Maxivoice Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Hej. Ostatnio targają mną dziwne myśli. Zerwałem z dziewczyną. Ja 32 lata a ona 18. W tym roku 19. Ukrainka z daddy issues. Byliśmy razem 8 miesięcy. Dziewica religijna która chce czekać do ślubu. Obecnie studiuje i rzuca prace, żeby się skupić na nauce i do studiów dyrygentury bo to zawsze było jej marzeniem. Ona ma staromodny model rodziny. Według niej to po stronie faceta leży ogarnięcie mieszkania i utrzymania rodziny. A ona będzie się zajmować domem. Mężem i dziećmi i zapewniać ognisko domowe. Trochę mnie ta wizja rozwaliła. Bo w stolicy to trzeba by zarabiać z 10k żeby spełnić jej wizję. Wynająć chatę i utrzymać oboje. Super Biedny nie jestem. Mieszkanie kupione w mojej miejscowości w woj. Lubelskim. 100k zainwestowane w kryptowaluty i z 20k zostawione na drobne wydatki i przeżycie plus lekka praca 5k miesięcznie. Ale szczerze to mnie ta wizja przeraziła. Nie widzę jak miałbym to ogarnąć , żeby na to wszystko starczyło hajsu. Dlatego zerwałem z nią bo nie widziałem w tym przyszłości. Może okazałem się niedojrzały ale nigdy bym nie pomyślał że będę miał utrzymankę w stolicy. Od miesiąca próbuje ją odzyskać ale ze średnim skutkiem.Co Wy o tym myślicie? To ze mną jest coś nie tak czy ze światem? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kogut Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 6 minut temu, Maxivoice napisał(a): Ukrainka z daddy issues. Byliśmy razem 8 miesięcy. Dziewica religijna która chce czekać do ślubu. Dziękuję. Dobranoc. Co Ty chcesz odzyskiwać? Masz zamiar spierdolić sobie resztę życia to nie zastanawiaj się tylko klękaj z pierścionkiem. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alejandro Sosa Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Jeśli ci to pomoże to ze 100% pewnością już ją pokrywają inni. Może nawet panowie którzy nie są w stanie kupić sobie paczki fajek. Jeśli się dostatecznie zepniesz, żeby sobie zjebać życie to pewnie dostrzeże twoją męskość i do ciebie wróci na jakiś czas żeby pokorzystać z twoich pieniędzy. Mam nadzieje, że pomogłem. Pozdrawiam cieplutko. 7 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 (edited) Popieram Twoją decyzję. Utrzymywanie dorosłego człowieka, bo zabawa w dom to nie za bardzo. Można mieć różnicę w zarobkach i więcej się dokładać na coś, ale bez przesady, nie dajmy się zwariować. Każdy by chciał frajera, żeby za darmo zapierdalał, niewolnika na całe życie. Nie bądź niewolnikiem. Edited May 24, 2024 by mac 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 https://www.urbandictionary.com/define.php?term=hoeflation 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husquarna Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Cóż, mądra decyzja. Uroda kiedyś przeminie, a i tego mógłbyś nie doczekać bo mogłaby odjeżdżać regularnie na motocyklu z gościem w skórze, gdy ty byś wypruwał sobie żyły, żeby starczyło wam na ten tradycyjny model rodziny, możliwe, że z czasem coraz to kolejne roszczenia co do wielkości mieszkania czy auta, wiem niby fantazja, ale za dużo już w życiu widziałem, jeżeli chodzi o takie akcje. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Ungern von Sternberg Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 (edited) Staromodny model rodziny i chce wykonywać typowo męskie zajęcie - dyrygować orkiestrą? Niezła aparatka. Jak ma staromodny model to niech studiuje księgi religijne i kucharskie. Dziergać na drutach potrafi? Edited May 24, 2024 by Roman Ungern von Sternberg 13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Wszystko masz wyżej napisane, szczególnie mac ładnie to ujął. Dziewczyna jest prawdopodobnie oderwana od rzeczywistości i zaraziła cię obłędem. Jak ładnie wygląda to nikt jej nie powie, że gada bzdury, tylko albo jej potakują albo milczą, Ona studiuje dyrygenturę, czy zamierza bo nie rozumiem z twojego postu. Jeśli tak to szacunek, ale moim zdaniem buja w obłokach. Racjonalnie patrząc na dyrygenturę. Z tego co na szybko sprawdziłem limit przyjęć to jest 3(!) osoby na studia licencjackie i 3 osoby na studia mgr w Krakowie. Inne uczelnie nie podają danych. Osiem uczelni w Polsce kształci na tym kierunku. To jedne z najbardziej elitarnych studiów. Studia są droższe jak medycyna (nie pamiętam danych, ale dyrygentura była na pierwszym miejscu jeśli chodzi o kosztochłonność). Ćwiczenia dla 1 (!) studenta prowadzi dwóch wykładowców. Czyli np. profesor prowadzący zajęcia gra na fortepianie, a obok doktor na skrzypcach. To minimalny zestaw, żeby zasymulować orkiestrę ;). 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chcni Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Pozbyłeś się potencjalnego pasożyta, który spierdoliłby Ci całe życie. Wygrałeś, a nie przegrałeś. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Rzuca pracę dla studiowania dyrygentury? To za co będzie studiować, jeść, mieszkać itp? Chociaż w sumie. Dobry profil na Tinderze i mogłaby mieć obiad od spermiarzy codziennie. Da się 🤭 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Król Jarosław I Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Rozumiem jak oczekuje tego bo : b. dobrze zarabiasz, jesteście kupę lat, dołożyła się swoją pracą albo wsparciem do sukcesu itd. A tak to ja pojebało. Ciebie z resztą też. 24 minuty temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a): Staromodny model rodziny i chce wykonywać typowo męskie zajęcie A to swoją drogą.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ego Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 (edited) A może chce mieszkać w ziemiance, przecież to jest "staromodniejsze" Co ludzie mają z głowami, ze wszystko podkładają do siebie, o ile to jest spójne Z ICH wyobrażeniami. 10k w Warszawie dla rodziny, faktycznie chce mieszkać w ziemiance. Odzyskasz ją spokojnie, zarób 20k miesięcznie, dobrze się ubierz, kup BMW i będziesz ją miał;D Czasy się zmieniły. Dżungla. Edited May 24, 2024 by Ego 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WsiunzSuchej Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Kupienie kota w worku to szaleństwo pomijając że ślub to skrajnie niekorzystna umowa dla mężczyzny to tradycyjny model rodziny dawno się skończył. Udostępniła inne dziury czy wzięła cię na przeczekanie ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ego Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Teraz do mnie to dotarło, z tą dewiacją tfu, dewastacją...dobra dyrygenturę. Bo ona chce Tobą/ Nami dyrygować. Myślę, ze ma to sens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerry Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Ojej, szuka frajera który będzie na nią łożył w Warszawce? Jęśli ma 18 lat i jest ładna to karuzela kutangów w Wawce zaskoczy tak że aż wyskoczy z łożyska. Kolego NIGDY ALE PRZENIGDY nie rób niczego pod kobiete. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alejandro Sosa Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 1 minutę temu, jerry napisał(a): karuzela kutangów w Wawce No właśnie, karuzela karuzeli nie równa? Jestem ciekaw czym różni się taka karuzela w Radomiu, Szczecinie i w Warszawie. Najfajniejsza w stolicy pewnie? Ale to może jakaś rezerwatka by się wypowiedziała, chętnie poczytam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 (edited) Nie wiem autorze czego ty oczekujesz od stworzenia zwanego kobietą. Że co nagle znajdziesz taką co będzie ci oddawać pół wypłaty albo dokładać do wszystkiego. Pewnie ma być jeszcze młoda i atrakcyjna. Zapomnij... Moim zdaniem ona powiedziała ci jaki model związku preferuje tobie to nie pasowało i kończysz ok twoja decyzja ale teraz nagle chcesz do niej wrócić? Moim zdaniem to z tobą jest coś nie ok ona gra w otwarte karty ty nie wiesz czego chcesz. Mówicie że baba pasożyt - ale większość kobiet jest taka. Moim zdaniem czasy wspólnego dorabiania to już przeszłość, panie wchodzą na gotowe albo spuszczają was w kiblu. Równość płci, równouprawnienia, bezinteresowna miłość można przyrównać z baśniami Andersena. Kobieta jak widać nic nie musi może rozwijać swoje pasje, za co oczekiwania od mężczyzn są na poziomie 200%. A czemu może bo ma opcje, nie ten jeleń będzie kolejny i to nawet w tan sam dzień jak się postara. Edited May 24, 2024 by smerf 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriTo Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 2 godziny temu, Maxivoice napisał(a): Ja 32 lata a ona 18. Ty plus osiemnastoletnie dziecko... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magos Dominus Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 (edited) Po co jest prestiżowe studia, skoro chce zajmować się domem i dziećmi? Jakoś tego nie widzę. Już wiem, chce na tych studiach poznać nadzianego faceta, którego będzie stać na każdą zachciankę, a w tym domu to nie będzie zbyt często. Edited May 24, 2024 by Magos Dominus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 A pamiętaj również, że apetyt w miarę jedzenia rośnie... Nie to żebym zniechęcał, bo są faceci, którzy odnajdują się w zapierdolu dla swojej księżniczki i mitycznego ogniska rodzinnego, ale skoro już teraz zapala Ci się lampka, to chyba nie chcesz za 5 lat usłyszeć: - co to jest 10 tys w dużym mieście??? Zwariowałeś, trzeba było sobie nie zakładać rodziny, wiesz jak ja mam ciężko, te wakacje 3 razy w roku to nie tak dużo, masz wyprane, obiad zamówiony, tfuuu przygotowany jak wracasz, ogarnij się chłopie! 😉 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imiennik Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Ślub i dzieci w tych czasach do tego z równouprawnionym nierobem? Zajebisty pomysł, powodzenia 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxivoice Posted May 24, 2024 Author Share Posted May 24, 2024 Dzięki chłopaki za słowa otuchy. No ona żyje w bajce i obłędzie i przekazała ten obłęd mi. Nie spaliśmy ze sobą przez 8 miesięcy bo ona jest dziewica i czeka do ślubu. Wiem że to chore trochę ale dzisiaj i takie dziewczyny się zdarzają. To za sprawą bardzo kontrolującej matki i jej głębokiej wiary. Może jak kolejny ją zgwałci czy coś to wtedy wejdzie na karuzele kutangów. Teraz jeszcze nie albo uzna że to czekanie do ślubu z sexem to błąd bo się nie doczeka i chłopak ją przeleci I zostawi to pogrom. pójdzie w cug. Póki tego nie zaznała i życie i faceci jej nie przeorali psychicznie wystarczająco to się trzyma swoich postanowień ale w jej wieku wszystko się może jeszcze zmienić. Wziąłem sobie dziecko i teraz płacę za to cenę psychicznie. Bo cos tam jednak budowaliśmy i była "zakochana" dopóki nie zerwałem z nią i powiedziałem że mam wyjebane w taki model rodziny. Ale myślę że życie ją jeszcze zweryfikuje. Dzieciaka Studiuje gówno muzykologie na uw bo nigdzie indziej się nie dostała z jej wynikami i też myślę że na dyrygenture się nie dostanie. Nie ma opcji. Jest wielu ludzi z większymi talentami po takich studiach i nic nie robią. Dzisiaj zawod artysty to zero hajsu i ogromna konkurencja. I potem będzie wielki płacz I pretensje do mnie że jej życie zmarnowałem i teraz muszę jej to wynagradzać. To niespełniona artystka. Egoistka.egocentryczna. wszystko na nic jednym słowem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strongowaty Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 Jądra by mi wybuchły 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lxdead Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 3 godziny temu, Roman Ungern von Sternberg napisał(a): Staromodny model rodziny i chce wykonywać typowo męskie zajęcie - dyrygować orkiestrą? Niezła aparatka. Jak ma staromodny model to niech studiuje księgi religijne i kucharskie. Dziergać na drutach potrafi? Gotować - ale tak konkretnie, gospodarować w domku, ogarniać wydatki domowe, w sensie wiadomo, jako facet zakupisz, ale to ona powinna wiedzieć czego i ile oraz - jak przystało na porządną, rasową gospodynie domową - minimalizować, niwelować zbytnie, zbyteczne koszta. Która to dziś umie? Większość dziewuch dzisiaj myśli, że gospodyni domowa to "kura", która musi i ma tylko gotować, sprzątać i prać, niańczyć dzieciaki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubertius Posted May 24, 2024 Share Posted May 24, 2024 4 godziny temu, Maxivoice napisał(a): Ukrainka z daddy issues 4 godziny temu, Maxivoice napisał(a): Byliśmy razem 8 miesięcy 4 godziny temu, Maxivoice napisał(a): Dziewica religijna która chce czekać do ślubu 4 godziny temu, Maxivoice napisał(a): Według niej to po stronie faceta leży ogarnięcie mieszkania i utrzymania rodziny 4 godziny temu, Maxivoice napisał(a): Ona ma staromodny model rodziny 4 godziny temu, Maxivoice napisał(a): Od miesiąca próbuje ją odzyskać ale ze średnim skutkiem No chyba ją zjeba***... . Wszystkie powyższe punkty razem połączone pokazują, że ma w poważaniu jakąkolwiek relację z Tobą. @smerf ma racje. Dzisiejsze laski za nic mają 'budowanie razem'. Ma być przyjście 'na gotowe', a potem 'hyc' i 'pójście dalej'. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts