patryk230582 Posted June 9, 2024 Share Posted June 9, 2024 Półtora roku temu oszukał mnie koleś budowlaniec. Klasyka, wziął zaliczki i właściwie nawet dobrze nie rozpoczął remontu. Brał gotówkę, brak Bliki na siostrę. Wygrałem szybko w e-sądzie, komornik nic nie może znaleźć bo typ nawet konta nie ma. Od razu po oszustwie znalazłem 6 osób które też oszukał z czego 3 przystąpiły do zawiadomienia do prokuratury. No i po półtora roku prokurator go zdążył przesłuchać, nie odpowiada na maile, trudno się z nim umówić bo wiadomo ściga handlarzy koksem i morderców. Czy macie pomysł jak podejść do tej sprawy aby grubas (taki przydomek zyskał mój oszust) poszedł do pierdla ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorgen Svensson Posted June 9, 2024 Share Posted June 9, 2024 No cóż, wymiar w pl to śmiech i kpina. Kiedyś gość przekrecil mnie na olx na 2k PLN pomimo tego, że jestem dość obeznany w kupowaniu to tu to tam. Sprawa trwała ponad 2 lata, prokuratura umorzyła postępowanie ze względu na to, że słup na którego nazwisko było konto w banku zmarł. Prokuratura uznała, że sprawdza zmarł i umorzyła sprawę. Jakim trzeba być upośledzonym umysłowo, żeby myśleć, że to był sprawca to nie mam głowy. Także, prawo działa świetnie u nas dla przestępców i oszustów. A najlepiej co wychodzi prokuraturze to dręczenie ludzi co nic nie zrobili, albo zrobili to co powinnie zrobić w ramach prawa użycia broni np. Przykro tak mówić, ale kraj z mokrego kartonu. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted June 9, 2024 Share Posted June 9, 2024 Kiedy weźmiesz sprawy w swoje ręce to zainteresują się tym szybciej tzn Tobą. Ten kraj to karton. Jest więcej poszkodowanych - odsiadka ale na pryczy tylko do roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henryk Posted June 9, 2024 Share Posted June 9, 2024 Oczekujesz od innych wsparcia za własne błędy? Teraz chcesz kolesia wsadzić do " pierdla" jak to nazwałeś ale nie pomyślałeś o tym jak gościowi zaliczki dawałeś? W życiu chodzi o podejmowanie decyzji z głową a nie wsadzaniu ludzi do pierdla. Cierp ciało coś chciało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowódca plutonu Posted June 10, 2024 Share Posted June 10, 2024 Na jaką kwotę Cię oszukał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kespert Posted June 10, 2024 Share Posted June 10, 2024 On 6/9/2024 at 7:23 AM, patryk230582 said: jak podejść do tej sprawy Cierpliwie ale grzecznie wiercić dziurę. Aż zajmą się sprawą, żeby sobie oszczędzić dalszej irytacji. Niestety, znajomy z budowlańcem dopiero po siedmiu latach doszedł sprawiedliwości - a i tak nie odzyskał kasy, a "budo" czeka na wolności na możliwość odbycia kary... On 6/9/2024 at 8:31 AM, Jorgen Svensson said: A najlepiej co wychodzi prokuraturze to dręczenie ludzi co nic nie zrobili Praworządny człowiek ręki na władze nie podniesie, a przestępca - o, taki nie ma skrupułów i mógłby jeszcze przemoc zastosować... nielegalną... Po co kontrolować Policję, jak cała ich praca i tak podlega kontroli prokuratury? Wystarczy położyć łapy na prokuraturze: https://www.wprost.pl/przeglad-prasy/112855/rozlozyl-policyjna-akcje-a-potem-awansowal.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk230582 Posted June 14, 2024 Author Share Posted June 14, 2024 W dniu 9.06.2024 o 16:06, Henryk napisał(a): Oczekujesz od innych wsparcia za własne błędy? Teraz chcesz kolesia wsadzić do " pierdla" jak to nazwałeś ale nie pomyślałeś o tym jak gościowi zaliczki dawałeś? W życiu chodzi o podejmowanie decyzji z głową a nie wsadzaniu ludzi do pierdla. Cierp ciało coś chciało Nie wierzę że czytam te głupoty. Zastanów sie nad soba trochę man. W dniu 10.06.2024 o 11:03, Kespert napisał(a): Cierpliwie ale grzecznie wiercić dziurę. Aż zajmą się sprawą, żeby sobie oszczędzić dalszej irytacji. Niestety, znajomy z budowlańcem dopiero po siedmiu latach doszedł sprawiedliwości - a i tak nie odzyskał kasy, a "budo" czeka na wolności na możliwość odbycia kary... Praworządny człowiek ręki na władze nie podniesie, a przestępca - o, taki nie ma skrupułów i mógłby jeszcze przemoc zastosować... nielegalną... Po co kontrolować Policję, jak cała ich praca i tak podlega kontroli prokuratury? Wystarczy położyć łapy na prokuraturze: https://www.wprost.pl/przeglad-prasy/112855/rozlozyl-policyjna-akcje-a-potem-awansowal.html no dokładnie chyba zostaje wiercenie dziur bo czytam ze prokurator i tak zrobi tak jak sobie wymyśli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts