Jump to content

Multimedialna stacja samochodowa

b4ry

Recommended Posts

Czołem

Znudziło mi się odpalanie nawigacji w telefonie i wymyśliłem sobie, że kupię stację multimedialną do samochodu. Miał ktoś z Was styczność z takim urządzeniem i może coś polecić, odradzić, albo podrzucić pomysł czym się kierować?

Główne kryteria:

- GPS, żeby dobrze chodziło Google maps. 

- dobry uchwyt do umocowania jej do kokpitu. Jakoś nie jestem fanem klejenia do szyb

- możliwość instalowania aplikacji. Zależy mi na Youtube i Canal+

- kabel minijack. Zakładam, że w samochodzie z BT będzie łączył się telefon. Więc muzyka z urządzenia musi lecieć po kablu do głośników w samochodzie.

Kompletnie nie zależy mi kamerach cofania.

Leci do mnie radyjko na Androidzie z AliExpress za 600 zł. Jak Ci się nie spieszy to za kilka tygodni dam znać jak się spisuje.

Na forach dyskusyjnych ludzie mówią, że 4GB RAM to minimum, a reszta to loteria. No zobaczymy 😉 Na plus jest, to że model, który wybrałem jest wyprofilowany do kształtu deski rozdzielczej mojego auta i nie będę musiał kombinować z jakimiś zaślepkami. 

Zdecydowanie misi być dużo ramu. Niecałe 2 lata temu dałem na Ali 

635pln za radio z 1Gb pamięci, tragedia. 

Niby wszystko działa plug&play ale yanosik i spotify to już dla niego za dużo.

Dziś bym inwestował bardziej w coś dużo mocniejszego, lub coś co po prostu obsłuży "androidauto" i skipiuje ekran z telefonu.

• 1 month later...

Ja osobiście też myślałem nad takim czymś i doszedłem do wniosku, że zbytnio nie widzę sensu czegoś takiego, skoro w smartfonie jest wszystko to samo i szybko się znudzi taka zabawka. Jeszcze opłacać dodatkową kartę SIM z internetem czy udostępniać go ze smartfona na to urządzenie, bezsensowne koszta lub bezsensowne ładowanie obu urządzeń.

Lepiej kupić uchwyt, ładowarkę USB pod gniazdo zapalniczki (lub transmiter) i kabel USB.

No chyba, że faktycznie tak dużo oglądasz filmów w samochodzie i jeździsz codziennie na nawigacji, to wtedy może to mieć sens. Masz jeszcze opcję po prostu wstawić tablet i udostępniać ekran ze smartfona, jeśli zależy Ci na większym ekranie, no ale to też wiąże się z ładowaniem obu urządzeń.

Edited by Adiós

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.