elogejter Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Cześć bracia. Poleciałem za granicę zarabiać, podwyższyć komfort życia, zbierać na kolejne mieszkanie. Swoje mieszkanie wynająłem. Rozmowa telefoniczna z dziewczyną ok, przyszła oglądać zadowolona, podobało jej się, mówiła mi że uwielbia porządek, że zawsze dba itp. Zazwyczaj kaucję brałem w gotówce, nawet wcześniej ludzie mi płacili kaucja + 1msc z góry, niektórzy dwa chcieli placic. Tutaj miałem inna umowę przygotowana. Kaucja płatna do 1 lipca na konto, odstępne z góry do 10 każdego miesiąca. Może robie over reacting ale: 1. Panna wprowadzała się w sobotę na mieszkanie totalnie nawalona. Wprowadzało ją dwóch typów, generalnie patologia gadali o wyrokach itp. 2. Wiadomość od sąsiada: ta twoja lokatorka to jakaś patologia? Stoi jakas laska narąbana przed domofonem i próbuje wejść, mieszkanie twoje jest otwarte. 5min później wiadomość Właśnie z schodów spadła albo się wyjebała, ale doszła chyba do mieszkania bo drzwi zamknęła. 3. Chodziła pukala po sąsiadach wszystkich żeby jej tv wlaczyc. Pijana. 4. Rozmawiala z kimś przez telefon na balkonie i zalila się że nie ma pieniędzy, że nie wie co ma zrobić. Chciałbym żeby to był tylko taki jeden jej wybryk, ale nie urodziłem się wczoraj. Wiem że 1 lipca napisze do niej o potwierdzenie przelewu wpłaty kaucji i albo nie odpisze, albo będzie coś ściemniać, że wpłaci to jest szansa 10% Mam w umowie zapiski https://zapodaj.net/plik-igzEHY1IPr I teraz zastanawiam się jak to sensownie rozegrać, jeśli nie wpłaci kaucji wysłać jej wypowiedzenie mailowo i trochę przestraszyć plus wiadomość na whatsapp typu Witam zgodnie z nie wywiązaniem się z umowy która zawarliśmy, nie wpłacenie kaucji w określonym terminie wypowiadam pani umowę w trybie natychmiastowym. Ma Pani czas na wyprowadzkę do dnia xxx, rozmawiałem już z prawnikiem, jeśli pani tego nie zrobi niestety pociągnę panią do odpowiedzialnosci . Wiem że jak ma trochę oleju w głowie to się pewnie to nie skończy na szybkiej wyprowadzce. Mam niby w umowie że jeśli nie płaci mogę wynajac jeden pokoi osobom xxx i ona im musi udostępnić całe mieszkanie tzw wynajmowanie karkom. Ogólnie jak będzie robić problem to wyłączam jej prąd, nie wiem czy gaz też mogę, ale na korytarzu jest skrzynka z bezpiecznikiem tzw korek. Wykręcam, zamykam skrzynkę na klodke. Najgorsze że mnie w polsce nie ma. To wszystko utrudnia Generalnie źle dobrałem lokatora. Wiem popełniłem błąd - nauczka na całe życie Jeśli ktoś ma jakieś sensowne rady, jak to z głowa rozegrać proszę o kontakt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerf Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Ogólnie to wdepnąłeś w gówno i teraz będzie bardzo śmierdzieć, wiesz jakie jest prawo w PL -kartonie? Zanim się komuś coś wynajmuje to trzeba zrobić dobry skan takiej osoby. Połowa społeczeństwa w tym kraju to ludzie chorzy psychicznie. Mój sąsiad z bloku wynajął młodej parce niby wydawali się normalni a później się zaczęło, brak opłat za chatę w mieszaniu pite, palone i ćpane, grozby pod adresem sąsiada żeby się odjebał bo mu coś ktoś zrobi inne kwiatki. Minęło jakieś dwa lata nie obyło się bez spraw sądowych, policji, wyłamywania zamków i drzwi wywozy tony śmieci i generalnego remontu mieszkania... Myślę że już ma dosyć najmu na jakiś czas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted June 30, 2024 Author Share Posted June 30, 2024 @smerf dużo ludzi było oglądać, były wporzadku osoby ale niestety większość ogladala i dzien później mówili że to jednak dziękują narazie. Ta dziewczyna też zrobiła dobre wrażenie. Może nie tak jak poprzednicy ale zapowiadało się całkiem ok. Zobaczę jutro jak się sytuacja potoczy z wplata kaucji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magos Dominus Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Gówno jej zrobisz, zwłaszcza, że jesteś za granicą. Prawo w Polsce jest tak zjebane, a patologia dobrze o tym wie. Wynajmuje się tylko pokój żeby potem móc w ogóle do mieszkania wejść. Na razie zachowaj spokój, ale możesz się szykować do ciężkiej przeprawy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted June 30, 2024 Author Share Posted June 30, 2024 @Magos Dominus mam tak umowę stworzona. Wynajmuje jej wszystko bez pokoju numer 1. Sa zapiski w umowie ze w razie konfliktu mogę wejść do pokoju numer 1 i mogę korzystać z kuchni salonu łazienek i ciągu komunikacyjnego. @Magos Dominus https://zapodaj.net/plik-bmnSFDY4Un 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 (edited) Patologia jest obeznana w "swoich prawach". Moim zdaniem to już etap, gdzie kombinuj szybko jak ograniczyć straty. Jeśli masz plan B z karkami to właściwie jeśli nie będzie kasy do maksymalnie wtorku/środy nie ma się co patyczkować. Jak odetniesz jej prąd to jeszcze może cię o nękanie podać. Poważnie. Możesz wyłączyć normalnie, ale wydaje mi się, że i tak jej podepnie "Zakład energetyczny" (ma umowę przecież w ręku) na nią po prostu, zapisze licznik. Jeśli to nie najem okazjonalny z podpisanym notarialnie adresem do wywózki, to wytaczaj największe działa, bo może być problem. Trzymaj kontakt z sąsiadami, im też w sumie powinno zależeć, żeby odbyło się to spokojnie. Edited June 30, 2024 by Piter_1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorgen Svensson Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Ponoc w wawie jest jakaś firma która zajmuje się takimi lokatorami. Z tego co słyszałem mają bardzo dobra skuteczność, ale nie są tani. Nie pamiętam nazwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 3 minuty temu, Piter_1982 napisał(a): . Jeśli masz plan B z karkami to Gorzej jak lokatorka dogada się z tryskającymi teściem karkami zamiast z elogejterem. Bo taka opcja sytuacyjna też może się wydarzyć.🤔🤦😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted June 30, 2024 Author Share Posted June 30, 2024 9 minut temu, Piter_1982 napisał(a): Jak odetniesz jej prąd to jeszcze może cię o nękanie podać. Poważnie. Możesz wyłączyć normalnie, ale wydaje mi się, że i tak jej podepnie "Zakład energetyczny" (ma umowę przecież w ręku) na nią po prostu, zapisze licznik. Umowę ma w ręku. Są zapisy że liczniki maja być przepisane na nia. Zrobiłem protokoły zdawczo - odbiorcze wysłałem jej z gazownia jakiś problem, tauron wysłała mi SS że licznik został przepisany ale nie dostałem, żadnego maila z taurona a powinienem z tego co pamiętam. Także watpie że też tauron przepisała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Montella26 Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Różnie bywa. Znam przypadek, że rodzinka nie płaciła i 6 tys długu babeczka miała. Toż to skurwysyństwo. A julke co w razie czego wypierdolisz na zbity ryj i tyle. Ruchalna? Czy sub 5? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HermannBrunner Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 12 minut temu, Montella26 napisał(a): Ruchalna? Czy sub 5? W sensie jak nie będzie miała kasy na opłaty to może zarobić w inny sposób? 🤣 I kto ma w życiu łatwiej nawet, jak nie ma hajsu??? 😂😅😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted June 30, 2024 Author Share Posted June 30, 2024 A może zie będzie dupcyc za hajs żeby mieć na opłaty. Szczerze nie wnikam jak będzie kasa wpływała to mam wywalone na to czym się zajmuje. Byle by patologi nie odpierdalala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Król Jarosław I Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Przecież nie ma hajsu na prawników, nie ma go w ogóle sama to przyznała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 11 minut temu, Król Jarosław I napisał(a): Przecież nie ma hajsu na prawników, nie ma go w ogóle sama to przyznała. Nie martw się, przejdzie uniwersytet imienia Madki Karyny na kafeterii czy innych netkobietach Tam jej opiszą jak nie dać się wywalić przez najbliższe 5 - 8 lat. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Król Jarosław I Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 2 minuty temu, Mosze Red napisał(a): Nie martw się, przejdzie uniwersytet imienia Madki Karyny na kafeterii czy innych netkobietach Tam jej opiszą jak nie dać się wywalić przez najbliższe 5 - 8 lat. Potem założę temat o koledze który eksmituje partnerki również te z którymi ma dzieci w 5 sekund i ma wyjebane w policję którą one zawsze wzywają i dalej nikt mu nic nie zrobił. I w instytut matki karyny wbite po całości. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Montella26 Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 20 minut temu, elogejter napisał(a): A może zie będzie dupcyc za hajs żeby mieć na opłaty. Szczerze nie wnikam jak będzie kasa wpływała to mam wywalone na to czym się zajmuje. Byle by patologi nie odpierdalala. Ty ja będziesz ruchac za free i będzie mieszkać za free xd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 @Montella26 taki był plan od początku.😅😅😅 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted June 30, 2024 Author Share Posted June 30, 2024 11 minut temu, Montella26 napisał(a): Ty ja będziesz ruchac za free i będzie mieszkać za free xd Chciałaby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
młodywilk Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Napisz mi na pv skąd jesteś jeżeli będę mógł pomóc to pomogę. Sam przerabiałem podobną sytuację i rozwiązałem to można powiedzieć "po polsku" żadnych kłopotów prawnych nie mam a minęły 3 lata. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 @elogejter żeby Ci się tam tylko żaden bombek nie zalągł, bo wtedy współczuję bardzo. Masz w umowie zapis jak przy najmie okazjonalnym, ale czy była sporządzona notarialnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted June 30, 2024 Author Share Posted June 30, 2024 Nie była sporządzana notarialnie. Ale ona się pod wszystkim podpisała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rarek2 Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 Nie czytałem całego wątku - ale czy czasem kaucje się nie pobiera przed wynajeciem i wejsciem lokatora do mieszkania. Najlepiej kaucję i czynsz za pierwszy miesiąc albo kilka miesięcy najlepiej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elogejter Posted June 30, 2024 Author Share Posted June 30, 2024 @rarek2wiem o tym. Zawsze tak robilem. Teraz miałem inna umowę i stwierdziłem że zrobi przelew... jednak niesłusznie... Jutro się wszystkiego dowiem czy wpłaci czy nie. Na wariackich papierach bo miałem samolot... taki właśnie pazerny jestem na hajs to teraz sobie poplace za tego kurwiszona 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lupus Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 33 minuty temu, elogejter napisał(a): Nie była sporządzana notarialnie. Ale ona się pod wszystkim podpisała. Ale to w takim wypadku zapisy dotyczące poddania się eksmisji pod wskazany adres nie obowiązują 😕 Cóż, pozostaje trzymać kciuki,żeby pani zapłaciła, a jak nie to, żeby udało się szybko wynieść. Jeśli chcesz napisz na PW skąd jesteś, jeśli chcesz , w niektórych lokalizacjach też mogę co nieco polecić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matti Posted June 30, 2024 Share Posted June 30, 2024 4 godziny temu, elogejter napisał(a): Sa zapiski w umowie ze w razie konfliktu mogę wejść do pokoju numer 1 i mogę korzystać z kuchni salonu łazienek i ciągu komunikacyjnego. Wiec poinformuj panią, że niedługo z powodu przestoju w firmie zjeżdżasz do ojczyzny, a skoro i tak nie płaci to przez kilka miesięcy będziecie mieszkać razem. Blef jak blef, ale może jej trochę nerwów napsuje... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts