Maciejos Posted August 5 Share Posted August 5 Stonogę ktoś wyjął z szafy i otrzepał z kurzu. Dryfował sobie gdzieś na małych falach, ale teraz ugryzł sporego zawodnika - krystalicznego wieszcza narodu - Stanowskiego. Zapowiada się interesujące starcie. Stonoga namieszał przy taśmach polityków. Stanowski wywołuje we mnie mieszane uczucia - taki niby to wieszcz fajnopolaków. Bezwzględny, mówiący jak jest, zbierający ludzi pod wspólnymi sprawami. Zgromadził wokół siebie jakiś mały kult i udowodnił nie raz, że wystarczy jeden film i zmienić polaryzację wokół pewnych tematów. Z drugiej strony - Stonoga, kolejny gagatek. Taki wieszcz tej drugiej strony, który zaimponował w necie bluzganiem na dukającego policjanta. Zapowiada się ciekawa konfrontacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted August 5 Share Posted August 5 Myślę, że ten film nagrany z przyczajki, który opublikował Stonoga, jest jakąś świadomą prowokacją i zarzutką Stanowskiego i czemuś służy, niedługo okaże się, co to miało na celu. Nie przepadam za działalnością Stanowskiego z różnych powodów, jednak nie można mu odmówić doświadczenia medialnego i trudno mi uwierzyć, żeby tak strzelił sobie w stopę. Spodziewam się w przeciągu tygodnia filmu złomującego Stonogę heh. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spokojnie Posted August 5 Share Posted August 5 Ja bym w dobie deepfake i różnych medialnych manipulacji nie był zbyt pochopny w wyrażaniu osądów od razu. Sam Zbyszek pokazał już wiele razy jak dał się zrobić w *uja, sam też ma swoje za uszami. Ogólnie z nagrania już tam parę osób wyłapało, że są jakieś nieścisłości w przedstawionych datach i kolejności. Ja osobiście poczekam na rozwój sytuacji, sam Stano zapewne jakoś do tego musi się ustosunkować, a i @Dworzanin.Herzoga może mieć rację, że coś ciekawego może wyjść, co było skrzętnie przygotowane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luke Posted August 6 Share Posted August 6 Jest Kanał Zero gdzie dużo się dzieje, spora widownia, poruszane różne bieżące głośne tematy np. była fajna debata w trakcie protestów rolniczych. YT szybki dostęp, młodzież ma szybki i łatwy wgląd do sytuacji, to jest niebezpieczne. Naród ma oglądać TVN i czytać Wyborczą, tam ludzie dostaną na tacy przefiltrowane informacje. Od początku mówiłem że tak będzie i to naprawdę nie chodzi o Stanowskiego czy ktoś go lubi czy nie. Ty się trzeba cieszyć ze jest takie alternatywne źródło informacji, kto chce ten ogląda, nie ma przymusu. Znam zbyt dobrze Polskę I wiem też że zawsze pojawią sie zazdrość, młody chłopak tworzy konkretny projekt medialny, wielu ludzi strasznie to musi boleć. Tu chodzi o schemat, kontrolę mediów. Peowcy co by o nich nie mówić to przecież dobrze wiedzą że są mocno orani w necie. Oczywiście hasło Wolne Media było tylko na potrzeby kampanii ale ludzie nie ogarniają niczego i jak posłuszne barany chodzili na jakieś protesty, tak samo z sądami. Lemingi umysłowe, którymi łatwo się wysłużyć. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spokojnie Posted August 6 Share Posted August 6 (edited) Stano na X: https://x.com/K_Stanowski/status/1820699119859446182 Edited August 6 by Spokojnie 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejos Posted August 6 Author Share Posted August 6 13 godzin temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a): Spodziewam się w przeciągu tygodnia filmu złomującego Stonogę heh. Koncertowy bait. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spokojnie Posted August 6 Share Posted August 6 23 minuty temu, Maciejos napisał(a): Koncertowy bait. A nie miałem motywacji na dzisiejsze rozciąganie Cyk, przyjemne z pożytecznym! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworzanin.Herzoga Posted August 9 Share Posted August 9 @Maciejos @Spokojnie Tak BTW ogłosili, że Stonoga ma zawalczyć na freakowej gali Clout, w październiku bodajże gala: https://www.instagram.com/p/C-aprQXt7e8/ Dla mnie to dosyć absurdalne i podejrzewam, że Stonoga pojawi się na konferencjach, ale do walki nie dojdzie, tylko chcą rozpromować galę. Ale może zdziwię się pozytywnie. 5 lat temu Stonoga w więzieniu dostał udaru, więc podejrzewam, że ciężko byłoby go dopuścić do walki, nawet z prawnego punktu widzenia, bo musiałby wszystkie badania przed walką przejść na tip top. No, ciekawe. Ale na konferencjach może być wesoło heh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejos Posted August 9 Author Share Posted August 9 7 minut temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a): Dla mnie to dosyć absurdalne i podejrzewam, że Stonoga pojawi się na konferencjach, ale do walki nie dojdzie, tylko chcą rozpromować galę. Na pewno. Rynek Freakfightowy w Polsce rządzi się takimi prawami, że jak jedna federacja zrobi ruch X, to potem jest to standardem używanym przez pozostałych graczy. Zbychu by tam zszedł na zawał w tej klatce. Pewnie mu Murana podstawią, zrobią dymy, a potem Muran dostanie Jóźwiaka w zastępstwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UncleSam Posted August 9 Share Posted August 9 56 minut temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a): Tak BTW ogłosili, że Stonoga ma zawalczyć na freakowej gali Clout, w październiku bodajże gala: Ultimate fight z ziobro xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts