Pocztowy Posted July 15, 2024 Share Posted July 15, 2024 Cześć, trzy lata temu zrobiłem sobie niezdrowe odchudzanie po którym straciłem część włosów na czubku głowy. Po tym, jak zacząłem się normalnie odżywiać i brać suple włosy częściowo odrosły, ale cały czas jest widoczna częściowa łysina. Jestem osobą z bardzo gęstymi włosami, na reszcie głowy mam kompletny busz, żadnych zakoli. Dzisiaj byłem u trychologa, rozpisała mi terapię na trzy miesiące. Oprócz peelingów masaży, szamponów i tym podobnych mam stosować loxon. Był ktoś w podobnej sytuacji? Pomogło? 2 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted July 16, 2024 Share Posted July 16, 2024 W dniu 15.07.2024 o 21:26, Pocztowy napisał(a): Był ktoś w podobnej sytuacji? Pomogło? Jesteś na coś uczulony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted July 17, 2024 Author Share Posted July 17, 2024 15 godzin temu, Druid napisał(a): Jesteś na coś uczulony ? Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomZy Posted July 17, 2024 Share Posted July 17, 2024 (edited) minoxidil (loxon) jest dobry. Możesz do tego dołożyć mikroigłowanie. Kupujesz roller, a najlepiej taki bardziej stempel, bo mniej uszkadza pozostałe włosy. Wcierka do włosów też niezaszkodzi. Znam sporo osób, które miało łysienie plackowate głównie z powodu stresu i wszystkim odrosły potem włosy. Edited July 17, 2024 by TomZy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted July 19, 2024 Share Posted July 19, 2024 W dniu 17.07.2024 o 15:04, Pocztowy napisał(a): Nie. Uczulenie też ma wpływ na łysienie, zobacz z czego powstaje łupież, przebadałeś się kiedyś profilaktycznie ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted October 28, 2024 Author Share Posted October 28, 2024 Jak coś problem łysiny już praktycznie zniknął. Od kilku tygodni zacząłem wcierać środki też na przód głowy. Włosy zaczęły mi rosnąć w miejscach, w których nigdy ich nie było. Linia włosów przesunęła się bardziej do przodu, mimo że i tak naturalnie mam ją bezpośrednio nad czołem. Niewielkie zakola, która mam od urodzenia zaczęły zarastać. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted October 28, 2024 Author Share Posted October 28, 2024 U mnie też nie było takiej złej sytuacji. Od urodzenia mam 02, po tej gównianej diecie zaczęło mi się pojawiać takie kółko na głowie jak w 03, a teraz zaczyna przechodzić wszystko w 01. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Król Jarosław I Posted October 28, 2024 Share Posted October 28, 2024 @Pocztowy co to była za dieta? Po prostu śmietnik czy coś szczególnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted October 28, 2024 Author Share Posted October 28, 2024 (edited) 3 minuty temu, Król Jarosław I napisał(a): @Pocztowy co to była za dieta? Po prostu śmietnik czy coś szczególnego? Takie samo gównanie żarcie jak wcześniej tylko mniej XD. Teraz od 4 tygodni jestem na dobrze zaplanowanej redukcji. Sylwetka twarz forma samopoczucie wszystko wyraźnie do przodu. Ten pierwszy tłuszcz zaczął płonąć jak szalony, już pasek zakładem do wszystkich spodni które miesiąc temu były ciasnawe. Edited October 28, 2024 by Pocztowy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RabarbaR Posted October 28, 2024 Share Posted October 28, 2024 Godzinę temu, Pocztowy napisał(a): Jak coś problem łysiny już praktycznie zniknął. Od kilku tygodni zacząłem wcierać środki też na przód głowy. Jakie to były konkretnie środki kolego? Informacja ta może okazać się pomocna dla potomnych;) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted October 28, 2024 Author Share Posted October 28, 2024 5 minut temu, RabarbaR napisał(a): Jakie to były konkretnie środki kolego? Loxon Max 5% Pharmaceris H-Stimuforten Pharmaceris H Szampon Micelarny Pharmaceris H Szampon Normalizujący Kerabione Booster Kerabione (wersja podstawowa) Stempel do nakłuwania skóry głowy Środek do peelingu skóry głowy 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ksanti Posted October 28, 2024 Share Posted October 28, 2024 Na androgenowe pewnie to nie pomoże, ale w sumie ciekawa sytuacja, że mimo gęstych włosów można mieć chwilowo jakieś ubytki. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RabarbaR Posted October 28, 2024 Share Posted October 28, 2024 Na androgenowe to w zasadzie tylko przeszczep. Kumpel robił w Turcji i jest megaa zadowolony. Tam jakieś chore liczby tego typu zabiegów są uskuteczniane. Wszelkiego rodzaju wcierki,suplementację biotyną czy ziołowymi specyfikami są z pewnoscią pomocne jednak przy wysokim stopniu wyłysienia cudów nie uczynią. Najtańszym zaś i zawsze skutecznym, remedium na tego typu dolegliwości jest samoakceptacja i pewność siebie;) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted October 30, 2024 Share Posted October 30, 2024 W dniu 28.10.2024 o 18:10, Pocztowy napisał(a): Niewielkie zakola, która mam od urodzenia zaczęły zarastać. Jak ci włosy wypadały nie miałeś takie uczucia, jakby skóra swędziała cię na głowie, tam gdzie masz łysinę ? Albo łupież, przed wcieraniem przebadałeś się pod kątem również atopii skóry ? Jakich maści jeszcze innych stosowałeś ? W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Który z nich na ciebie najlepiej działał na skórę głowy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted October 30, 2024 Author Share Posted October 30, 2024 28 minut temu, Druid napisał(a): Jak ci włosy wypadały nie miałeś takie uczucia, jakby skóra swędziała cię na głowie, tam gdzie masz łysinę ? Nie. 28 minut temu, Druid napisał(a): przed wcieraniem przebadałeś się pod kątem również atopii skóry ? Na badaniu byłoby widać. 29 minut temu, Druid napisał(a): Jakich maści jeszcze innych stosowałeś ? Żadne. 29 minut temu, Druid napisał(a): Który z nich na ciebie najlepiej działał na skórę głowy ? Stosowałem wszystkie jednocześnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted October 30, 2024 Share Posted October 30, 2024 10 minut temu, Pocztowy napisał(a): Stosowałem wszystkie jednocześnie. To trochę cię to finansowo wyniosło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted October 30, 2024 Author Share Posted October 30, 2024 9 minut temu, Druid napisał(a): To trochę cię to finansowo wyniosło. Razem z wizytą u trychologa mniej niż 1000zł, jak dla mnie grosze za taki efekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted October 30, 2024 Share Posted October 30, 2024 1 minutę temu, Pocztowy napisał(a): jak dla mnie grosze za taki efekt. Jak dla mnie to jest dużo na ten moment, o przeszczepie na razie to mogę zapomnieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibynic Posted November 25, 2024 Share Posted November 25, 2024 W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Loxon Max 5% Pharmaceris H-Stimuforten Pharmaceris H Szampon Micelarny Pharmaceris H Szampon Normalizujący Kerabione Booster Kerabione (wersja podstawowa) Stempel do nakłuwania skóry głowy Środek do peelingu skóry głowy @Pocztowy Czy mógłbyś opisać jak wyglądała Twoja rutyna pielęgnacji włosów i skóry głowy? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted November 25, 2024 Author Share Posted November 25, 2024 (edited) 27 minut temu, nibynic napisał(a): @Pocztowy Czy mógłbyś opisać jak wyglądała Twoja rutyna pielęgnacji włosów i skóry głowy? W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Loxon Max 5% Rano i wieczorem zgodnie z zaleceniami producenta. W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Pharmaceris H-Stimuforten W środku dnia jedna dawka, zgodnie z zaleceniami producenta. W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Pharmaceris H Szampon Micelarny Pharmaceris H Szampon Normalizujący Pierwszy pięć razy w tygodniu, drugi dwa razy w tygodniu. Wpierw mycie wstępne, później nakładasz szampon na głowę, czekasz pięć minut i dopiero spłukujesz. W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Kerabione Booster Kerabione (wersja podstawowa Zgodnie z zaleceniami producenta. + acetylocysteina . W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Stempel do nakłuwania skóry głowy Raz dziennie wieczorem, przed popsikaniem loxonem. W dniu 28.10.2024 o 19:35, Pocztowy napisał(a): Środek do peelingu skóry głowy Raz w tygodniu według instrukcji. Jeszcze możesz nakładać maskę z colostrum na głowę, ja tego nie robiłem, bo mi się nie chciało, ale chyba zacznę. Warto dodać, że dodatkowo poprawiła się jakość i wygląd włosów. Są bardziej gęste puszyste milsze w dotyku i zdrowa grzywka tak samo jak kutanga wyraźnie trudniej opada. Także nawet bez ubytków warto ogarnąć temat. Edited November 25, 2024 by Pocztowy 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tete-a-tete Posted December 1, 2024 Share Posted December 1, 2024 @Pocztowy, jakiś konkretny stempel do nakłuwania skóry głowy i środek do peelingu był stosowany? Żadnych skutków ubocznych po Loxon Max nie było? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted December 1, 2024 Author Share Posted December 1, 2024 4 minuty temu, tete-a-tete napisał(a): jakiś konkretny stempel do nakłuwania skóry głowy i środek do peelingu był stosowany? Żadnych skutków ubocznych po Loxon Max nie było? https://trichosystem.pl/produkt/tricho-system-detoxy-peeling/ Ja nie miałem żadnych po niczym. Może lekkie szczypanie przez pierwsze kilka dni stosowania loxonu. Do nakluwania byle co z allegro. @tete-a-tete już kilku kolegów u mnie było po instrukcje jak zobaczyli efekty XD. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tete-a-tete Posted December 1, 2024 Share Posted December 1, 2024 18 minut temu, Pocztowy napisał(a): @tete-a-tete już kilku kolegów u mnie było po instrukcje jak zobaczyli efekty XD. No to fajnie, że szerzysz dobrą nowinę Z Panem Dobrym Bogiem, jeśli istnieje! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alejandro Sosa Posted December 1, 2024 Share Posted December 1, 2024 (edited) Jedyne co działa to substancja minoksidil, cała reszta to siła marketingu i placebo, może szampon powodować efekt puchowatych włosów, dodawać objętości, przez co masz wrażenie, że jest ich więcej. Kiedy odstawiasz minoksa, włosy które się pojawiły - wypadną... więc to jest wszystko tylko tymczasowe maskowanie a nie remedium. Minox musisz stosować do końca życia żeby utrzymać efekty. To, o czym się nie mówi, jest to, jaki ma wpływ na serce i jego niewydolność. Regularne stosowanie obniża też ciśnienie krwi, więc jak masz w miarę niskie, będą palpitacje serca. Poza tym bez porządnie zrobionych zdjęć przed i po to mnie nic nie przekonuje. Dużo czytałem relacji osób na minoxie, gdzie wszystko było pięknie przez rok, a nawet 2 lata... a później OIOM, szpitale, serducho do naprawy Edited December 1, 2024 by Alejandro Sosa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pocztowy Posted December 1, 2024 Author Share Posted December 1, 2024 (edited) @Alejandro Sosa u mnie jest tak jak opisałem. Jakby mi wypadły po odstawieniu albo zabrała mnie karetka to napisze. Gdzieś na starym telefonie miałem zdjęcie przed, może kiedyś wstawię porównanie. Edited December 1, 2024 by Pocztowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts