Jump to content

Recommended Posts

1 godzinę temu, Chcni napisał(a):

Mają umierać powoli wydając ostatnie pieniądze na leki i wizyty, co to za biznes gdyby padali jak muchy od razu po zastrzyku? Poza tym serio nie znasz nikogo, kto stracił zdrowie po szprycy? Ja już nie mówię o najbliższym otoczeniu, ale to wystarczy wyjść z piwnicy do ludzi i taką historię może opowiedzieć każdy, bo wśród znajomych/rodziny mieli co najmniej jeden taki przypadek.

No racja. Wiadomo. 
Byłem zdrowy, dostałem szczepionkę, po jakimś czasie zacząłem na coś chorować i to jest na bank od tej szczepionki bo w sieci mówią ze to trucizna. 
Kij z tym że żrę naszprycowane chemią żarcie czy palę jak smok. Nic się nie działo przed szczepionką a po niej dzieje się. 

18 minut temu, Hukko napisał(a):

Nic tylko stawać w obronie rozwydrzonych i zdegenerowanych julek, patologii i alkoholików, małp z fame mma, nabitych mefedronem sebków z bmw i cwaniaków politycznych. 

Lance do boju, szable w dłoń! Szolem alejchem! 

Nic tylko się poddać i zacząć dokładać do rozwydrzonych Juljek,  patologii i alkoholików, małp z fame mma, nabitych krokodylem gopników i cwaniaków politycznych. 

URRAA URRAA URRAA!!!

4 minuty temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

Wy trzej, dobrze wiecie którzy, jesteście już w blokach startowych? ;)

Tymczasem u tych 3 muszkieterów w guglu: do których krajów Polacy mogą polecieć bez wizy...

Edited by Redbad

3 minuty temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a):

Wy trzej, dobrze wiecie którzy, jesteście już w blokach startowych? ;)

Ty się zarzekałeś że wjedziesz w ruskim czołgu. To jak, jesteś już w Rosji?

1 minutę temu, Redbad napisał(a):

Tymczasem u tych 3 muszkieterów w guglu: do których krajów Polacy mogą polecieć bez wizy...

Kij z wizą.  Na paszport można do większości państw na jakiś miesiąc a potem jest problem.

1 minutę temu, mac napisał(a):

Jak straszą dla mnie to jasny sygnał, że nic nie będzie. Politycy nigdy prawdy nie powiedzą opinii publicznej.

Straszyli i w 1939.. Nic się nie stało. A nie, czekaj...

• Like 1

To czemu żaden z Was nie ruszy dupy i nie zorganizuje protestu przeciwko wojnie. 

Wszyscy chcą cpk ale nikt nie bierze dupy w troki żeby stworzyć stronę internetową, akcje promocyjna itp. Wszyscy tylko siedzą i pierdola jak to jest źle. 

Nasi rodzice stworzyli solidarność, potrząsnęli systemem i trochę się pozmieniało. Może nie idealnie ale ostatnie 30 lat polski to ciągły wzrost. 

Ja chetnie wlacze sie w taka inicjatywe podobnie jak 10 mln innych polakow. Potrzeba dzialania a nie lamentowania jak stare baby na straganie. 

Potrzebna jest meska decyzja i działamy. 

Ja mogę wyłożyć kasę na stronę, na grafikę, mogę ogarnąć kogoś kto zrobi akcje na insta, tik toku, fb i yt. Potrzeba tylko dobrego pomysłu i działania. 

Konfederacja spotyka się co tydzień w różnych miastach. Oni wiedzą jak zorganizować marsz niepodległości to wiedzą też jak zrobić pokojowy protest. 

• Like 2

8 minut temu, Gixer napisał(a):

To czemu żaden z Was nie ruszy dupy i nie zorganizuje protestu przeciwko wojnie

Ty żartujesz? Przecież Sykulski od miesięcy napierdala z agendą "stop wojnie, to nie nasza wojna" i co??? Dostał lepę onucy a kilku "wariatów" którzy są za taką inicjatywą pewnie publicznie się nie wychyli, bo jeszcze nie od samych ruskich ale i od Polaków w pizdę zbiorą.

Patrzmy realnie. Polacy to są zainteresowani kogo pobije jakiś kryminał czy celebrytka na Srejm MMA.

Edited by Redbad
  • Like 5

Przypominam, że Pisdziecy próbowali majstować przy konstytucyjnym prawie do własności by, jak to głosili, skonfiskować majątki ruskich oligarchów, których jak wiadomo w Polsce było pełno.

A nowa ekipa najpewniej sposobi się do przywrócenia powszechnego poboru, stąd straszenie wojną.

Zasada jest prosta: im bardziej straszą i dzielą społeczeństwo (wojna, aborcja, szczepionki), tym większy wał próbują przepchnąć. 

• Like 1

Godzinę temu, matthewx napisał(a):

Pisdzielcy to samo robili. Jeden h...

Pomimo ciągłego opowiadania przez liberalno-lewicowe politykierstwo/media - jak to: "PIS wpycha nas do wojny, bo oddał UKRom 300 czołgów i kilkadziesiąt haubic" ;) to jakoś przez 2 lata nie zrobili podobnych deklaracji co Donek i spółka.

Tak jak teraz o tym myślę... wszystko co POKO zarzucało PIS to zrobiło samo - w kilka miesięcy i bardziej. Uśmiechnięty faszyzm, "pułkownik" Sienkiewicz w mediach, wpychanie do wojny, łamanie praworządnośći/konstytucji, przekręty (pamięta ktoś jeszcze aferę wiatrakową, którą ukręcili zanim jeszcze rząd powołali?), itd... 🤡

8 minut temu, cst9191 napisał(a):

A nowa ekipa najpewniej sposobi się do przywrócenia powszechnego poboru, stąd straszenie wojną.

Potem cyk... powoła się EUropejską armię. Dowództwo będzie w Brukseli, a mięso armatnie z tej "gorszej" części EUropy.

Edited by BumTrarara
  • Like 2

2 godziny temu, Perun82 napisał(a):

Po prostu chcą byśmy się bali, tak jak w 2020 roku. Wieczne straszenie.

o to przykład

A tam, podobno się okazało, że to część starego nie do końca zdemontowanego systemu mikrofonów i nagłośnienia w tej sali w której miało być spotkanie. 

Zabierają Polakom wolność, a Polacy dramatyzują, że Tusk nie wybuduje CPK.

Gdyby PiS zrobił veto Zielonego Ładu, to byłby krzyk, że jesteśmy zacofani.
Jak nie zrobił weta, to potem poszły dyrektywy, że nie mogę kupić pieca gazowego.

Gdyby PiS reformował Polskę nie zważając na Niemców, to by krzyczeli że PiS zaprzepaścił KPO.

No więc PiS, aby dostać KPO sprzedał trochę wolności.

KPO i tak nie otrzymaliśmy. Reform nie zrobili.

Ludzie wybrali tych samych bandziorów, co odsunęli Olszewskiego od władzy, Tusk, Wałęsa.

KPO się znalazło, ale pójdzie na wsparcie Niemców.

Przyjadą islamiści i murzyni do Polski. Zaczną się namnażać, urodzą dzieci islamskie, które będą wg prawa Polakami,

przejmą państwo Polskie. Tak jak NIemcy, czy Anglię.

Ten gość dobrze prawi:

https://www.youtube.com/@Matka_Kurka

• Like 3

Godzinę temu, Redbad napisał(a):

Ty żartujesz? Przecież Sykulski od miesięcy napierdala z agendą "stop wojnie, to nie nasza wojna" i co??? Dostał lepę onucy a kilku "wariatów" którzy są za taką inicjatywą pewnie publicznie się nie wychyli, bo jeszcze nie od samych ruskich ale i od Polaków w pizdę zbiorą.

Patrzmy realnie. Polacy to są zainteresowani kogo pobije jakiś kryminał czy celebrytka na Srejm MMA.

No Sykulski mnie nie przekonuje. 

To co mnie przekonuje to 

"Chcesz pokoju to szykuj się na wojne"

W Polsce od dwóch lat powinna lecieć obowiazkowa sluzba wojskowa, szkolenia, zwiększona ilość wf w szkołach, budowa schronów, przeszkolenie obronne dla kobiet i mężczyzn którzy nie mogą odbyć zasadniczej służby wojskowej. 

Każdy obywatel powinien umieć strzelać i czyścić bron, umieć udzielić pomocy i wiedzieć co robić gdy coś się zacznie. 

Testy kwalifikacyjne i przydzielenie osobom nie przystępującym do obowiązkowej służby roli w przypadku konfliktu. Ty do logistyki, ty do dronow, ty do ataków hakerskich a Ty do zespołu odbudowującego uszkodzone elektrownie, schorny itp. 

Powinny być darmowe zajęcia prowadzone przez wfistow codziennie między 18 a 22 i w weekendy. Oni i tak chuja mają do roboty więc w wakacje powinni odpowiadać za organizowanie obozów survivalowych w bieszczadach

• Like 2

Ja bym się nie cieszył na waszym miejscu. Że sobie wyjedziecie i będziecie mieli spokój.

To co będzie się dziać to się przeniesie wszędzie a są gorsze rzeczy od wykrwawienia się od amunicji czy bombki.

A jak nie będzie gdzie uciekać wtedy się okaże kto jaki hura bura.

• Like 1

16 minut temu, Gixer napisał(a):

Każdy obywatel powinien umieć strzelać i czyścić bron, umieć udzielić pomocy i wiedzieć co robić gdy coś się zacznie. 

Przecież władza się boi, że to obróci się przeciwko niej.

• Like 5

23 minutes ago, kenobi said:

Zabierają Polakom wolność

Według Beaty Szydło, Tusk właśnie zadeklarował uznanie nadrzędności prawa UE nad polskim:

Przy okazji warto przypomnieć, że niemiecki sąd administracyjny jasno powiedział, że prawo niemieckie ma pierwszeństwo przed unijnym.

7 minutes ago, Brat Jan said:

Przecież władza się boi, że to obróci się przeciwko niej

Jakieś sto-kilkanaście lat temu, tereny Polski (pod zaborami) były stolicą światowego terroryzmu. Dziennie, statystycznie, zdarzało się po kilka zamachów na "urzędników okupanta". Do tego stopnia polscy terroryści słynęli w świecie przez dekady, że nawet Rosjanie do ataku na cara - wybrali Polaka.

I chociaż tego nie uczy się w szkołach, możecie mieć pewność, że dzisiejsi "urzędnicy berlińscy brukselscy" biorą historię Polski na poważnie... i się zabezpieczają. Bo historia lubi się powtarzać.

2 hours ago, mac said:

Jak straszą dla mnie to jasny sygnał, że nic nie będzie. Politycy

Gdyby to zależało wyłącznie od "naszych" polityków, to ci by zapasu papieru toaletowego nawet nie zorganizowali, nie mówiąc o reszcie "niezbędnych elementów" wszelkich działaniach zbrojnych.

Ale niestety niewiele, bardzo niewiele od nich zależy.

• Like 1
  • Thanks 1

https://dorzeczy.pl/opinie/583458/czarnecka-otwarcie-elektrowni-jadrowej-opoznione-o-siedem-lat.html

Standardowa platformiana zagrywka, opóźnienie taaaa. Nic nie powstanie ani elektrownia ani CPK. Tu ma być Bantustan. Będzie lotnisko w Berlinie jak mówił niedoszły prezydent Polski, którego poparło 10 mln obywateli. Jedyne co może być to kładka w Warszawie nad Wisłą i niech się Jagodno cieszy, zdjęcia na Facebooka. To społeczeństwo i tak nie zasługuje na CPK więc rząd na miarę narodu i ambicji. Wiecznie na kolanach.

• Like 2
  • Thanks 1

9 minut temu, Lucky Luke napisał(a):

Standardowa platformiana zagrywka, opóźnienie taaaa. Nic nie powstanie ani elektrownia ani CPK. Tu ma być Bantustan. Będzie lotnisko w Berlinie jak mówił niedoszły prezydent Polski, którego poparło 10 mln obywateli. Jedyne co może być to kładka w Warszawie nad Wisłą i niech się Jagodno cieszy

Oni się z tym nawet nie kryją.

Masz szparagi dla bałera zbierać, a nie budować elektrownie. Zresztą prąd sobie kupisz z Niemiec.

• Like 1

5 godzin temu, Mosze Red napisał(a):

Melduję pełną gotowość do zostania dzielną polonijną emigracją, której będzie bardzo przykro, że tu się dzieje źle.

Będę zagłuszał żal drinkami, pitymi przy basenie posilając się pysznym jedzonkiem z grilla.

Wiadomo, że najlepiej rozpacza się z dala od strefy konfliktu i z pełnym żołądkiem.

Wiadomo też, że najlepiej rozpacza się w dobrym towarzystwie, więc będę rozpaczał wraz z tymi, którzy mieli dość rozumu, żeby zatroszczyć się o siebie i swoje rodziny.

Tak mi dopomóż ja sam.

He, he...

Pamiętam jak na początku pandemii covid chwaliłeś się, że udało się dostać po za kolejnością do szczepienia, a tu okazuje się że jest to "eksperymentalna szpryca".

Miałeś też w planie emigrację do Paragwaju, kraju w którym przewrót, kryzys i chaos może nastąpić w każdej chwili choćby z powodu jakiejś epidemii:

https://www.rp.pl/swiat/art222531-koronawirus-paragwaj-prezydent-zachowa-stanowisko-zamieszki-w-stolicy

Tak że ten... śmieszki, heheszki, a życie życiem...

• Like 3

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.