 jest za dobrze 😧 

Ogólnie bardzo mi się podoba postawa mojego wspólasa-Ukraińca - od początku tej wojny ma na to wyjebane, urządził się w Portugali, załatwił sobie polskie obywatelstwo więc, jak mi to powiedział, "mogą mu lachę zrobić". I to ja szanuję. Jeśli jego krajanie chcieli popełnić samobójstwo to niech je popełniają a on sobie całkiem dobrze żyje, ma żonę, dziecko, dobrze zarabia. A jego "patriotyczni" rówieśnicy? Są kalekami, gryzą piach od spodu, a w najlepszym razie, po przegranej przez Ukrainie wojnie będą tam pracować za grosze w zbankrutowanym kraju lub tułać się po "jewropie" i pracować na niemca, holendra czy innego anglik za grosze patrząc jak Ukrainki grzeją łóżka zachodnim facetom.

I wiecie co jest nalepsze - puszcza jakieś grosze na fundusz "wsparcia Ukrainyw wowjnie" żeby, jak sam powiedział, "zawsze mógł pokazać że pomagał" XD 

I teraz - kto wygrał cywilizacyjnie?

"Patrioci - idioci" z Ukrainy czy mój wspólas?

Oczywiście ja wszystkich polskich bohaterów zachęcam do wstępowania do WOTu, migusiem oddania paszportu i jazda na poligon na ćwiczenia.

Ojczyzna wzywa!

Pytałem Cię już w innym wątku - jeśli nie "Nędzymorze", to co? Dawaj, zaproponuj swoją wizję pozytywną.

Posted (edited)
9 minut temu, Strusprawa1 napisał(a):

Pytałem Cię już w innym wątku - jeśli nie "Nędzymorze", to co? Dawaj, zaproponuj swoją wizję pozytywną.

Już CI to kiedyś opisywałem, nawet mi przytaknąłeś że rozumiesz o co chodzi, chcesz to sobie poszukaj w moich postach mi się nie chce pisać tego drugi raz.

W skrócie - specjalne strefy ekonomiczne, inny system podatkowy dla firm polskich, a inny dla zagranicznych, handel ze wszystkimi etc. USA,, Rosja, Chiny, odebranie Niemcom bycia handlarzem tanią ropą i gazem i to u nas powinniśmy go dystrybuować, dołączenie do nord stream etc.

Jeśli jakiekolwiek wojsko ma tu stacjonować ma podlegać pod polski kodeks karny, a nie być eksterytorialne i ma nam płacić a nie my im za to że tu są.

Plus danie nam broni A.

Jeśli ktoś coś od nas chce - ma płacić, a nie przymuszać nas do płacenia 2% haraczu.

To jest prosty wybór - myślenie jak wolny człowiek vs murzyńskość poddanego ameryki.

Moje myślenie wynika z tego, że uważam, iż bogactwo narodów buduje się przez handel i zarabianie kasy, a nie rzucanie się z kosami na czołgi.

Więcej mi się nie chce pisać, poszukaj jak chcesz mojego wpisu o tym (sam mi tam odpisywałeś i stwierdziłeś że ma to ręce i nogi).

1 minutę temu, Król Jarosław I napisał(a):

Jak gdzies w przelocie z jakiegoś radia usłyszałem kilka dni temu, że w ostatnich wyborach 60% rolników głosowało na pis to możecie mi wierzyć albo nie ale potrzebowałem jakieś 20 sekund aby wrócić do rzeczywistości - dosłownie - zacząłem się zastanawiać czy ja sobie nie upierdoliłem czy to się zdarzyło serio, że parę miesięcy temu to pis zaczął to całe gówno z importem zboża malin itd. żeby dopiero po kilkunastu sekundach być 100% pewny tego co pamiętam.

Aż zapadło mi to w pamięć bo poczułem się jak po jakimś ostrym gaslightingu, że musiałem chwile zastanowić się nad tym co jest rzeczywistością a co nie nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałem.

Tam było ok 60% PiS i Trzecia Droga / KO coś koło 25%, nie chce mi się tego szukać teraz ale te partie miały razem prawie 90%.

Nieźle trzeba mieć we łbie nasrane nie?

Edited by niemlodyjoda
  • Like 6
  • Thanks 2

8 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

Jak gdzies w przelocie z jakiegoś radia usłyszałem kilka dni temu, że w ostatnich wyborach 60% rolników głosowało na pis to możecie mi wierzyć albo nie ale potrzebowałem jakieś 20 sekund aby wrócić do rzeczywistości - dosłownie - zacząłem się zastanawiać czy ja sobie nie upierdoliłem czy to się zdarzyło serio, że parę miesięcy temu to pis zaczął to całe gówno z importem zboża malin itd. żeby dopiero po kilkunastu sekundach być 100% pewny tego co pamiętam.

Aż zapadło mi to w pamięć bo poczułem się jak po jakimś ostrym gaslightingu, że musiałem chwile zastanowić się nad tym co jest rzeczywistością a co nie nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałem.

• Like 3

3 hours ago, Iceman84PL said:

Temat jest naprawdę ważny, każdy z nas świadomych ludzi zaczyna rozumieć, że wszystkie dziwne ruchy związane

z konfliktem na Ukrainie mogą również dotyczyć Polaków.

Ukrainie brakuje poborowych, ostatnio wielki strach dekowników Ukraińskich bo mają być następni w

kolejce do mielenia mięsa. Jednak wielu Polaków im współczuje i broni nie rozumiejąc, że jak nie oni to kolejnego

frajera trzeba podpuścić i zachęcić do wojaczki za cudzy interes.

I tym narodem mogą być Polacy bo nasi politycy za medale, poklepanie po plecach, sławę na arenie międzynarodowej,

mówienie dobrze o Polsce, władzę w tym kartonowym państwie nad niewolnikami i wszelkie profity zrobią wszystko

by Polacy oddawali życie za nie swój interes i nabijali kabzę koncernom, korporacjom, ludziom u władzy światowej.

Wojna to reset wszystkiego, ale także wielkie zyski bo trzeba żołnierza ubrać, wyposażyć w sprzęt, nakarmić, będą ofiary

to zakłady pogrzebowe, księża zarobią, będą ranni to sprzedaż leków, zabiegów wzrośnie oraz wizy u różnych specjalistów

gdy jeden z drugim powróci jakimś cudem będąc kaleką fizyczną lub umysłową.

Politycy w Polsce naciskani głównie przez USA, które ma z tego największy interes ale także przez Niemcy, Francję (sojusznicy😏),

które własną dupę jak to bywało w historii chcą chronić kosztem Polski i Polaków mają sprawić by między innymi Polaków wrzucono

w ten konflikt posyłając na pewną śmierć i gotując okrutny, straszliwy los.

Wiadomo, że pewne decyzje zostały już podjęte, mówi się o poświeceniu Polaków na ołtarzu wolności Europy zachodniej czy USA.

Jeden z generałów wygadał się publicznie, że wojna będzie długa i krwawa, większość nie dotrwa do końca.

Jak to zawsze bywa rządzący wrzucają lub dawkują pewne informacje by sprawdzić reakcję, odzew społeczny.

Jeżeli Polacy będą bierni, milczący, nie sprzeciwiający się to władza uzna to za zgodę i nie będzie już odwrotu.

Dlatego wszelkie wspieranie inicjatyw takich jak robią rodacy kamraci na czele z Wojtkiem i Marcinem czy publicystami

jak Ator lub innymi autorami nagrań, artykułów, forów jest jak najbardziej konieczne.

Bez względu na emocje, animozje czy tych ludzi lubicie czy też nie, ważne jest by napisać samemu pod takimi znaleziskami

co o tym myślicie, że się nie zgadzacie a być może wpłyniemy na tych wariatów by do tej maszynki do mielenia mięsa

nas nie wrzucali. 

Zapoznajcie się z happeningami artystycznymi z workami na zwłoki, które nie jednemu otworzą oczy i uświadomią, że wojna to

nic dobrego. Na wojnie bomby nie będą wybierać ofiar bo wszyscy równo będą ginąć.

Pamiętajcie najgorszy dzień pokoju jest lepszy od najpiękniejszego dnia wojny.

Dajcie swój głos bo uwierzcie ci u władzy czytają, patrzą i nic ich tak nie wkurza jak sprzeciw społeczny oraz niechęć do wypełniania

ich chorych pomysłów.

Nie bedzie zadnego oporu ze strony polakow bo dwa lata temu dali sobie zalozyc maski na geby bo sie bali mandatu 500zl i donosili na tych co masek nie mieli. Czego chcesz oczekiwac od takich ludzi? Jakiegos oporu? Nie zartuj.

• Like 4

5 minut temu, niemlodyjoda napisał(a):

Tam było ok 60% PiS i Trzecia Droga / KO coś koło 25%, nie chce mi się tego szukać teraz ale te partie miały razem prawie 90%.

Nieźle trzeba mieć we łbie nasrane nie?

Demokracja polega na tym, że robimy tak jak zdecyduje większość jeśli 90%polactwa chce wojny a raczej woli do niej nieświadomie dążyć i nie chce słuchać inaczej to pozostaje się dostosować, odejść od stołu albo iść do polityki.

Dzięki Bogu, że jeszcze jest jakiś wybór :D 

• Like 4

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.