Jump to content

Michał Kołodziejczak

Recommended Posts

44 minuty temu, Atanda napisał(a):

Wysoki poziom retoryki i wypowiedzi. Nie jest to głupi gość.

GNUjUtjXoAAKXpd?format=jpg&name=large

Energiewende (które zostało w końcu Zielonym Ładem), Angela Merkel (wschodnioniemiecka komunistka), KGB, Putin, itd... Wiec tego. 🤡

Edited by BumTrarara
  • Like 1
  • Haha 1

Ja o Kołodziejczaku powiem taką ciekawostkę, która może rzucić światło na to kto finansował jego działalnosc - przynajmniej w początkowym okresie.

W Łodzi jest taki lokalny biznesmen nie cieszący się sympatią mieszkańców - Piotr Misztal, m.in. były poseł na sejm V kadencji z Samoobrony. Ów biznesmen kupił działkę w samym centrum Łodzi u zbiegu ulicy Piotrkowskiej z al. Piłsudskiego i postanowił postawić budynek dumnie nazwany golden tower. Działka i ta budowa zasługują na osobny wątek dlatego nie rozwijam. Ale po licznych perypetiach, w 2022 roku, gdy budowa mogła już rozpocząć się, urządzono na tej działce turbokiczowatą imprezę w namiocie gastronomicznym: było wbijanie złotych szpadli, był występ jednego z trubadurów, był Michał Wiśniewski i pajacerka odstawiona przez Rutkowskiego, była akcja gdy przed krojeniem tortu pan Misztal podszedł i w ten tort wsadził palucha, oblizał go i dopiero pozwolił kroić i rozdać gościom. Był też tam, a jakże - Michał Kołodziejczak. Wtedy młody, strajkujący, nazywany czasem drugim Lepperem.

Wcześniej, przed opisywanymi wydarzeniami działka ta, która była prywatną własnością a znajdowała się nieopodal Urzędu Marszałkowskiego Województwa Łódzkiego, służyła za parking dla ciągników biorących udział w protestach rolników.

Link do fot z imprezy - by nie być gołosłownym:

https://expressilustrowany.pl/celebryci-na-dzialce-misztala-w-lodzi-na-ktorej-powstanie-golden-tower-kto-z-nich-zamieszka-w-wiezowcu-zdjecia/ar/c1-16302997

626295e33b5c9_o_large.jpg

626294c44f8f0_o_large.jpg

Dodam tylko - po kolejnych licznych perypetiach wspomniany golden tower nie powstał do dziś. Nie wiem nawet czy zakończono jakiekolwiek prace ziemne a bajzel w tym miejscu jest niesamowity.

Edited by Dassler89
  • Like 3
  • Thanks 1

11 minut temu, Jan III Wspaniały napisał(a):

czym podpadł?

Zupełnie niczym - pomysł aby tematy zaczynały się od imion i nazwisk polityków chodził mi od dawna. Zrobiłem sobie taki rachunek ich sumień, żaden ne zrobił nic aby ludowi żyło się lepiej - tylko dokręcanie śruby.  

Ps. Z tym zupełnie niczym to też przesadziłem - przecież to polityk. 

• Like 2

@zuckerfrei Zupełnie niczym - no nie do końca, a czy to i polityk? Polityk jakimś minimalnym sprytem się musi cechować, ten typ to zwykły karierowicz bez jakichkolwiek specjalnych umiejętności. Jeden z wielu Dyzmów sprzedających sprawy, o które tak zaciekle - niegdyś - walczyli.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.