Strongowaty Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 Cześć! Mieszkanie które wynajmuje potrzebuje ulepszeń. Głównym problemem jest HAŁAS. Jedna ściana w pokoju jest przy klatce schodowej więc wszystko słyszę. Drzwi domowe są zjebane, kopem bym wygiął te aluminium więc słyszę hałas sąsiadów naprzeciwko, w dodatku najemca wymyślił że podzieli duże mieszkanie na dwa małe mieszkania więc mam dodatkowy korytarz który dzielą te oto drzwi które nie dociskają do futryny przez co zapachy sąsiadów docierają do mojego mieszkania. Na górze jest dziecko które codziennie napierdala maraton, w dodatku jak ktoś chodzi to podłoga skrzypi co mnie czasem w nocy budzi. Rury od wody z góry są blisko mojej ściany przez co gdy puszczają wodę, słyszę jak to wszystko leci, szumi. Wisienka to patologia z góry jak krzyki na dziecko i późniejszy jego płacz albo sąsiad złota rączka który od x czasu ma remont w mieszkaniu co jest ultra zabawne jak wierci coś o 23. Czy mogę to wszystko wygłuszyć? Kupić jaką gąbkę, matę, poprowadzić na całą ścianę, na sufit, na drzwi a te drzwi jeszcze jakimś cudem docisnąć? Nie widzę mieszkania zastępczego na to, jest w zielonej lokalizacji przez co powietrze się zgadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perun Posted May 15, 2024 Share Posted May 15, 2024 Dobrym rozwiązaniem wydają się podwieszane ustroje akustyczne (mała ingerencja w sufit- po 4 dziury na ustrój) Link do konstrukcji DIY 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts