Jump to content

Kara 1000zł za sprowokowanie pobicia ze skutkiem śmiertelnym, zacieranie śladów, nieudzielenie pomocy itd.

Recommended Posts

Piekło kobiet:

Przed Sądem Okręgowym w Lublinie zapadł wyrok w sprawie pobicia ze skutkiem śmiertelnym 65-letniego mężczyzny. Zdarzenie miało miejsce 24 kwietnia ubiegłego roku przy ul. Śląskiej w Chełmie. Wtedy to, w godzinach popołudniowych, policja została powiadomiona o zwłokach znajdujących się w jednym z mieszkań.

Już wstępne oględziny wykazały, że mężczyzna nie zmarł śmiercią naturalną. Śledczy ustalili, iż w nocy trwała tam libacja alkoholowa. Oprócz ofiary, uczestniczyli w niej 48-letnia Małgorzata Z. i jej 35-letni partner Radosław B. Kobieta mieszkała u 65-latka i pomagała mu w domowych obowiązkach.

W pewnym momencie Małgorzata Z. uderzyła gospodarza w twarz twierdząc, iż ten dotknął ją w intymne miejsce. Pomimo, iż pokrzywdzony zapewniał, że nic takiego nie miało miejsca, do akcji wkroczył partner kobiety. Rzucił się na 65-latka bijąc go po głowie i tułowiu aż ten stracił przytomność. Następnie zaciągnęli mężczyznę do innego pomieszczenia i opuścili mieszkanie.

W trakcie czynności wyszło też na jaw, że usiłowali zacierać ślady. Zakrwawiony dywan został zwinięty, mężczyźnie ściągnięto też ubrudzone krwią spodnie. Wycierana były też krew z podłogi. Prokuratura zarzuciła parze pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Podczas przesłuchania nie przyznali się oni do niczego.

W grudniu śledztwo dobiegło końca i sprawę skierowano do sądu. Sędzia nie zgodził się jednak z aktem oskarżenia i uznał, że zarówno mężczyzna odpowie za spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, co spowodowało śmierć 65-latka, zaś kobieta za naruszenie nietykalności cielesnej pokrzywdzonego. Oboje zostali uznani za winnych.

Radosław B. usłyszał wyrok 10 lat pozbawienia wolności, został też zobowiązany do zapłaty 25 tys. zł nawiązki dla syna ofiary. Małgorzata Z. nie trafi do więzienia, ma jednak zapłacić tysiąc złotych nawiązki. Wyrok nie jest prawomocny, obie strony mają prawo nie zgodzić się w wymiarem orzeczonej kary.

https://www.lublin112.pl/twierdzila-ze-65-latek-dotknal-ja-w-intymne-miejsce-wraz-z-partnerem-rzucili-sie-na-mezczyzne-ten-nie-przezyl/

Edited by cst9191
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 4

• cst9191 changed the title to Kara 1000zł za sprowokowanie pobicia ze skutkiem śmiertelnym, zacieranie śladów, nieudzielenie pomocy itd.
41 minut temu, cst9191 napisał(a):

W pewnym momencie Małgorzata Z. uderzyła gospodarza w twarz twierdząc, iż ten dotknął ją w intymne miejsce. Pomimo, iż pokrzywdzony zapewniał, że nic takiego nie miało miejsca,

Jak pokrzywdzony mógł zapewnić, że tego nie zrobił skoro piszą, że nie żyje?

Jak pisałem w temacie pobicia doktora Szarpanki, jeśli potwierdzi się wersja tam podana, że laski szepcząc coś emigrantowi rozpętały burzę, to wyjdą z tego raczej bez szwanku, a cała kara spadnie na obcokrajowców. Chociaż znając poprawność polityczną dostaną grzywnę i/ lub prace społeczne. Ten wyrok to potwierdza. Laska rozpętała burzę i jedynie grzywna, a biały rycerz na dekadę do paki.

Także patrzcie i sami sobie odpowiedzcie, ale wszyscy, nie tylko forumowi dojrzali gynocentrycy, czy warto pomagać i zawsze wierzyć na słowo XD

@Brat Jan zapewne wynikało to z zeznań.

Edited by Krugerrand
  • Like 5
  • Thanks 1

11 minut temu, Jorgen Svensson napisał(a):

Na loterii życia wygrać tzipe to lepiej jak w totka 100mln :D

Ja bym się na pewno nie zamienił.

Z resztą akurat mamy takie teraz czasy nie wiadomo jak długo to potrwa. Potrzebuja tego proletariatu zastępczego do przeprowadzenia zmian a potem będzie jak zawsze.

Ofiara patriarchatu. Mężczyźni potraktowali ją instrumentalnie. Najpierw jeden jak obiekt seksualny, potem drugi jak swoją własność, której bronił. Na koniec została zmuszona do zacierania śladów morderstwa, co odbiło się na jej psychice, więc jeszcze odszkodowanie powinna dostać w apelacji. 

• Like 2
  • Haha 7

10 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Jak pokrzywdzony mógł zapewnić, że tego nie zrobił skoro piszą, że nie żyje?

1. dotknął lub kobita sobie to wymyśliła;

2. interweniuje gach kobity i słyszy od swojej jeszcze nie ofiary, że jej nie dotknął;

3. gach ubija ofiarę;

• Like 1

3 minuty temu, cst9191 napisał(a):

. interweniuje gach kobity i słyszy od swojej jeszcze nie ofiary, że jej nie dotknął;

Serio gach się przyznał?

Przecież to go pogrążyło po całości.

Moim zdaniem albo ktoś coś dopisał w artykule albo gach ma źle poukładane klepki w mózgownicy.

1 godzinę temu, cst9191 napisał(a):

48-letnia Małgorzata Z. i jej 35-letni partner Radosław B. 

Ściana🥰🥰🥰

Ale teraz bardziej serio:

1 godzinę temu, cst9191 napisał(a):

Radosław B. usłyszał wyrok 10 lat pozbawienia wolności, został też zobowiązany do zapłaty 25 tys. zł nawiązki dla syna ofiary. Małgorzata Z. nie trafi do więzienia, ma jednak zapłacić tysiąc złotych nawiązki. 

Kogoś ten wyrok szokuje? Płeć płcią, ale koniec końców to ten jebany cuckold śmieć popełnił zbrodnię, ona go nie zabiła. Uważam, że prowokatorka powinna pójść siedzieć, ale nie zmienia to faktu, że ona nie jest morderczynią, tylko on. Jak widać, Radosław B. nie przyswoił motta typowej facetki z podstawówki pt. "A jak kolega ci każe skoczyć z mostu, to skoczysz?". Tyle że tam zamiast "kolega" powinno być "myszka". 

• Like 5

11 minut temu, tete-a-tete napisał(a):

być "myszka"

Myszka 😂

11 minut temu, tete-a-tete napisał(a):

Ściana🥰🥰

Libacja alkoholowa i te klimaty.

A mnie by wcale nie zdziwiło jakby to Myszka załatwiała coś d...iem ze swoją ofiarą, napatoczył się partner i wyje..ła mu nagle z liścia co by zrobić z siebie ofiarę.

14 minut temu, tete-a-tete napisał(a):

ona go nie zabiła

Przypuszczam że na podstawie zeznań ( prawdopodobnie jedyny dowód) można by ją oskarżyć o podżeganie do przestępstwa lub współudział, oczywiście gdyby nie była kobietą.

2 godziny temu, cst9191 napisał(a):

. Wyrok nie jest prawomocny, obie strony mają prawo nie zgodzić się w wymiarem orzeczonej kary

Typiarze zmniejsza pewnie" zawiasy" i zwolnią z obowiązku zapłaty nawiązki.

• Like 2
  • Haha 1

46 minut temu, tete-a-tete napisał(a):

Ściana🥰🥰🥰

Ściana nie dotyczy przeważnie alkoholu. Po kracie piwa każda 48latka jest nową dwudziestką, a po kradzie wódki nową osiemnastką😉

• Haha 4

3 godziny temu, tete-a-tete napisał(a):

Płeć płcią, ale koniec końców to ten jebany cuckold śmieć popełnił zbrodnię, ona go nie zabiła. Uważam, że prowokatorka powinna pójść siedzieć, ale nie zmienia to faktu, że ona nie jest morderczynią, tylko on. Jak widać, Radosław B. nie przyswoił motta typowej facetki z podstawówki pt. "A jak kolega ci każe skoczyć z mostu, to skoczysz?". Tyle że tam zamiast "kolega" powinno być "myszka". 

Dlatego dobrym pomysłem jest tzw. zmowa przestępcza. Nie ma wtedy, że ja tylko stałem i patrzyłem jak koledzy kopią do nieprzytomności tego przechodnia.

• Like 2

17 godzin temu, cst9191 napisał(a):

Oboje zostali uznani za winnych.

Radosław B. usłyszał wyrok 10 lat pozbawienia wolności, został też zobowiązany do zapłaty 25 tys. zł nawiązki dla syna ofiary. Małgorzata Z. nie trafi do więzienia, ma jednak zapłacić tysiąc złotych nawiązki. Wyrok nie jest prawomocny, obie strony mają prawo nie zgodzić się w wymiarem orzeczonej kary.

Kluczowe jest tutaj, co mówił Radosław B. Czy wziął winę na siebie i wybielił Małgorzatę Z. Za mało danych, aczkolwiek jej niski wyrok jest zastanawiający.

• Like 1

On 8/25/2024 at 5:35 PM, tete-a-tete said:

motta typowej facetki z podstawówki pt. "A jak kolega ci każe skoczyć z mostu, to skoczysz?".

Ja tego w szkole nigdy nie słyszałem.

Słyszałem natomiast od mojego rodziciela, który bezwzględnie karał niewykonywanie rozkazów.

Słyszałem też od innych i w większości to byli zamordyści, wymagający bezwzględnego posłuszeństwa. Hipokryci.

Tak naprawdę to jest to dobre i słuszne przysłowie, tylko jakiś tak się składa, że go używają tacy a nie inni ludzie.

• Like 1

W dniu 25.08.2024 o 17:35, tete-a-tete napisał(a):

Ściana🥰🥰🥰

Ale teraz bardziej serio:

Kogoś ten wyrok szokuje? Płeć płcią, ale koniec końców to ten jebany cuckold śmieć popełnił zbrodnię, ona go nie zabiła. Uważam, że prowokatorka powinna pójść siedzieć, ale nie zmienia to faktu, że ona nie jest morderczynią, tylko on. Jak widać, Radosław B. nie przyswoił motta typowej facetki z podstawówki pt. "A jak kolega ci każe skoczyć z mostu, to skoczysz?". Tyle że tam zamiast "kolega" powinno być "myszka". 

Jest tak samo winna, nie moze byc zadnej taryfy ulgowej dla zleceniodawcy morderstwa. 

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.