Jump to content

Recommended Posts

Półtora roku temu oszukał mnie koleś budowlaniec. Klasyka, wziął zaliczki i właściwie nawet dobrze nie rozpoczął remontu. Brał gotówkę, brak Bliki na siostrę. Wygrałem szybko w e-sądzie, komornik nic nie może znaleźć bo typ nawet konta nie ma. Od razu po oszustwie znalazłem 6 osób które też oszukał z czego 3 przystąpiły do zawiadomienia do prokuratury. No i po półtora roku prokurator go zdążył przesłuchać, nie odpowiada na maile, trudno się z nim umówić bo wiadomo ściga handlarzy koksem i morderców. Czy macie pomysł jak podejść do tej sprawy aby grubas (taki przydomek zyskał mój oszust) poszedł do pierdla ?

No cóż, wymiar w pl to śmiech i kpina. Kiedyś gość przekrecil mnie na olx na 2k PLN pomimo tego, że jestem dość obeznany w kupowaniu to tu to tam. Sprawa trwała ponad 2 lata, prokuratura umorzyła postępowanie ze względu na to, że słup na którego nazwisko było konto w banku zmarł. Prokuratura uznała, że sprawdza zmarł i umorzyła sprawę.

Jakim trzeba być upośledzonym umysłowo, żeby myśleć, że to był sprawca to nie mam głowy. 

Także, prawo działa świetnie u nas dla przestępców i oszustów. A najlepiej co wychodzi prokuraturze to dręczenie ludzi co nic nie zrobili, albo zrobili to co powinnie zrobić w ramach prawa użycia broni np.

Przykro tak mówić, ale kraj z mokrego kartonu.

• Like 5

Oczekujesz od innych wsparcia za własne błędy?

Teraz chcesz kolesia wsadzić do " pierdla" jak to nazwałeś ale nie pomyślałeś o tym jak gościowi zaliczki dawałeś?

W życiu  chodzi o podejmowanie decyzji z głową a nie wsadzaniu ludzi do pierdla. 

Cierp ciało coś chciało 

On 6/9/2024 at 7:23 AM, patryk230582 said:

jak podejść do tej sprawy

Cierpliwie ale grzecznie wiercić dziurę.

Aż zajmą się sprawą, żeby sobie oszczędzić dalszej irytacji.

Niestety, znajomy z budowlańcem dopiero po siedmiu latach doszedł sprawiedliwości - a i tak nie odzyskał kasy, a "budo" czeka na wolności na możliwość odbycia kary...

On 6/9/2024 at 8:31 AM, Jorgen Svensson said:

A najlepiej co wychodzi prokuraturze to dręczenie ludzi co nic nie zrobili

Praworządny człowiek ręki na władze nie podniesie, a przestępca - o, taki nie ma skrupułów i mógłby jeszcze przemoc zastosować... nielegalną...

Po co kontrolować Policję, jak cała ich praca i tak podlega kontroli prokuratury? Wystarczy położyć łapy na prokuraturze:

https://www.wprost.pl/przeglad-prasy/112855/rozlozyl-policyjna-akcje-a-potem-awansowal.html

• Sad 1

W dniu 9.06.2024 o 16:06, Henryk napisał(a):

Oczekujesz od innych wsparcia za własne błędy?

Teraz chcesz kolesia wsadzić do " pierdla" jak to nazwałeś ale nie pomyślałeś o tym jak gościowi zaliczki dawałeś?

W życiu  chodzi o podejmowanie decyzji z głową a nie wsadzaniu ludzi do pierdla. 

Cierp ciało coś chciało 

Nie wierzę że czytam te głupoty. Zastanów sie nad soba trochę man.

W dniu 10.06.2024 o 11:03, Kespert napisał(a):

Cierpliwie ale grzecznie wiercić dziurę.

Aż zajmą się sprawą, żeby sobie oszczędzić dalszej irytacji.

Niestety, znajomy z budowlańcem dopiero po siedmiu latach doszedł sprawiedliwości - a i tak nie odzyskał kasy, a "budo" czeka na wolności na możliwość odbycia kary...

Praworządny człowiek ręki na władze nie podniesie, a przestępca - o, taki nie ma skrupułów i mógłby jeszcze przemoc zastosować... nielegalną...

Po co kontrolować Policję, jak cała ich praca i tak podlega kontroli prokuratury? Wystarczy położyć łapy na prokuraturze:

https://www.wprost.pl/przeglad-prasy/112855/rozlozyl-policyjna-akcje-a-potem-awansowal.html

no dokładnie chyba zostaje wiercenie dziur bo czytam ze prokurator i tak zrobi tak jak sobie wymyśli.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.