Jump to content

Harda Suka 2026

Recommended Posts

Niedawno zakończyła się tegoroczna edycja hardcorowego, tatrzańskiego triathlonu "Harda Suka" - 5 km pływania, następnie 250 km na rowerze i na końcu 55 km biegania (lub marszu). Łącznie ponad 8000 metrów przewyższeń 😁

Czy są wśród Was osoby, które ukończyły te zawody lub chociaż podejmowały rękawice, by się z tym zmierzyć, względnie dokonały tego w poprzednich edycjach? Jak dużo trzeba trenować i jakie aspekty (poza psychologicznymi) są kluczowe, by ukończyć taki triathlon? Czy trzeba mocno trenować pływanie? Jak wygląda suplementacja/żywienie się na trasie?

Czy ukończenie Biegu Rzeźnika (95 km w górach, 5 km przewyższeń - mowa o nadchodzącej edycji 2025), może być dobrym prologiem do Hardej, czy nie ma nawet o czym myśleć? 😄

• Like 2

Dla mnie to są chore wyniki i dystanse, ale czasami spotykam się z perełkami, gdzie ktoś podejmuje się takich dystansów bez długoletnich przygotowań i o dziwo daje radę. 

1. Sporo jest w czterogodzinnym ciele - polecam, zupełnie inne spojrzenie na fizjologie. 

2. Kilka filmów ma o przygotowaniach

• Thanks 1

Ja raczej jestem jestem jak Waldemar Kipeaki - umiem jebnąć że łba. 

Pamiętam oglądałem kiedyś na yt takie wideo, że chyba był to jakiś para bieg w błocie - ale było bekowo starsznie i ludzie dla funu to robili ale nie pamiętam jaka to impreza była. 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.