Jump to content

Krzysztof Gonciarz wytacza proces wobec Kasi

Recommended Posts

@Druid sam próbowałem kiedyś naprowadzić kilku kolegów na Red Pill. Przeważnie to się kończy na tym, że ta osoba częściowo olewa, a częściowo wypiera nowe informacje. Może coś tam dotrze i wzbudzi pewne refleksje. Jednak obawiam się, że bardziej na zasadzie ciekawostki, którą można zaraz zapomnieć. To tak jak z tymi sztuczkami podrywu i wiedzą z NLP. Pewne treści mogą być wartościowe, ale nie bo to manipulacja, to złe jest i w ogóle to szuria, a ja wiem lepiej. No tak wie lepiej, że dalej nie wyciągnął żadnych wniosków oraz wciąż wali głową w mur.

Generalnie lepiej, aby ktoś samemu znalazł, dojrzał czy doszedł do pewnej wiedzy lub wniosków. Jeśli osoba z zewnątrz coś poleca czy tłumaczy to w psychice jest taki dziwny mechanizm by to za wszelką cenę wypierać. To forma zabetonowania, które nie dopuszcza do siebie wizji, że świat może być inaczej skonstruowany niż się wcześniej wydawało. Gonciarz może być teraz na takiej wstępnej ścieżce do "nawrócenia", ale nie znaczy to, że akurat popiera Red Pill czy czerpie wiedzę z tego środowiska. Nawet jeśli by to robił to pewnie by się do tego nie przyznał, aby nie stracić widowni.

Red Pill to po prostu ustrukturyzowany zestaw zdroworozsądkowej wiedzy. Ludzie na całym świecie mogą mieć częściowo podobne wnioski i nawet nie wiedzieć co to jest Red Pill lub wręcz go krytykować przy konfrontacji. Przykładowo bywa nawet tak, że osoby czerpiące wiedzę PUA naśmiewają się z Red Pill, że to odklejone teoretyzowanie i głupoty. Nie mają nawet świadomości, że krytykują coś co sami by uznawali, gdyby wcześniej nie byli uprzedzeni. By przyjąć w pełni Red Pill trzeba już mieć wcześniej podstawy mentalne i nie być radykalnie prawicowy czy lewicowy, ponieważ burzy wiele pryncypiów będących częścią obydwóch stron barykady. 

• Like 2
  • Thanks 1

7 godzin temu, Hubertius napisał(a):

A odnośnie Gonciarza, to nie wierzę w jakąś 'zmianę'. Typa dalej boli ego (co chwila szpile w strony ex, teksty o live-ach i ocenianiu byłych). De facto robi to samo co ta 'Kasieńka' z prezką o ocenianiu byłych. Dla mnie są siebie warci. Tak samo dwie toksyczne osoby, od których wolałbym się trzymać z daleka gdybym miał z nimi kontakt w życiu realnym.

Taki typowy męsku foch. Jak mogła przecież jestem taki zajebisty :).

Trafił na silniejszego zawodnika niż myślał i przegrał :).

52 minuty temu, Druid napisał(a):

Proponował mu ktoś, pisał do niego by czytał nasze forum ?

Po chuj? memy, gify i śmieszne obrazki facebook, tapety, demotywatory  zdjęcia

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2

Kasia to jest typ kobietami, które mnie odpycha.

Nie chcę wchodzić w szczegóły ale to w moim odczuciu jest kobieta wyosce problematyczna do relacji.

W dniu 11.07.2024 o 10:11, nefi napisał(a):

Może wiecie lub nie, ale Kasia miała niedawno chłopaka który sprzedał swoje mieszkanie dla wizji życia z Kasią w USA, kupił nawet za swoją kasę kampera by zwiedzać z nią USA . Związek trwał chwilę, chłop został rzucony przez kaśkę, wrócił do polski a kampera oddał/zostawił babie lub jej sprzedał w co wątpię. Koleś został bez mieszkania, bez Kasi i wizji mieszkania w USA, no i wrócił sam do Polski.
A tu filmik przed całym zerwaniem. Później Kasia go umieściła na tablicy ''rate my exes''

Wcale mnie to nie dziwi.

Ten trend czy w ogóle takie coś jak "rate my exes" to jest samo w sobie ciekawe. Już nie mówiąc, że sama wybierała takich gagatków. Taka forma oceny publicznej swoich byłych jest bardzo niesmaczne, nie zdrowe, chamskie i tworzone z niskich pobudek. Obrzydlistwo. 

Dzięki za materiał @Ksanti

Edited by SzatanK
  • Like 4

Godzinę temu, Ksanti napisał(a):

sam próbowałem kiedyś naprowadzić kilku kolegów na Red Pill. Przeważnie to się kończy na tym, że ta osoba częściowo olewa, a częściowo wypiera nowe informacje.

To akurat jest bardzo proste.

Człowiek ma taką naturę, że nie potrafi uczyć się na cudzych błędach.

Dopóki sam nie przeszoruje dupskiem po asfalcie dopóty będzie wypierał informacje nie pasujące do zbudowanego w głowie obrazka.

17 godzin temu, zuckerfrei napisał(a):

to nie jest dobry pomysł. Wyszlibyśmy jako strona prosząca. 

No i ? Nie sądzisz, że trzeba zwiększać zasięgi ?

22 godziny temu, Baca1980 napisał(a):

Ponieważ jego "treści" trafiają do dużo szerszej publiki.

22 godziny temu, Ksanti napisał(a):

dojrzał

Dostał po dupie za nieznajomość świata w którym żyje chciałeś powiedzieć.

• Like 1

No właśnie, on ma mocno lewacką widownię, bo do tej pory raczej same przychlasty oglądały jego content. Ktoś taki obsmieje Red Pill na samym wstępie. Zapewne twierdząc, że to szuria, sprzeczne z nauką, stare badania były złe i się nie liczą, mizoginia, inc*le itd. Lewaki wyznają kult wiary w naukę, ale tylko jeśli popiera istnienie 50 płci z helikopterem bojowym na czele.

• Like 4

W dniu 13.07.2024 o 17:50, Ksanti napisał(a):

ć radykalnie prawicowy czy lewicowy, ponieważ burzy wiele pryncypiów będących częścią obydwóch stron barykady. 

Często jak coś jest nowe wówczas często uruchamia się mechanizm obronny w człowieku i za wszelką cenę zaczyna bronić się tezy, racji, która na dalszą metę nie ma już sensu, do pewnych rzeczy często trzeba dojrzeć.

W dniu 13.07.2024 o 18:02, Baca1980 napisał(a):

Też fakt.

• 3 weeks later...

@Maciejos - on naprawdę ma walczyć? Gimper też? Gimper zarzekał się, że już nie. Dwa razy był w szpitalu na nerki po poprzednich walkach, wyjaśniło się skąd to się bierze? Przecież jeśli Gonciarz go zajedzie wytrzymałościowo i Gimper zejdzie to dopiero będzie drama. Oni naprawdę chcą tak podkręcić atmosferę?

Dla mnie to jest ostro pojechane. Co będzie jak Gimper zejdzie. Ostatnio go nie oglądałem, ale z tego co pamiętam, po obu walkach, które odbył (przy drugiej to było zaskoczenie, bo po pierwszej podobno przebadał się na wszystkie sposoby) potrzebował kilkudniowej dializy. Po prostu wysiłek fizyczny w takim natężeniu spowodował, że nerki  przestały mu działać. Zastanawia mnie teraz czy to nie była ustawka. 

Kasiora się Krzysiowi kończy pewnie. Mówił, ze firma w Jap. właściwie już nie istnieje, obecnie jego contentu pewnie już tak wiele osób nie ogląda, kasy z patronite już nie ma (właśnie sprawdziłem, ma 210 zł/m).

Zrobi ustawioną walkę w pato-mma, zgarnie hajsy, odświeży trochę swój brand i przedstawi się w trochę bardziej "męskim" świetle. Wcale się nie zdziwię jak po tym zacznie odpierdalać coś w stylu redpill albo ten abstrahuj co robi sobie jaja z lasek. To oczywiście niczym niepoparte spekulacje ale myślę, że mógłby przeskoczyć z eko-gejo-feministy na redpilla i oglądalność by mu drastycznie wzrosła przez to (choćby efekt nawrócenia się zadziała na wielu redpillowców i zrobią mu zasięgi), przynajmniej na jakiś czas. On jako content-creator pewnie ma i tak wyjebane byleby się wyświetlenia zgadzały a na byciu płaczkiem i feministką chyba niewiele zyskał a sporo finansowo stracił.

Zobaczymy.

• Like 2

29 minut temu, Piter_1982 napisał(a):

Dla mnie to jest ostro pojechane. Co będzie jak Gimper zejdzie. Ostatnio go nie oglądałem, ale z tego co pamiętam, po obu walkach, które odbył (przy drugiej to było zaskoczenie, bo po pierwszej podobno przebadał się na wszystkie sposoby) potrzebował kilkudniowej dializy. Po prostu wysiłek fizyczny w takim natężeniu spowodował, że nerki  przestały mu działać. Zastanawia mnie teraz czy to nie była ustawka. 

Serio? Pamiętam, że Tańcula miał taki zjazd po walce z Muranem. O Gimperze nie słyszałem, ale z drugiej strony - też jakoś nieszczególnie już śledzę te uniwersa.

4 godziny temu, Shark napisał(a):

Kasiora się Krzysiowi kończy pewnie. Mówił, ze firma w Jap. właściwie już nie istnieje,

I dobrze. Zachował się jak frajer, pół firmy honorowo było Kasi. Tam się zmieniał kodeks spółek handlowych, do końca życia by na pasożyta robił. Na montażystów jest duże zapotrzebowanie, wcale nie musi robić własnego kanału jak nie będzie chciał, na luzie część kolegów mu zleci. Do tego z tego co kojarzę to świetnie lata dronem, a tu też jest pełno zleceń i to nie tylko filmiki do wesel i rozrywkowe, ale coraz więcej komercyjnych zleceń. Inspekcje lasów, dachów itp. 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.