b4ry Posted June 10, 2024 Share Posted June 10, 2024 Czołem Znudziło mi się odpalanie nawigacji w telefonie i wymyśliłem sobie, że kupię stację multimedialną do samochodu. Miał ktoś z Was styczność z takim urządzeniem i może coś polecić, odradzić, albo podrzucić pomysł czym się kierować? Główne kryteria: - GPS, żeby dobrze chodziło Google maps. - dobry uchwyt do umocowania jej do kokpitu. Jakoś nie jestem fanem klejenia do szyb - możliwość instalowania aplikacji. Zależy mi na Youtube i Canal+ - kabel minijack. Zakładam, że w samochodzie z BT będzie łączył się telefon. Więc muzyka z urządzenia musi lecieć po kablu do głośników w samochodzie. Kompletnie nie zależy mi kamerach cofania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuckerfrei Posted June 10, 2024 Share Posted June 10, 2024 Nie wiem co za auto ale nie lepiej wymontować to co w oryginale i zamatować panel w miejsce radia? To chyba wszytko chodzi na android, co dla mnie jest wadą ale alternatywy chyba nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
horseman Posted June 11, 2024 Share Posted June 11, 2024 Leci do mnie radyjko na Androidzie z AliExpress za 600 zł. Jak Ci się nie spieszy to za kilka tygodni dam znać jak się spisuje. Na forach dyskusyjnych ludzie mówią, że 4GB RAM to minimum, a reszta to loteria. No zobaczymy 😉 Na plus jest, to że model, który wybrałem jest wyprofilowany do kształtu deski rozdzielczej mojego auta i nie będę musiał kombinować z jakimiś zaślepkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzgqdn Posted June 11, 2024 Share Posted June 11, 2024 Zdecydowanie misi być dużo ramu. Niecałe 2 lata temu dałem na Ali 635pln za radio z 1Gb pamięci, tragedia. Niby wszystko działa plug&play ale yanosik i spotify to już dla niego za dużo. Dziś bym inwestował bardziej w coś dużo mocniejszego, lub coś co po prostu obsłuży "androidauto" i skipiuje ekran z telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adiós Posted July 17, 2024 Share Posted July 17, 2024 (edited) Ja osobiście też myślałem nad takim czymś i doszedłem do wniosku, że zbytnio nie widzę sensu czegoś takiego, skoro w smartfonie jest wszystko to samo i szybko się znudzi taka zabawka. Jeszcze opłacać dodatkową kartę SIM z internetem czy udostępniać go ze smartfona na to urządzenie, bezsensowne koszta lub bezsensowne ładowanie obu urządzeń. Lepiej kupić uchwyt, ładowarkę USB pod gniazdo zapalniczki (lub transmiter) i kabel USB. No chyba, że faktycznie tak dużo oglądasz filmów w samochodzie i jeździsz codziennie na nawigacji, to wtedy może to mieć sens. Masz jeszcze opcję po prostu wstawić tablet i udostępniać ekran ze smartfona, jeśli zależy Ci na większym ekranie, no ale to też wiąże się z ładowaniem obu urządzeń. Edited July 17, 2024 by Adiós Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts