Jump to content

Recommended Posts

Politycy już się nie kryją ze swoimi intencjami w stosunku do Polaków.

Była już mowa o wgniataniu Putina przez marszałka sejmu, podjudzanie i oswajanie nas, że to Polska

racja stanu bić białego niedźwiedzia😅

Wyjazdy premiera i prezydenta do USA gdzie dostali odpowiednie wytyczne jak to wszystko rozegrać.

Przemowy premiera na różnego rodzaju konferencjach mówiące, że nie chce straszyć, ale konflikt jest realny.

Minister spraw zagranicznych na obchodach 25 lecia wstąpienia Polski do NATO jawnie dał do zrozumienia, 

że w razie czego kobiet również z kraju się nie wypuści i zostaną one także objęte poborem czy mobilizacją.

Teraz minister obrony narodowej apeluje do Polaków by byli gotowi na najgorsze.

Twierdzi, że największą obroną Polski jest jej społeczeństwo.

Tylko pytaniem jest czy społeczeństwo chce bronić państwa z papieru, które nie działa poprawnie.

Czym w ogóle Polacy mają się bronić skoro ilość broni na jednego Polaka jest prawie zerowa?

Jesteśmy najbardziej rozbrojonym krajem świata, w naszym regionie jak i w Europie wyprzedzamy

pod tym względem tylko Watykan😏

W co będzie uzbrojone społeczeństwo skoro imperium zła jak uważają politycy ma się nas przestraszyć?

Czyli co np. sąsiadka z dołu użyje do zniszczenia drona kuchennej patelni, która odbije lecący pocisk ze strony wroga?

A potem odpowie ogniem zaporowym z ekierki. Tuż za nią w szeregu armia, którą politycy się szczycą czyli trzech rządnych 

zemsty studentów uzbrojonych w chlebaki, tarki do sera i dwie łyżki do butów pożyczone od matki z przedpokoju😆

No faktycznie silna armia nie do przejścia🤦‍♂️

W Polsce przez lata pewne sprawy zostały zaniedbane i co teraz ludzie mieli by zrobić na wypadek wojny?

Szybki kurs online ciosów karate, obezwładniania rękami, czy nauka robienia pancerza z kartonu i taśmy?

Do tego mają wystrugać proce i wziąć zapas kamyczków by się mieć czym bronić?

Z różnych stron dalej podżegacze wojenni próbują nas przyzwyczaić do myśli, że zaraz będzie się coś działo.

Jak odpalisz tv to usłyszysz ze strony rządzących, że to sam powinieneś chcieć wziąć w tym udział i to już, że

jest to nasz obowiązek, że trzeba.

I jak myślicie dlaczego tak jest?

Bo dla wszelkiego rodzaju konfliktów, władz są kapitalnym, oficjalnym pretekstem do załatwiania swoich 

nieoficjalnych interesów. Wielcy ludzie zarabiają wtedy kolosalne pieniądze. Poszerzają się strefy wpływów,

zdobywa się nowe zasoby. A potem okazuje się, że kraje, które mówią najwięcej o utrzymaniu pokoju, same

wywołują najwięcej konfliktów, ale w imię pokoju.

To im się wybacza nie?😏

Ten kraj nie jest na nic gotowy, ani fizycznie ani psychicznie.

• Like 22
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Sad 4

Dziś rano w radiu jakiś z typ z bbn albo innego gówno urzędu dostał takie pytanie "Kiedy Putin zaatakuję Polskę?" i zaczął coś pleść, że za trzy lata. Społeczeństwo już od jakiegoś czasu jest urabiane, że  Rosjanie tu wjadą. Tymczasem ceny mieszkań rosną, na giełdzie spokój, ludzie kręcą bekę z nagłośnienia. Chyba powinna panować inna atmosfera. 

Teatr dla gojów. 

• Like 4
  • Confused 1

Teraz, Magos Dominus napisał(a):

Dziś rano w radiu jakiś z typ z bbn albo innego gówno urzędu dostał takie pytanie "Kiedy Putin zaatakuję Polskę?" i zaczął coś pleść, że za trzy lata. Społeczeństwo już od jakiegoś czasu jest urabiane, że  Rosjanie tu wjadą. Tymczasem ceny mieszkań rosną, na giełdzie spokój, ludzie kręcą bekę z nagłośnienia. Chyba powinna panować inna atmosfera. 

Teatr dla gojów. 

Lepiej pozytywnie się rozczarować niż się negatywnie zaskoczyć.

Polak dla Polski może być albo obrońcą albo alfonsem

23 minuty temu, Znamienity Wojennik napisał(a):

Ja to bym każdemu z tych skur...ów delikatnie mówiąc nacharchał w pysk. Tu już nie ma co się rozpisywać bo ten naród stracił jaja.

Bo to jest głupiutki i nieogarnięty naród. Tu ważne jest to czy jest promo w Biedrze, co napisał Protasiewicz, jak to było z Kierwińskim. Zresztą przecież przez 2 lata główny problem to była inflacja, tak jakby to miało znaczenie 10 czy 20% w sytuacji że zaraz może nadejść inny ale już realny problem czyli wojna. Normalny naród mając przesłanki, ze może być w dziwny sposób wciągnięty w wojnę, robi w Wawie pokojową manifestacje na 2 miliony osób. A tak profilaktycznie żeby pokazać rządzącym że jak nas w to wpakujecie to zanim udamy się na front to zrobimy porządek z Wami. Ale w kraju cisza spokój więc politycy tym bardziej mogą robić co chcą.

Jakby to wszystko na chłodno przeanalizować bez emocji co tu się dzieje, co od Wschodu, co od Zachodu (instytucja z Brukseli), to jedyną słuszną opcja byłby wyjazd gdzieś na koniec świata. I to teraz, grzecznie kulturalnie wszystkim podziękować, życzyć powodzenia. Teraz, nie jako dezerter uciekajacy w poplochu bo front sie otworzył. I to juz nie są czasy, że nie podoba Ci się w PL to pojedziesz do pracy do DE, NL, GB. Europa to już skansen, opresyjny dla zwykłego człowieka.

• Like 6

Połowa Polaków dała się namówić na zastrzyk trucizny w ramię, to może uda się go urobić na mięso armatnie. Zadanie trudniejsze, ale nie do nie wykonania. 

• Like 24

6 minut temu, Chcni napisał(a):

Połowa Polaków dała się namówić na zastrzyk trucizny w ramię, to może uda się go urobić na mięso armatnie. Zadanie trudniejsze, ale nie do nie wykonania. 

Trucizny? To ile milionów Polaków nie żyje?

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 2
  • Confused 1

13 minut temu, Libertyn napisał(a):

To ile milionów Polaków nie żyje?

Pytasz ilu Polaków zmarło po terapii genowej (bo miliony juz generalnie na pewno odlozylo lyzke)? Nie wiadomo, tego się nie dowiemy. Fakt jest taki ze umierają i chorują (znam przypadek osobiscie; twardy jest juz mial umrzec ale sie trzyma. Teraz jakas 30latka u tego samego zespolu i juz jej mowia zeby porzadkowala sprawy-serce im powoli po prostu staje. I mowie jak jest). Zobaczymy jak się to przełoży na ewentualne nowotwory do tego.

Drugi fakt jest taki - opowiadał mi kolega wykładowca (towarów w markiecie) ze nie chcieli się szczepić na sklepie. Obiecali im 50 zł  czy coś i była kolejka do szprycy.  Jak to świadczy o tych ludziach?

• Like 12
  • Sad 1

11 minut temu, DOHC napisał(a):

Decyzja o wyjeździe była najlepszą decyzją życiową. Na razie absolutnie nie ma co panikować, ale lepiej trzymać rękę na pulsie.

Smutno się trochę czyta takie posty ale poniekąd rozumiem.

Kraj mamy piękny tylko w dużej mierze ludzie k.... 😑

4 minuty temu, Brat Przemysław napisał(a):

Drugi fakt jest taki - opowiadał mi kolega wykładowca (towarów w markiecie) ze nie chcieli się szczepić na sklepie. Obiecali im 50 zł  czy coś i była kolejka do szprycy.  Jak to świadczy o tych ludziach?

Sprzedali się za judaszowe srebrniki.

Edited by bassfreak
  • Like 1

1 godzinę temu, Iceman84PL napisał(a):

Czyli co np. sąsiadka z dołu użyje do zniszczenia drona kuchennej patelni, która odbije lecący pocisk ze strony wroga?

A potem odpowie ogniem zaporowym z ekierki. Tuż za nią w szeregu armia, którą politycy się szczycą czyli trzech rządnych 

zemsty studentów uzbrojonych w chlebaki, tarki do sera i dwie łyżki do butów pożyczone od matki z przedpokoju😆

Być może uwierzyli, że Hunter eyes wystarczą.🤔🤦🤣

21 minut temu, Znamienity Wojennik napisał(a):

Coś kiedyś napisałem gdzieś na ten temat to mi powiedzieli, "ło znalas sie ten co rewolucje bedzie robic".

Godzinę temu, Znamienity Wojennik napisał(a):

Tu już nie ma co się rozpisywać bo ten naród stracił jaja.

Wystarczy spojrzeć na inny wątek @Iceman84PL o tym samym problemie....

8 minut temu, bassfreak napisał(a):

Kraj mamy piękny tylko w dużej mierze ludzie k.... 

Sam sobie poniekąd odpowiedziałeś.

• Like 1

Melduję pełną gotowość do zostania dzielną polonijną emigracją, której będzie bardzo przykro, że tu się dzieje źle.

Będę zagłuszał żal drinkami, pitymi przy basenie posilając się pysznym jedzonkiem z grilla.

Wiadomo, że najlepiej rozpacza się z dala od strefy konfliktu i z pełnym żołądkiem.

Wiadomo też, że najlepiej rozpacza się w dobrym towarzystwie, więc będę rozpaczał wraz z tymi, którzy mieli dość rozumu, żeby zatroszczyć się o siebie i swoje rodziny.

Tak mi dopomóż ja sam.

• Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 4

6 minut temu, bassfreak napisał(a):

Smutno się trochę czyta takie posty ale poniekąd rozumiem.

Ano smutno. Jednakże w pewnym wieku (jedni prędzej, drudzy później) uzmysławiasz sobie, na co masz realny wpływ, na co wpływu nie masz.

Na propagandę medialną, na powszechne wzmożenie wojenne, na wgniatanie Ruskich w ziemię itd. wpływu większego nie masz. Ani Ty, ani ja.

Będzie mała dygresja - swoją drogą, naprawdę nie przypuszczałem, że w kraju tak doświadczonym historią najnowszą ktoś na poważnie będzie chciał zrobić jakiegoś parodystycznego LARP-a rodem z końcówki rządów sanacji ;) Nie spodziewałem się. Wyśmiałbym to doszczętnie jeszcze kilka lat temu i popukał się w głowę. Jakiś upiorny powrót do przeszłości, pod postacią farsy. Albo horroru klasy C.

• Like 5

2 minuty temu, Obliteraror napisał(a):

Będzie mała dygresja - swoją drogą, naprawdę nie przypuszczałem, że w kraju tak doświadczonym historią najnowszą ktoś na poważnie będzie chciał zrobić jakiegoś parodystycznego LARP-a rodem z końcówki rządów sanacji ;) Nie spodziewałem się. Wyśmiałbym to doszczętnie jeszcze kilka lat temu i popukał się w głowę. Jakiś upiorny powrót do przeszłości, pod postacią farsy. Albo horroru klasy C.

Historia lubi się tak jakoś złośliwie powtarzać. 

• Like 2
  • Sad 1

55 minut temu, Libertyn napisał(a):

Trucizny? To ile milionów Polaków nie żyje?

Mają umierać powoli wydając ostatnie pieniądze na leki i wizyty, co to za biznes gdyby padali jak muchy od razu po zastrzyku? Poza tym serio nie znasz nikogo, kto stracił zdrowie po szprycy? Ja już nie mówię o najbliższym otoczeniu, ale to wystarczy wyjść z piwnicy do ludzi i taką historię może opowiedzieć każdy, bo wśród znajomych/rodziny mieli co najmniej jeden taki przypadek.

45 minut temu, Brat Przemysław napisał(a):

Pytasz ilu Polaków zmarło po terapii genowej (bo miliony juz generalnie na pewno odlozylo lyzke)? Nie wiadomo, tego się nie dowiemy.

Oficjalne dane to, które są podawane to i tak bzdury. Przykładowo według GUS w Polsce jest około miliona ukrów, co jest oczywistym kłamstwem. Tą liczbę można pomnożyć spokojnie od 5 w górę. Nadmiarowych zgonów podczas świrusa było rzekomo około 200 tysięcy, więc strach pomyśleć ile osób naprawdę straciło życie. 

Godzinę temu, Znamienity Wojennik napisał(a):

Coś kiedyś napisałem gdzieś na ten temat to mi powiedzieli, "ło znalas sie ten co rewolucje bedzie robic".

Typowy mental niewolnika. 

• Like 10

Tak tak ktoś podłożył ale bohatersko wykryliśmy. Nas nie zaskoczą. Przecież oni się kompromitują, a jakby dosłownie w prosty sposób to ocenić, nie wnikahac w szczegóły to wniosek taki, że bardzo łatwo podrzucić podsłuch na posiedzenie polskiego rządu? To znowu Kierwiński otłuczony powinien być, ale jemu już nie zależy, nie przejmuje się, był ministrem 5 miesięcy, teraz cel to Europarlament.

https://defence24days.pl/agenda/

Może ktoś był? Tu temat na forum, a w realu trwa zabawa, imprezy, konferencje, panele dyskusyjne, wszystko o niczym. Tak żeby sobie pogadali i się pokazali. Nasiadówki z których nic nie wynika, poza tym że ktoś się lansuje.  Co za hipokryci, fachowcy od wszystkiego. A w kraju wszystko z dykty, a oni siedzą i sobie przytakują na konferencjach. To samo dziś Katowice Kongres Gospodarczy z Tuskiem.i Urszula.

3 godziny temu, Iceman84PL napisał(a):

nister spraw zagranicznych na obchodach 25 lecia wstąpienia Polski do NATO jawnie dał do zrozumienia, 

że w razie czego kobiet również z kraju się nie wypuści i zostaną one także objęte poborem czy mobilizacją.

Od teraz jestem platformersem.

• Thanks 1
  • Haha 6

Pisałem już jakiś czas temu o tym, że oswaja się Polaka z myslą o wojnie. Pewnie gdzieś już w Pentagonie są plany jak zajdzie potrzeba. A nawet jak wojny nie będzie, to zrobi się propagandę sukcesu: widzicie ludu priwiślański władza wespół z braćmi Jankesami uchroniła was przed złowrogim ruskim, ale teraz w zamian musimy trochę spiąć pasa i wydać grubo więcej na zbrojenia, które całkiem przypadkiem mają w ciekawej ofercie no nie zgadniecie... Lockheed Martin na ten przykład!! 😂💪

• Like 3

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.