Jump to content

Recommended Posts

Witam.

Od dłuższego czasu lubię sobie posłuchać, tymbardziej przez moją (jeszcze) młodą, buntowniczą naturę. Pan Witold Gadowski w swoim programie "Komentarz Tygodnia" ciekawie analizuje aktualne wydarzenia. Inicjuje nawet "Ruch Obrony Polaków", tworzony od spodu na podstawie spotkań otwartych organizowanych w różnych miastach kraju.
Nie oceniając efektów działań, czy też założeń, po prostu podoba mi się forma oraz znajomość wielu tematów od „podszewki”, czego przykładem poniższy odcinek odnośnie afery z zaginionymi 1,6mld złotymi i obajtkiem.

Wrzucam to video, może ktoś coś więcej wie na temat tego Pana (nie bywam w massmediach, a chętnie bym zweryfikował autentyczność) lub też ktoś sobie obejrzy i może coś z tego wyniesie.

Pozdrawiam.

• Haha 1

W covidzie gęgał z sensem. Po inwazji ruskich jak dla mnie rozum mu odjęło i gadziego syna  odpuściłem 🙂 A obecnie to nie wiem może znowu gada sensownie ale nie chce mi się wracać już. Cisnę samorozwój 🙂😉 

Słucham od lat, Witek jako byly dziennikarz śledczy ma dostęp do ciekawego info i przede wszystkim nie boi się mówić kontrowersyjnie - aż dziw że nie zdjęli mu kanału na YT. 

No o Warszawce mało co wspomina. Nie zauważyłem, bom sam południowiec.

Na tym weekendzie kiermasz dobrej książki w Krakowie organizowany przez jego wydawnictwo. Może sam się zakręcę, akurat na miejscu będę, to zapuszczę nochala.

Po stanie twarzy też bym wnioskował, że Pan Witold lubi wychylić ;) ale któż jest bez skazy xd

Byłem dzisiaj na kiermaszu. Wydawnictwa głównie katolickie, tematy religijne, kulturowe, etniczne (trochę tytułów o żydach,) i historyczne (II wś., PRL, ludobójstwa). 

Ok. godziny 17 ludzi było na prawdę sporo (do niektórych wydawnictw nie dało się dopchać), choć głównie wiekowych.

Ogólnie nic się nie dowiedziałem nowego, ale było miło. Stawiam jednak, że ich własna bańka ma zbyt twardą ściankę by przenikło weń coś z zewnątrz, bo ze starszymi ludźmi niestety jest często problem (wrzucę o tym wątek na dniach), by się otworzyli po prostu na dialog, by reagowali na zmiany. 

Po prostu wydaje mi się, że opieranie się na religijności jest w dzisiejszej perspektywie nieprzyszłościowe ^^.

Poczynania Pana Witolda dalej będę jednak śledził w miarę wolnego czasu.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.