Jump to content

Stonoga znowu kąsa, tym razem w Stanowskiego

Recommended Posts

Stonogę ktoś wyjął z szafy i otrzepał z kurzu. Dryfował sobie gdzieś na małych falach, ale teraz ugryzł sporego zawodnika - krystalicznego wieszcza narodu - Stanowskiego.

Zapowiada się interesujące starcie. Stonoga namieszał przy taśmach polityków. Stanowski wywołuje we mnie mieszane uczucia - taki niby to wieszcz fajnopolaków. Bezwzględny, mówiący jak jest, zbierający ludzi pod wspólnymi sprawami. Zgromadził wokół siebie jakiś mały kult i udowodnił nie raz, że wystarczy jeden film i zmienić polaryzację wokół pewnych tematów.

Z drugiej strony - Stonoga, kolejny gagatek. Taki wieszcz tej drugiej strony, który zaimponował w necie bluzganiem na dukającego policjanta.

Zapowiada się ciekawa konfrontacja.

Myślę, że ten film nagrany z przyczajki, który opublikował Stonoga, jest jakąś świadomą prowokacją i zarzutką Stanowskiego i czemuś służy, niedługo okaże się, co to miało na celu.

Nie przepadam za działalnością Stanowskiego z różnych powodów, jednak nie można mu odmówić doświadczenia medialnego i trudno mi uwierzyć, żeby tak strzelił sobie w stopę.

Spodziewam się w przeciągu tygodnia filmu złomującego Stonogę heh.

• Like 6
  • Thanks 1

Ja bym w dobie deepfake i różnych medialnych manipulacji nie był zbyt pochopny w wyrażaniu osądów od razu. Sam Zbyszek pokazał już wiele razy jak dał się zrobić w *uja, sam też ma swoje za uszami.

Ogólnie z nagrania już tam parę osób wyłapało, że są jakieś nieścisłości w przedstawionych datach i kolejności.

Ja osobiście poczekam na rozwój sytuacji, sam Stano zapewne jakoś do tego musi się ustosunkować, a i @Dworzanin.Herzoga może mieć rację, że coś ciekawego może wyjść, co było skrzętnie przygotowane.

• Like 1

Jest Kanał Zero gdzie dużo się dzieje, spora widownia, poruszane różne bieżące głośne tematy np. była fajna debata w trakcie protestów rolniczych. YT szybki dostęp, młodzież ma szybki i łatwy wgląd do sytuacji, to jest niebezpieczne. Naród ma oglądać TVN i czytać Wyborczą, tam ludzie dostaną na tacy przefiltrowane informacje. Od początku mówiłem że tak będzie i to naprawdę nie chodzi o Stanowskiego czy ktoś go lubi czy nie. Ty się trzeba cieszyć ze jest takie alternatywne źródło informacji, kto chce ten ogląda, nie ma przymusu. Znam zbyt dobrze Polskę I wiem też że zawsze pojawią sie zazdrość, młody chłopak tworzy konkretny projekt medialny, wielu ludzi strasznie to musi boleć.

Tu chodzi o schemat, kontrolę mediów. Peowcy co by o nich nie mówić to przecież dobrze wiedzą że są mocno orani w necie. Oczywiście hasło Wolne Media było tylko na potrzeby kampanii ale ludzie nie ogarniają niczego i jak posłuszne barany chodzili na jakieś protesty, tak samo z sądami. Lemingi umysłowe, którymi łatwo się wysłużyć.

• Like 2

@Maciejos @Spokojnie

Tak BTW ogłosili, że Stonoga ma zawalczyć na freakowej gali Clout, w październiku bodajże gala:

https://www.instagram.com/p/C-aprQXt7e8/

Dla mnie to dosyć absurdalne i podejrzewam, że Stonoga pojawi się na konferencjach, ale do walki nie dojdzie, tylko chcą rozpromować galę. Ale może zdziwię się pozytywnie.

5 lat temu Stonoga w więzieniu dostał udaru, więc podejrzewam, że ciężko byłoby go dopuścić do walki, nawet z prawnego punktu widzenia, bo musiałby wszystkie badania przed walką przejść na tip top.

No, ciekawe. Ale na konferencjach może być wesoło heh.

7 minut temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a):

Dla mnie to dosyć absurdalne i podejrzewam, że Stonoga pojawi się na konferencjach, ale do walki nie dojdzie, tylko chcą rozpromować galę.

Na pewno. Rynek Freakfightowy w Polsce rządzi się takimi prawami, że jak jedna federacja zrobi ruch X, to potem jest to standardem używanym przez pozostałych graczy.

Zbychu by tam zszedł na zawał w tej klatce. Pewnie mu Murana podstawią, zrobią dymy, a potem Muran dostanie Jóźwiaka w zastępstwie.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.