Blondyneczka Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Wczorajszy mecz Turcja - Gruzja to zdecydowanie jeden z NAJLEPSZYCH na tym euro!!! Piękne gole strzelił Mert Müldür z tureckiego klubu Fenerbahçe (w tym roku drudzy w lidze tureckiej) i Arda Güler. Ma dopiero 19 lat, a już występuje w Realu. Na koniec gol Aktürkoğlu z Galatasaray na pustą bramkę. Ogólnie o wiele lepszy styl gry porównując do meczu towarzyskiego z Polską. Gruzini też walczyli, szczególnie ładne ostanie 15 minut pierwszej połowy meczu. Chyba obejrzę jeszcze raz, bo jestem psychofanką Szkoda Czechów po wczoraj. Ładnie też oglądało się Słowaków, którzy wygrali z Belgami 1-0. Niemcy też w ładnej formie (w eliminacjach Turcja pokonała Niemców 3-2). Dziś Chorwaci, kibicuję im. I oczywiście Polska mistrzem euro, zobaczycie. ❤️ BTW na instagramie krążą filmy jak kibice z Albanii łamią makaron przed kibicami z Włoch, a Austriacy bagietkę przed Francuzami. Oby tak Austria nie rozbiła butelki polskiej czystej w piątek, bo będzie nieprzyjemnie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 11 minut temu, Blondyneczka napisał(a): Arda Güler. Ma dopiero 19 lat, Widać, że chłopak ma papiery na grę, szarpał jakby miał już w nogach ze dwa takie turnieje. Co ciekawe pobił rekord wiekowy Cristiana Ronalda (dialekt Szpakowskiego 😂) Przy okazji zdałem sobie sprawę z tego jak stary jestem, bo doskonale pamiętam debiut Chrystjano 😂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondyneczka Posted June 19, 2024 Author Share Posted June 19, 2024 Zgadzam się, a gra w Realu dopiero od 2023. Wcześniej też był w Fenerbahçe. Co ciekawe Fener obejmuje teraz Mourinho. 12 minut temu, Redbad napisał(a): pamiętam debiut Chrystjano faktycznie właśnie o tym przeczytałam, 20 lat nikt go nie przebił. I Ronaldo przegrał o 2 tygodnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 4 minuty temu, Blondyneczka napisał(a): faktycznie właśnie o tym przeczytałam, 20 lat nikt go nie przebił. I Ronaldo przegrał o 2 tygodnie. Ciekawe czy pociągnie tyle co CR, dla którego to już 6 finał ME!!! Można go lubić lub nie, ale to jest maszyna. Mój ulubiony Ronaldinho swoją karierę tuż po 30stce zamienił na sambę, alko i dzifki, no ale to braziliano z krwi, kości i duszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondyneczka Posted June 19, 2024 Author Share Posted June 19, 2024 Jest zdecydowanie niesamowitym piłkarzem. Dlatego nie mogę się doczekać meczu Portugalia - Turcja. Szkoda, że znowu trafiliśmy na Francuzów. Moglibyśmy być w grupie z Portugalią i tym razem wygrać. W 2016 na euro przegraliśmy z nimi w karnych jednym golem, to był też piękny mecz. Jeszcze Błaszczykowski grał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
icman Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Tak, Turcja - Gruzja to był mecz pełen zapału i młodzieńczego polotu. Portugalia słabiutko, brak pomysłu, Ronaldo imo więcej przeszkadzał niż pomagał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 19 minut temu, Blondyneczka napisał(a): Moglibyśmy być w grupie z Portugalią i tym razem wygrać. No nie wiem 😉 Przecież Portugalia wczoraj prowadziła atak za atakiem, fakt Ronaldo niewidoczny, ale reszta momentami grała jak opętana - walka do końca, nieuznany gol nie zgasił w nich woli walki, nawet w ostatnich minutach, rozegrali to koncertowo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondyneczka Posted June 19, 2024 Author Share Posted June 19, 2024 To po prostu takie moje niespełnione marzenie, że odgrywamy się za 2016 rok. 🤣 strasznie było mi żal Błaszczykowskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redbad Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 4 minuty temu, Blondyneczka napisał(a): To po prostu takie moje niespełnione marzenie, że odgrywamy się za 2016 rok. 🤣 strasznie było mi żal Błaszczykowskiego Szkoda, bo graliśmy jak równy z równym, a i tak daleko zaszliśmy. No ale taki futbol. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MG-42 Posted June 19, 2024 Share Posted June 19, 2024 Warto patrzeć na grę a nie na sam wynik. W dłuższej perspektywie nie da się wieźć na fuksie. Warto przeanalizować np. MŚ kto fuksem wygrał MŚ noo może Anglicy yyy chyba to był 68r. Nieee 66r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amperka Posted June 21, 2024 Share Posted June 21, 2024 Ja dzisiaj w typerku 1:1 Polska-Autria. Nie mogłam się przemóc, żeby obstawić porażkę naszych. Myśli determinują efekty, więc cała naprzód. Jaram się Ciekawe jaki garniak włoży dzisiaj Probierz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amperka Posted June 21, 2024 Share Posted June 21, 2024 Smuteczki ale Francja-Holandia to mecz dla koneserów. Bez Kiljana nie ma fanu. Kurcze, ja czułam ze z tymi Austriakami to naprawdę mieliśmy szanse. W pierwszej połowie poezja. W drugiej połowie jakaś padaka. Ja mam wrażenie, że to Lewy tak źle działa na zespół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondyneczka Posted June 21, 2024 Author Share Posted June 21, 2024 Spokojnie spokooojnie, mamy wciąż szanse. Musimy tylko wygrać we wtorek z Francją 10-0, a jak Austria przegra z Holandią 8-0 to już całkiem totalny luz i wychodzimy z grupy kochani!!! A w przerwie modlitwa narodowa za Szczęsnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxMen Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 (edited) Widzę panie też interesują się piłką nożną i oglądają mecze, a czy znacie facetów którzy się nie interesują piłką nożną i nie oglądają meczy? Ja osobiście nie interesuje się piłką nożną, nie oglądam męczy i ogólnie mam wyebane na to. O tym, że są jakieś mistrzostwa euro dowiedziałem się przypadkiem dzwoniąc do dalszego kumpla i ten taki rozemocjonowany coś krzyczy do telefonu i mówi, że mecz ogląda, to pytam co za mecz, w nogę? Tak Polska- Holandia ! Pytam czy to towarzyski czy jakiś punktowy, to mówi no jak to, no o mistrzostwo Europy. No więc ja tak się interesuje piłką nożną 🤷 Edited June 22, 2024 by MaxMen 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amperka Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 @MaxMen mój mąż się nie interesuje. W domu ja oglądam mecze. Syn się wkorbił w grę (6 lat) I zaczął grać w lokalnej szkółce piłkarskiej (szkółka założona w 1920 r.), to teraz się mąż interesuje, ale losami tej szkółki i jej osiągnięciami. Śmieje się on, że jak gra Zryw Pcim z FC Malowana to jest 8:10 i to jest widowisko, a nie po 90 minutach 0:0 Ja po prostu bardzo lubię oglądać widowiska sportowe. Wszystko się wydaje tam takie szczere i prawdziwe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adri Posted June 22, 2024 Share Posted June 22, 2024 17 godzin temu, MaxMen napisał(a): Widzę panie też interesują się piłką nożną i oglądają mecze, a czy znacie facetów którzy się nie interesują piłką nożną i nie oglądają meczy? Ja oglądam tylko mistrzostwa, jakieś grubsze „imprezy” , natomiast mój mąż i większość w sumie mojej rodziny nie interesuje sie piłką nożną. Ale oglądają siatkówkę, a mój tata jest największym zapaleńcem tenisa jakiego znam, zakochany w jakiejś Pani Szarapowej od kiedy byłam dzieckiem 😆 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondyneczka Posted July 3, 2024 Author Share Posted July 3, 2024 Demiral i Günok bohaterami narodowymi wczorajszego spotkania Turcja-Austria!!! Nie ma dziś żadnego meczu, dziwnie jakoś chyba potrzebuję odwyku od piłki nożnej XD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amperka Posted July 5, 2024 Share Posted July 5, 2024 Moje typy na dzisiaj; Hiszpania – Niemcy ( 1-1 / 0-0 / 4:5) Portugalia – Francja (1:2) No i zobaczymy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted July 5, 2024 Share Posted July 5, 2024 (edited) Szpejn wygra z berlinkami 2:1 Port wygra z reprezentacją Afryki 2:0 A finał będzie Afryka vs Uchodźcy czyli Francja vs Niemcy Edited July 5, 2024 by SzatanK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amperka Posted July 6, 2024 Share Posted July 6, 2024 @SzatanK nawet coś ugrałeś - Szpejn wygrała. A było tak blisko, myślałam, że będą karne. Nie myślałam, że kiedyś to napiszę, ale..... szkoda Niemców. Typy na dzisiaj: Anglia – Szwajcaria (1-0) Holandia – Turcja (1-1/0-0/4-5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted July 6, 2024 Share Posted July 6, 2024 1 godzinę temu, Amperka napisał(a): @SzatanK nawet coś ugrałeś A no A chciałem napisac, że będą karne w meczu francja vs portugalia i francja wygra 😅 Tylko napisałem życzeniowo, że port strzeli dwie bramki wbrew sobie. Wszystko przez to, że byłem ciekaw czy przypuszczenia o Ronaldo okazą się słuszne od jednego youtubera, że nie strzeli ani jednej bramki. Ronaldo wiek dopadł i chyba nogi już odmawiają mu posłuszeństwa. Mam wrażenie, że grał jakby nogi miał drewnianie w jakimś sensie. Pewno kontuzje zrobiły swoje. Prawdę mówiąc, możliwie że Portugalia była mniej efektywna we wykończeniu akcji, bo zwyczajnie posiadali emeryta w teamie 😉 I żeby nie było, że jestem hejterem ale takie są niestety fakty. Tu filmik jakie błędy popełnia w Al-Nasir: A dla nas żuczków to oczywiście przestroga, że wieku człowiek nie oszuka. 0:41 jest smutnym wyrazem agresji jak dla mnie za swoje własne nie powodzenie. Dzisiaj obstawiam... 1:1 dla Herbatek i sera z dziurami a w karnych wygra...Hmmm....Szwajcaria A drugi mecz to Marihuana zwyciężcy z Donerami 3:1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amperka Posted July 10, 2024 Share Posted July 10, 2024 (edited) @SzatanK wczoraj pierwszy raz dobrze wytypowałam wynik jabadabaduuuuu!! (Ale i tak na stracie wszystko) Więc za ciosem: Dzisiaj: Anglia-Holandia 2:1 Dawaj teraz Ty, ostatnio było ino, ino Edited July 10, 2024 by Amperka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted July 10, 2024 Share Posted July 10, 2024 @Amperka obstawiam 2:1 dla Amsterdamów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amperka Posted July 10, 2024 Share Posted July 10, 2024 (edited) 25 minut temu, SzatanK napisał(a): @Amperka obstawiam 2:1 dla Amsterdamów No to zobaczymy. Na razie jest równo 2:1 dla Anglii, 90.00 minuta. Ale ze mnie dobrze typująca typiara trolololololo Edited July 10, 2024 by Amperka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzatanK Posted July 10, 2024 Share Posted July 10, 2024 17 minut temu, Amperka napisał(a): Ale ze mnie dobrze typująca typiara Faktycznie byś wygrała Dobra typiara jestes, trzeba oddać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts