Mosze Red Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 6 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 PiS protestuję przeciw Zielonemu Ładowi który sam podpisał. PO popiera budowę zapory na granicy. Przeciw której protestowali :). 7 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted May 15, 2024 Author Share Posted May 15, 2024 2 minuty temu, Baca1980 napisał(a): PiS protestuję przeciw Zielonemu Ładowi który sam podpisał. PO popiera budowę zapory na granicy. Przeciw której protestowali :). To jest tzw. Wałęsowska szkoła polityczna Jestem za, a nawet przeciw przeciw. 9 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 "Pierdel, serdel, burdel.":). 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cst9191 Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 14 minut temu, Baca1980 napisał(a): PiS protestuję przeciw Zielonemu Ładowi który sam podpisał. W czasie swoich rządów Zjednoczona Prawica z entuzjazmem przedstawiała założenia Zielonego Ładu. Jarosław Kaczyński w 2021 roku w rozmowie z Polskim Radiem mówił, że jest to „bardzo trudne przedsięwzięcie i zawierające w sobie pewne elementy ryzyka” , ale dodawał, że „ten plan jest po prostu czymś, w czym warto uczestniczyć nawet za pewną cenę”. Prezes PiS podkreślał, że ten pomysł pozwoli „pchnąć Europę do przodu, a w tym także takie państwa jak Polskę”. vs. Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński stwierdził podczas piątkowego briefingu, że Zielony Ład jest dziełem Platformy Obywatelskiej. Na dowód swojej tezy przytaczał wyniki głosowania, które „uruchamiało proces Zielonego Ładu”, a w którym „za” mieli głosować europosłowie obecnie rządzącej koalicji, a „przeciw” europosłowie Zjednoczonej Prawicy. https://www.tvp.info/77456355/jaroslaw-kaczynski-zielony-lad-to-dzielo-platformy-obywatelskiej-weryfikujemy-slowa-prezesa-pis 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 Spokojnie, od czego jest wojna co resetuje "trudne kwestie". 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obliteraror Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 Ostatnio nasze lokalne polityczne wariatkowo przechodzi transformację w szpiegomanię i polowanie na rosyjskich agentów. Albo prędzej "rosyjskich agentów", bo każdy może być przecież rosyjskim agentem Klimat niebezpiecznie już bliski komisji McCarthego. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 @Mosze Red bardzo sobie ceniłem filmy ww Pana, ale parę tygodni temu wysłuchałem jednego nagrania nie pamiętam którego, zerknę to wkleję - uszy mi zwiędły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan III Wspaniały Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 PO czy PiSowi ja się nie dziwie. Próbują wszystkie sztuczki, żeby utrzymać się koryta. Ba, ja ich nawet podziwiam w jaki sposób im się ciagle to udaje. Bo utrzymać się przez tak długi czas na szczycie nie jest łatwo. Serio, w pewnym sensie szanuje to. Ja mam pretensje w pierwszej kolejności do mediów i dziennikarzy. To są najgorsze, sprzedajne świnie, które robią więcej zła niż niejeden polityk. Jakby byli uczciwi to tak by informowali ludzi o wszystkim co się dzieje, że każdy pojedynczy polityk który cokolwiek by miał na sumieniu, więcej by się do koryta nie dostał. W drugiej kolejności mam pretensje do ludzi, którzy od lat głosują na te same gęby. Wybaczcie rodacy, którzy mieszkacie w PL i macie plany co do tego kawałka ziemii ale ja chcę, żeby w tym kraju zapanowała bieda. Niech piszczy, niech nie będzie nic. Lubi być bydło traktowane jak bydło to niech będzie. Niech dalej zwolennicy Kaczyńskiego pokazują palcem na Tuska i na odwrót a w tle niech jebią 60% podatki, niech czekają 4 lata do lekarza, niech otrzymują głodowe emerytury i niech zarabiają ochłapy. Niech dostają takie rachunki za prąd, żeby zastanawiali się czy stać ich na uruchomienie piekarnika w niedzielę. Pozwolenia, zezwolenia oczywiście płatne na wszystko: od zbierania grzybów, przez łowienie ryb po zbieranie chrustu. Zabrać auta, poruszać się rowerem a jak nie pasuje to siedzieć z dupą w domu. Kontrolować każdy ruch, sprawdzać, wzywać na tłumaczenie się ze wszystkiego. Wiem, że brutalnie ale może by wtedy coś dotarłoby do tych przepranych łbów. Chociaż pewności nie mam. 11 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 4 godziny temu, cst9191 napisał(a): „ten plan jest po prostu czymś, w czym warto uczestniczyć nawet za pewną cenę”. 2 godziny temu, Jan III Wspaniały napisał(a): Wiem, że brutalnie ale może by wtedy coś dotarłoby do tych przepranych łbów. Chociaż pewności nie mam. Nie. Byle starczyło na kiełbasę, wódkę i piwo na sobotniego grilla u szwagra to nic się nie zmieni. Zbyt długo żyję w tym Bantustanie aby mieć chodź cień nadziei na cokolwiek. 3 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 4 godziny temu, Jan III Wspaniały napisał(a): Ja mam pretensje w pierwszej kolejności do mediów i dziennikarzy. To są najgorsze, sprzedajne świnie, Wlasciciele mediów decydują co pokazać. Na pewno niejednemu rzetelnemu człowiekowi złamali karierę. Czyli kasa decyduje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan III Wspaniały Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 35 minut temu, Brat Przemysław napisał(a): Wlasciciele mediów decydują co pokazać. Na pewno niejednemu rzetelnemu człowiekowi złamali karierę. Czyli kasa decyduje. Bardzo często ludzie oglądają jakiś program, telewizje dla prowadzącego np. Monika Olejnik, Rafał Ziemkiewicz czy Krzysztof Stanowski. Stano co prawda nie był w telewizji ale założył swoj kanał, zarabia znakomicie i ma dosyć spore zasięgi, jest w pewien sposób niezależny. To jest przykład w jaki sposób można być dziennikarzem, nie tracąc przy tym twarzy. Robi po swojemu. To są ludzie z wysoką rozpoznawalnością, im nie grozi brak ofert. Wszystko kwestia pomysłu, znajomości i kapitału jakim się dysponuje ale zazwyczaj te rzeczy idą ze sobą w parze. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Przemysław Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 3 minuty temu, Jan III Wspaniały napisał(a): Stano co prawda nie był w telewizji ale założył swoj kanał, zarabia znakomicie i ma dosyć spore zasięgi, jest w pewien sposób niezależny. Nie wiem co to za typ -tak to jest z jego zasięgami. Niestety beton musi zobaczyć w telewizorze żeby uwierzyć. 3 minuty temu, Jan III Wspaniały napisał(a): Monika Olejnik Stokrotka to wiadomo co za jedna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan III Wspaniały Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 @Brat Przemysław wiesz ja nie mówię jak jest, bo każdy widzi. Ja przez naście lat ubierałem mundur i pewnych rzeczy nie robiłem, bo mi honor i pewne zasady nie pozwalały. Ludzie płacili podatki na mnie, w pewnym sensie ich reprezentowałem i nie mogłem sobie pozwolić robić co mi się podoba. Ja miałem służyć temu społeczeństwu a nie na odwrót. Podobnie postrzegam zawód dziennikarza. To jest bardzo duża odpowiedzialność. Masz coś do powiedzenia ważnego ludziom, to bądź rzetelny, sprawiedliwy i uczciwy albo zamilcz i weź się za coś innego, bo w przeciwnym razie szkodzisz podwójnie. To jest bardzo wrażliwe zajęcie. Mało ludzi się zastanawia ile dziennikarze wyrządzili pośredniej, świadomej krzywdy. Oni nie ponoszą konsekwencji, bo wszystko jest w białych rękawiczkach ale coraz częściej ja na nich patrzę już nie tyle co na propagandę ale narzędzie ucisku. Przypomnij sobie 2020/2022, co te oszołomy z telewizorów zrobiły ludziom w głowach, że jeden drugiemu życzył śmierci. Rozumiesz jaka to siła? Mimo, że media nie były aż tak rozbudowane, to Goebbels dobrze wiedział jak potężne jest to narzędzie. Dobrze chociaż, że coraz więcej ludzi zaczyna widzieć jaka propaganda idzie ze ścieku medialnego. Co prawda jeszcze musi dużo czasu minąć ale widać, że coś zaczyna raczkować. Poczytaj sobie komentarze pod losowym, proponowanym artykule na fb np. o globalnym ociepleniu czy innym, głośnym temacie. Marny sprzedawca propagandy vs. zwykli ludzie. Za duży kontrast, nie widać nawet nici porozumienia, bo od dawno nie w tym rzecz. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadamichi Kuribayashi Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kespert Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 (edited) On 5/15/2024 at 5:30 PM, Jan III Wspaniały said: Poczytaj sobie komentarze pod losowym, proponowanym artykule na fb Możliwość anonimowego komentowania praktycznie już zanikła w internecie, przynajmniej w "masowych" środkach przekazu. Parę dni temu wyciekło, że znany portal gromadził listę osób, które "lajkowały" treści gejowskie... po co, jakiemu szejkowi to sprzeda, co szejk z tym zrobi - nie wiadomo. Ale możesz być pewny, że na podobne pomysły wpadnie każdy, kto będzie mógł podpierdalanie "nieprawomyślnych" - zmonetyzować. On 5/15/2024 at 5:30 PM, Jan III Wspaniały said: Rozumiesz jaka to siła? Der Onet. Propagowanie przekazu dnia, na przykład z miażdżycą / z murzynem / z LGBT / z rozwodem jako "wyzwoleniem" w tle. Od dekad. Teraz dołączył "seksworking", aborcja na życzenie w wieku 15 lat, i tak dalej... Obserwujemy pokolenie, które dorosło w tych warunkach. Ostatnio 30-latek, drugi raz złapany w firmie na grubym kłamstwie, najpierw się wykręcał w stylu że "to nie jego ręka", a potem myślał, że będzie mu wszystko przebaczone jak powie, że "on się jeszcze uczy" - zamiast przyznać się i przeprosić. Będzie takich więcej, będzie gorzej... Edited May 16, 2024 by Kespert 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morgan86 Posted May 17, 2024 Share Posted May 17, 2024 W dniu 15.05.2024 o 17:07, Jan III Wspaniały napisał(a): Bardzo często ludzie oglądają jakiś program, telewizje dla prowadzącego np. Monika Olejnik, Rafał Ziemkiewicz czy Krzysztof Stanowski. Stano co prawda nie był w telewizji ale założył swoj kanał, zarabia znakomicie i ma dosyć spore zasięgi, jest w pewien sposób niezależny. To jest przykład w jaki sposób można być dziennikarzem, nie tracąc przy tym twarzy. Robi po swojemu. To są ludzie z wysoką rozpoznawalnością, im nie grozi brak ofert. Wszystko kwestia pomysłu, znajomości i kapitału jakim się dysponuje ale zazwyczaj te rzeczy idą ze sobą w parze. Wannabe. Krzysio jest poukładany z PISem bardziej niż ktokolwiek z Was myśli. Dostał ogromne możliwości, które są kontrolowane. Nie wszystko musi być widać. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alejandro Sosa Posted May 17, 2024 Share Posted May 17, 2024 (edited) 4 minuty temu, Morgan86 napisał(a): Wannabe. Krzysio jest poukładany z PISem bardziej niż ktokolwiek z Was myśli. Dostał ogromne możliwości, które są kontrolowane. Nie wszystko musi być widać. Dokładnie, już o tym wcześniej pisałem wielokrotnie. Nawet nazbierał w tej telewizji masę "lewaków" czy fajnopolactwa, jest i Tede, więc młodzież to ogląda i łyka ukryty zawoalowany znienawidzony PiS, który później zmieni nazwę, ludzie się przegrupują jak to zawsze bywało i hooooop! Edited May 17, 2024 by Alejandro Sosa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vodkas85 Posted May 17, 2024 Share Posted May 17, 2024 W dniu 15.05.2024 o 16:29, Brat Przemysław napisał(a): Wlasciciele mediów decydują co pokazać. Na pewno niejednemu rzetelnemu człowiekowi złamali karierę. Czyli kasa decyduje. Nie tylko karierę ale i kark. Zniszcz kilku, a całe środowisko będzie potulne jak na goi przystało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts