Marek Kotoński Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 Dzień dobry, Czuję, jak jelita zawijają mi się w supeł z nerwów - nie cierpię prosić o finansowe wsparcie, ale zmieniłem zdanie po dwóch obserwacjach. 1. Wklejam na Plusujemy.pl codziennie linki z ciekawymi informacjami z Internetu, głównie YouTuba - i praktycznie KAŻDY kanał, w swoim opisie daje nr. konta do zbierania pieniędzy, zachęca do kupna kawy, wpłat na PayPal czy Patronite itd. Gdybym tego nie kasował (jak się wejdzie na kanał to widać, kasuję tylko z opisu na Plusujemy), to portal z newsami wygląda jak portal pomocowy, nie napisane jest o czym twórca nagrywa, tylko ściana linków do wpłat. Skoro wszyscy praktycznie proszą o wsparcie swojej twórczości (i słusznie), to dlaczego ja, mając z tym problem, mam nie poprosić, skoro ostatnie kilkanaście lat działam dla dobra ludzi w nieszczęściu? Brzmi patetycznie, wiem, ale tak właśnie jest. Nie bez powodu od lat chodzę po sądach i tyle znakomitych person chce te miejsce zniszczyć. I im głośniej wrzeszczą żeby zamknąć forum, bo niepotrzebnie denerwuje mężczyzn jakimiś rozwodami czy utratą dzieci 🙂, tym wyraźniej widać, że niejeden łajdak stracił możliwość oszukania czy wykorzystania kogoś. Bardzo mnie to cieszy, bo jeden wściekły ludzki pasożyt, to przeważnie jeden porządny człowiek, który ma szanse na lepsze, radośniejsze życie. 2. Od kilku dni czekałem na przelew z ostatniego lajwa, by mieć na rachunek za jeden z serwerów forum. Właśnie w tej chwili pieniądze wpłynęły, rachunek opłacę ale jeszcze zostaje telefon i Internet. Za niecałe dwa tygodnie znowu trzeba szykować 5 stów na Plusujemy, a mam 300 z hakiem. Czy uzbieram? To zależy czy ktoś kupi w sklepie strefasamca.pl jedną z moich i Reda książek. Ja już nie mówię o kupnie jakichś rarytasów, jak jedzenie czy ubranie, ale o zwykłych rachunkach. I zdaję sobie doskonale sprawę, że bieda w Polsce narasta. Wiem że sami jesteście często w fatalnej sytuacji ekonomicznej i bardzo wam tego współczuję. Napiszę cynicznie - jest w moim interesie, żebyście mieli dużo pieniędzy, pławili się w bogactwie, bo i mi z tego skapnie. Dlatego właśnie - co trochę zabawne w tym pełnym zawiści i zazdrości świecie - moje współczucie jest szczere 🙂 Dlatego informuję, że ostatecznie te pieniądze pożyczę, ostatecznie zacznę sprzedawać coś ze swoich małych kolekcji latarek i noży (Ganzo, Ruike, rzadziej ColdSteel itd.) więc proszę nie czuć się zobowiązanym. Nie głoduję, nie mam sznura na szyi, nie upadnę przez dłuższy czas. Po prostu jest mi ciężko mieć uczucie, że całe dnie coś robię i obecnie nie stać mnie nawet na utrzymanie "biznesu". A jak każdy człowiek, chciałbym też czasem kupić coś dla przyjemności, zwłaszcza że zahamowana (mam nadzieję) cukrzyca, odebrała mi życiową radość jedzenia cukierków Wiem że może to śmiesznie brzmieć, ale praktycznie oprócz snu i domowych powinności, istnieje dla mnie tylko dbanie o to wszystko. Ani urlopu latami, ani wyjazdów, tylko praca i szydzenie na zmianę z wyzwiskami, sytuację ratują spacery z niegrzecznym kundlem i rozpieszczanie wiecznie sfochowanego Kocura. Całe te zwierzęce towarzystwo kradnie (głównie wołowinę) i mną manipuluje. W takiej zwierzęcej patologii zmuszony jestem żyć Chociaż przyznam, że po kilku wygranych sprawach hejt znacznie opadł. Chętnych na szczęście brakuje, po tym gdy stało się jasne, że latami będę jeździł po Polsce, robił procesy i je prawdopodobnie wygrywał. No cóż, nie odpuszczę nikomu, kto wystartował z "łapkami" do bliskich mi osób. To jest straszne, że jest tyle nienawistnych osób, chcących krzywdy dla bliźniego swego. Sami tracą czas i nerwy, oraz odbierają je innym ludziom. Takie ludzkie kleszcze No i tyle, wybaczcie że wprowadzam zamieszanie. Czuję że jeszcze się odbiję - pracuję, atakuję rzeczywistość i albo pęknie ona albo ja 🙂 Chciałbym jeszcze coś zrobić, żeby porządni ludzie mieli lepiej, a za przeproszeniem kurwiszony obojga płci, miały gorzej w rujnowaniu innym życia. Dziękuję i pozdrawiam. Zajrzyjcie czasem też na samczeruno i ecoego.pl, moje stare artykuły o życiu i kobitach. Na jutubach jestem na RadioSamiec2, bo pierwsze mi skasowali masowymi zgłoszeniami. Kilka lat pracy (ponad tysiąc nagrań i video) ot tak skasowali. Trochę boli nadal. Później wystarczyło książki rozdawać za darmo i wszystko zaczęło upadać. A ZUS zapłacić trzeba... są jeszcze kanały na których obecnie nie nagrywam, więc Marek Kotoński, hihistoria i chyba samiecgame, jakoś tak. Nagrywałem tam, jak dostaję łomot w grach komputerowych. Ech, nie mają szacunku do starszych Panów Zapraszam do lektury e-książek i audycji głosowych, jest 19 książek i kilka nagrań - strefasamca.pl Mbank 97 1140 2004 0000 3902 4436 3874 Marek Kotoński. PayPal - [email protected] Tipply, czyli program do obsługi donejtów na moich lajwach, biorą sute prowizje https://tipply.pl/u/pieszczoch 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 Poszło. Ku chwale imperium. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 Oczywiście poszedł skromny donejt 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmr Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 Poszło. pozdrawiam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magos Dominus Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 3 godziny temu, Marek Kotoński napisał(a): zachęca do kupna kawy czy Patronite itd. To są moim zdaniem warte rozpatrzenia opcje. Patronite to w miarę stabilne źródło dochodu. Kupno "kawy" to też kilka złotych do przodu. Nie wiem, jak to wygląda od strony rozliczeń z us, ale na pewno, któryś z braci to ogarnia. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iceman84PL Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 Wpłaciłem na paypal, za trzy dni będzie u ciebie kaska😉 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiepura Posted May 16, 2024 Share Posted May 16, 2024 (edited) Poszło, Marek załóż Fundację to będzie łatwiej. Jest tyle grantów, z firm można dawać darowizny i odliczać od podatku. Możesz na plusujemy dostać granty rozwojowe na grubą kasę z dotacją +70% a realnie 90%-100%. Naprawdę masz chyba depresję bo teraz dla ogarniętych ludzi jest eledorado. Nigdy w historii Polski tak łatwo się nie zarabiało dobrych pieniędzy. Ooo na przykład do plusujemy możesz zrobić Spółkę PSA i chętnie Ja kupię (i pewnie koledzy i koleżanki też) udziały, dodatkowo zrobi się wycenę i BGK zrobi ci wejście kapitałowe. https://www.bgk.pl/male-i-srednie-przedsiebiorstwa/inwestycje/wejscia-kapitalowe/wejscie-kapitalowe-z-projektu-przedsiebiorcze-warminsko-mazurskie/ https://www.bgk.pl/male-i-srednie-przedsiebiorstwa/inwestycje/wejscia-kapitalowe/wejscie-kapitalowe-z-projektu-jeremie2-dla-wojewodztwa-zachodniopomorskiego/ https://www.bgk.pl/male-i-srednie-przedsiebiorstwa/inwestycje/wejscia-kapitalowe/historie-klientow/ lub inne opcje https://hugetech.pl/ https://www.funduszeeuropejskie.gov.pl/wyszukiwarka/mikro-male-i-srednie-przedsiebiorstwa/#/3756=Mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa Głowa do góry i do przodu. Edited May 16, 2024 by kiepura literówki 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kotoński Posted May 17, 2024 Author Share Posted May 17, 2024 Dziękuję serdecznie. Udało mi się opłacić jeden rachunek na forum, innych nie ma póki co. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted May 18, 2024 Share Posted May 18, 2024 W dniu 16.05.2024 o 23:04, kiepura napisał(a): Naprawdę masz chyba depresję bo teraz dla ogarniętych ludzi jest eledorado. No ale po co takie rzeczy pisać? Chłop zmaga się z chorobą od wielu lat. Myślę, że takie uwagi są nie na miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts